HDMI kabli

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.324
301
83
39
Ljubljana
S katero znamko HDMI kablov imate dobre izkušnje? Na kaj točno je treba biti pozoren pri nakupu?

V BB sem kupil 0.75m "kao" ful hud HDMI kabel, pozlačen, neka firma na Vi....., cena 26eur, ob priklopu na Samsunga LED pa opažam, da mi meče signal ven, preko navadnega HDMIja (tistega, ki pride v paketu STBja) pa nimam teh problemov.

BluTuTh

Pripravnik
18. sep 2009
140
0
16
HDMI prenaša digitalno sliko. Tako da jaz sem vedno kupil najcenejši kabel. Še nikoli nisem imel problemov s sliko.
Mogoče se splača bit pozoren na standard HDMI 1.3 ali pa HDMI 1.4 za 3D, ARC, LAN...

Ti pa lahko potrdim da 3D deluje tudi na HDMI 1.3. Namreč imam 10m dolg HDMI 1.3 kabel in 3D (Bluray, SBS...) deluje brez problema!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ebay najcenejsi in dela BP. Tudi 20m kabel.

+1
zmaga.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik BluTuTh pravi:
HDMI prenaša digitalno sliko.
Ja, ampak to ne pomeni, da pri prenosu ne more biti motenj. Zakaj pa misliš da digitalni signal "kocka"?

Obstaja neka vrsta forward error correction, ampak če je signal preveč degradiran ne dobiš 100% tega, kar naj bi prišlo do tebe.

wilin

Pripravnik
5. maj 2008
114
1
16
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
S katero znamko HDMI kablov imate dobre izkušnje? Na kaj točno je treba biti pozoren pri nakupu?

V BB sem kupil 0.75m "kao" ful hud HDMI kabel, pozlačen, neka firma na Vi....., cena 26eur, ob priklopu na Samsunga LED pa opažam, da mi meče signal ven, preko navadnega HDMIja (tistega, ki pride v paketu STBja) pa nimam teh problemov.

Na kablu mora pisat, da podpira zadosten standard (1.3, 1.4, poglej na internetu kaj kateri pomeni), kar pomeni da je tudi stestiran da bo prenesel dovolj veliko resolucijo. In ja, čeprav je prenos digitalen, niso vsi kabli dobri. Primer: PS3 Fat, z najcenejšim BigBang branded kablom je delal, PS3 Slim pa ne več. Kupil nov kabel iz Muellerja (še cenejši, samo da je pisalo 1.3 al 1.4 gor), pa zadeva laufa. Isto se je zgodilo s priklopom enega računalnika; BigBangov ni delal, Mullerjev pa je. Na drugem računalniku pa oba
tongue-1.gif
.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.324
301
83
39
Ljubljana
Tale kabel je in mi meče ven signal.

TV je Full HD 3D, torej kabel podpira resolucijo 1920x1080. Kje je potem problem?
grin1.gif

Res, da ne podpira 3D slike, ampak vseeno, zakaj bi metalo ven
tongue-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
dal si 26€ za slab meter kabla??
Nes nazaj, pa pejt čez cesto v mulerja, kot je nekdo zgoraj napisal.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Signal je res digitalen in dokler ni preveč motenj/izgube, no boš opazil poslabšanja slike, to pa še ne pomeni, da je popolnoma vseeno, kakšen je kabel. Prenos pri HDMIju je po mojih izkušnjah nasploh precej občutljiv, vendar tja do 5m, z nobenim kablom ne bi smel imeti težav, razen če je le ta fuč.

Če se prav spomnim, kabel 1.3/1.4/... ne obstajajo, to so bolj marketinške fore, edino tista vrjanta z ethernetom, je dejansko drugačna. Na samo kvaliteto pa je potrebno paziti predvsem pri dolžinah 10m+, če pa so razdalje res velike, pa je boljša vrjanta UTP ali optika + konverterji.

Pomoje imaš zanič kabel, najbolje, da neseš nazaj.

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Jaz uporabljam tegale HDMI 1m 4.03€.

Mi pa televizor kocka na antenskih programih, kadar imam vklopljen aparat na HDMI vhodu (ampak to ni zaradi kabla).
Napaka v dizajnu televizorja.

BluTuTh

Pripravnik
18. sep 2009
140
0
16
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik BluTuTh pravi:
HDMI prenaša digitalno sliko.
Ja, ampak to ne pomeni, da pri prenosu ne more biti motenj. Zakaj pa misliš da digitalni signal "kocka"?

Obstaja neka vrsta forward error correction, ampak če je signal preveč degradiran ne dobiš 100% tega, kar naj bi prišlo do tebe.
S tem sem hotel povedat, da je slika ali prikazana pravilno ali pa ima napake (kocka) ni pa razlik med pravilno prikazano sliko, ne more biti z enim kablom lepša kot z drugim. Če me razumete, kaj želim povedat
smile-1.gif

Vsi tisti ki imate probleme s kockanjem... kaj pa če imate nek vir motenj v bližini in vam to dela probleme?
Jaz še nikoli nisem imel težav s kockanjem pri HDMI kablih pa sem jih že kar nekaj dal skozi.
d055.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
V čem je potem razlika med 1 meter no-name HDMI 1.3 kablom in recimo 1 meter QED, VanDenHul HDMI 1.3 kablom?
Prvi stane 6€, drugi cca 50€.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
upam stavit da je ni. uporabljam ene 5 cip shit kablov in vsi opravljajo svoje poslanstvo. edino za 10m sem se izprsil in skesiral 25 ojro

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
ja glej pri hdmi je samo vprasanje ce je slika ali ni. ker je digitalna, ni vprasanja ce bo dobra ali slaba

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
razlika je lahko v kakem zaščitnem ovoju, pozlačenih konektorji in da ima dražji zares tako prepustnost podatkov, kot jo navaja.

- da bi potreboval zaščiten hdmi kabel je zlo malo vrjetno
- pozlačenih konektorjev ne potrebuješ, ker jih vrjetno nobena tvoja naprava nima
- glede prepustnosti podatkov, pa vzameš unga, na katermu piše 1.4 pa mogoče še kak 3D zraven;) da boš šel bolj mirno iz trgovine oz. z ebaya;)