HDMI kabli

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
In kako lahko dokazes to trditev? Jaz, ki sem po poklicu stromar, vem, da se po digitalni "poti" prenasajo 1 in 0. In ce gre kaj narobe pri sliki pac vidis kot kocko.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pri HDMI ni kock, ker ni kompresije.

So pa piksli z napačno barvo.

Doštukaj nekaj HDMI kablov, pa boš sam videl.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ja glej pri hdmi je samo vprasanje ce je slika ali ni. ker je digitalna, ni vprasanja ce bo dobra ali slaba

Še enkrat ponavljam, da to nikakor ni res.

brez dokazov lahko ponavljas 500x, pa se vedno nisi nic naredil, razen se ponavljal

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Pri HDMI ni kock, ker ni kompresije.

So pa piksli z napačno barvo.

Doštukaj nekaj HDMI kablov, pa boš sam videl.

Točno tako.

@ Steve: Govorim na podlagi izkušenj (konkretno sem imel največ težav s slabim kablom dolžine 10m+ pri 1080p in pa s slabim pasivnim preklopnikom - pojavljali so se piksli napačnih barv npr. zeleni na random mestih). Trenutno nimam časa poiskat kaj več na to temo, če te res zanima, pa malo pogooglaj.

Govora je bilo o tem, da slike ja ali pa ni, kar nekako ni res (brez vmesne varjante). Tudi, če bi bila kompresija, bi se res pojavljale kocke, tukaj so dejansko piksli napačnih barv, v obeh primerih pa slika še vedno je, vendar ni takšna kot bi morala biti. Res je, da takšnih anamolij, kot se pojavljajo pri slabem analognem signalu, tukaj ni, so pa drugačne. Teoretično bi lahko bile naprave nastavljeno tako, da bi frame zavrgle ob najmanjši (nepopravljivi) napaki in potem slike res ne bi bilo, vendar temu ponavadi (pri HDMIju) ni tako.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
ma ajde recimo da je mozno pri 10m+ da pride do kakdga sranja, ampak pri krajsih izvedbah pa je samo kdo ima bolj zvenece ime, vec logotov in lepse pakunge. aja pa zlati konektorji so tudi master nateg. ampak kot vidimo, eni palijo na to z lahkoto in preplacajo tudi za 10x

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
dobro jutro, topla voda je bila odkrita na prejsnji strani. tukaj pa se zdaj prepucavamo ce se vidi razlika na sliki med poceni in dragim kablom

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
ne, ker si ti napisal da je specifikacija
smile-1.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
To ste taki, ki pri razlicnih SPDIF kablih slisite razliko :D :D

Še enkrat preberi, kaj sem napisal.

Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Signal je res digitalen in dokler ni preveč motenj/izgube, no boš opazil poslabšanja slike, to pa še ne pomeni, da je popolnoma vseeno, kakšen je kabel. Prenos pri HDMIju je po mojih izkušnjah nasploh precej občutljiv, vendar tja do 5m, z nobenim kablom ne bi smel imeti težav, razen če je le ta fuč.

...

Pomoje imaš zanič kabel, najbolje, da neseš nazaj.

To je bil moj odgovor na prvotno vprašanja.

Tudi sam sem mnenja, da je brez veze kupovati nevem kakšne kable, še posebaj, če so krajši od 5m in tudi sam imam večino HDMI kablov kupljenih preko interneta direktno iz kitajske za smešne cene (eBay/Dealextreme...), z izjemo 10+ meterskega kabla, ki je v steni, za katerga sem dal raje nek € več, kot da bi še enkrat razbijal stene in strop do projektorja. Opozoril, sem le na to, da pri večjih dolžinah ni popolnoma vseeno kakšen je kabel.

Kasneje so nekateri še pisali, da pri HDMIju obstaja le dva vrjanti slika je/slike ne:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ja glej pri hdmi je samo vprasanje ce je slika ali ni. ker je digitalna, ni vprasanja ce bo dobra ali slaba

Povedal sem le, da to ni res in še vedno stojim za tem. Mi je čisto vseeno, če vrjemete ali je to res ali ne, sploh pa ne gre za neko subjektivno mnenje o bolši/slabši sliki, ampak gre za tehnične lastnosti prenosa slike zvoka po HDMI kablu, o keterih si lahko več preberete na spletu.

Citat:
Uporabnik Steve pravi:
dobro jutro, topla voda je bila odkrita na prejsnji strani. tukaj pa se zdaj prepucavamo ce se vidi razlika na sliki med poceni in dragim kablom
To ni bil point mojega pisanja.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.324
301
83
39
Ljubljana
KSZ:

no včeraj sem vrnil kabel nazaj v BB; majstr šel priklopit kabel na svoj tv in blu-ray pa mu sploh nič ni delovalo
smile-1.gif

dobil nazaj denar, to je to
smile-1.gif

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
KSZ:

no včeraj sem vrnil kabel nazaj v BB; majstr šel priklopit kabel na svoj tv in blu-ray pa mu sploh nič ni delovalo
smile-1.gif

dobil nazaj denar, to je to
smile-1.gif

Zdaj pa za ene 6x cenej naroči z ebay-a pa bo delal
smile-1.gif