HDMI to 5 RCA komponentni kabel - vprašanje

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Vem da bom zdaj mogoče izpadel mal glup, a bolje vprašati in izpasti glup kot pa kupiti kabel in ga ne uporabljati.
smile-1.gif

Namreč, stric me je prosil da mu povežem DVD player z LCD tvjem, pa ima DVD enota samo scart in komponentni izhod, LCD pa ima HDMI vhode, komponentni vhod in en scart vhod, ki je že zaseden. Kupil sem že 5 RCA to 5 RCA kabel iz HK pa je bil škart, zamenjava prav tako, tako da sem dobil denar nazaj. Zdaj razmišljam, da bi mu vzel HDMI to 5 RCA kabel, pa me zanima sledeče:

Ali HDMI to 5 RCA kabel omogoča samo prenos iz HDMI izhoda v 5 RCA vhod ali je vseeno in je lahko tudi kontra (vklopim 5 RCA v DVD in dam na HDMI vhod na LCDju)?

Hvala in LP

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
HDMI lahko povežeš SAMO s HDMI ali DVI.

Kupi SCART kabel za 3€ v prvi štacuni pa je, kaj serješ po nepotrebnem s kabli iz HK.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Potem pa greš namesto v prvo v drugo trgovino, ki ima komponentne kable (YPbPr). Boš pa potreboval še Audio Cinch-Cinch kabel.

Amino pa nima HDMI izhoda?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ja sam komponentni kabli pri nas so bili full dragi ko sem gledal mal na netu. Amino kolikor vem nima HDMI izhoda.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Dragi so razni kabli za PS3, WII ipd. Če kupiš navaden komponentni kabel s RCA na vsaki strani, cena ni tak visoka. Poglej v kak Big Bang, Merkur, Leclerc, še kak večji Spar bi lahko imel.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Da ni drago? Sam navadni Vivanco Chinc audio kabel 1.5m je v Big Bangu 10 EUR. Iz HK dobim pa 5 RCA to 5 RCA kabel za 8 $. Sam do zdaj mi dva nista delala. Pa tuhtam če bi delal HDMI to 5 RCA kabel, ker ni mi jasno zakaj bi ga sploh prodajali, če ne dela.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Da ni drago? Sam navadni Vivanco Chinc audio kabel 1.5m je v Big Bangu 10 EUR. Iz HK dobim pa 5 RCA to 5 RCA kabel za 8 $. Sam do zdaj mi dva nista delala. Pa tuhtam če bi delal HDMI to 5 RCA kabel, ker ni mi jasno zakaj bi ga sploh prodajali, če ne dela.

Ker so redke naprave, ki to podpirajo, ena teh redkih je PS3. HDMI / DVI je digitalen priklop, komponentni pa je analogen vhod. Torej potrebuješ ali analogen izhod preko HDMI / DVI (kar kot sem napisal podpirajo redke naprave) ali konverter, ki te bo stal 100€.

Če ti do zdaj 2 kabla nista delala pa je prej verjetno, da ti nisi kaj v redu nastavil, ker to je v osnovi navaden cinch kabel, samo bolje zaščiten za motnje. Vzami 2 cinch/cinch audio kabla in priklopi na kompozitni vhod pa boš videl, da bo delalo.

Če ti je 10€ preveč za kabl pa je tak najbolje, da stran vržeš hišni kino in LCD, ker je to očitno oprema izven tvojega denarnega dosega (ali stričevega)
tongue-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ti si tut en bedak,

ni mi 10 EUR prevec, a ce ga lahko dobim za 5, zakaj bi placal 10? Kabla imata 5 chinchov, trije z nalepko video in dva z nalepko audio, vsi so lepo barvani tko da falit ne mores - ista barva gre v isto barvo, mar ne? Zvok dela super, slika pa je roza - bela in snezi. Ce sem jaz narobe priklopil oba kabla in to na dveh razlicnih TVjih, ti jih podarim pa jih ti priklopi prav.

Stric pa ima nek cunga lunga Evertone DVD player vendar za tistih parkrat letno, ko pogleda DVD mu je cisto zadosti. Da bi pa dal 10 EUR za Audio pa pol se 15 EUR za Video komponentni kabel, mu raje recem da gre po nov cunga lunga DVD player, ki bo imel ze HDMI izhod. A ce mu lahko povezem zadeve za 5 EUR ce tudi iz HK, zakaj bi zapravljal tuj denar?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če je kdo bedak si to ti, ki hočeš na vsak način digitalni izhod povezat s analognim vhodom.

Kabli pa stanejo kolikor stanejo. Ali pa kupiš iz HK za nizke pare in ti ne delajo.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Jaz nekaj ne znam in zato raje vprašam, ali me to naredi bedaka? Poskušal sem povezati prek analognih kablov in ni delalo (kakovost slike je bila neprimerna), ker sem videl da obstaja tudi HDMI to 5 RCA kabel, sem vprašal čemu to služi, preden kupim napačno zadevo. Razumeš?

Po drugi strani pa, kolikšne so marže na kable pri nas? Kje je narejena večina stvari, ki jih kupiš pri nas? Plačuj 10 EUR za 1.5m audio kabel, jaz bom pa še naprej bedak. A do sedaj mi je še vse delalo (od VGA do HDMI kablov, DVI to HDMI adapterjev in še marsikaj drugega za smešno nizke cene v primerjavi z našimi), le s tem komponentnim kablom sem imel smolo, a sem dobil denar nazaj. Za kable pa ne bom dajal več kot je vreden DVD player.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tudi jaz marsikateri kabel kupim v HK, ampak če potem ne dela vem, da sem ''sam kriv''. Ker ko dobim za 1,5€ HDMI kabel iz HK ki je 3x tanjši od tistega za 8€, ki sem ga kupil pri nas (pa še brez filtrov), potem vem, da je tak nakup pač riziko. Ali bo delalo ali žal ne bo. In na sestrinem TV-ju ni delalo, ko sem povezal TV komunikator, z ''našim'' kablom pa je delalo.

Sicer pa pojdi primerjat debelino komponentnega kabla ki si ga dobil iz HK in debelino tistega v Big Bangu. Sicer možno da se motim, ampak po moje je precej tanjši, pa tudi materiali v samem kablu so drugačni, drugače prepleteni, drugače zaščiteni... zaradi česar je bila slika na TV v kürcu, če bi bil kabel prekinjen nebi videl (in slišal) ničesar. Zvok ti je delal v redu, ker audio ni tak občutljiv, komponentni video pa je.

In zato ravno pravim, da če je stricu dat težko 10€ za kabel, potem je pač hišni kino izven njegovega cenovnega ranga. Žal. Lahko pa še vedno tistih 5x letno potegne ven SCART kabel od TV-ja in porine not SCART od DVD playerja.

PS: Z bedakom pa si začel ti, pa čeprav mi nisi dokazal, da se motim.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Sem klical in zal video komponentnega kabla nimajo.
Če je RCA vtič, lahko tri ločene video kable vzameš.
Je pa res, da če je za HD, potem je možno, da imajo premalo pasovne širine...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pol pa itak.

Si kaj omenil, kaj piše na vtičnicah?
Da ni en Y,U,V, drugi pa R,G,B...

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Mah, sem kompliciral za brezveze. Sem bil vceraj v HTE, ker sem rabil utp kabel zase, pa sem pol vzel scart/rca adapter pa 3rca(2audio+rumen video) kabel in je vse delalo tko kot je treba, pa se ceneje me je prislo kot tisti kabli iz HK (se dobro, da niso delali in sem dobil denar nazaj
smile-1.gif
), da cen v BB in ostalih ne omenjam.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To pomeni da s kabli sploh ni bilo nič narobe ampak ko je pravilno Stein ugotovil si komponentni vhod priklopil v navadni video vhod
bonk.gif