HDI 2.0 trokira

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Xsara HDI 80kw, letnik 2002, tip motorja RHZ. Občasno se ob res enakomerni vožnji (recimo v 3. prestavi pri 50km/h) avtu dobesedno utrga in začne trokirat. Sliši se podobno klenkanju, čutiti je tudi cukanje. Če nabijem gas, ne cuka nič in normalno in konkretno potegne. O kakem safe mode-u ne duha ne sluha. Pojavlja pa se zadnja 2-3 tedne, prej nikoli.
Danes popoldne dobim na probo nadomestni MAF in nadomestno pedalko za plin (ima vgrajen potenciometer, 2 pravzaprav).
Priklopil bom tudi Lexio, če je kaka napaka zabeležena.
Če ne bo pomagalao, kake ideje?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Poglej naftni filter.

To je bil pri mojmu vzrok, da mi je metal v safe mode, ko sem se vozil v 1 ali 2 prestavi, če sem ga stisnu, je delu BP..
Filter je 25€ z delom vred.. To mal poglej, pol pa naprej študirat
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.380
5.655
113
Kupi korejca...dizel dela ze od 2008...samo redni servis in nafta
tongue-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
korejski dizel
hysterical-1.gif
slaba kopija pravih dizlov. sej pise, da se naftni filter menja vsakih tolk pa tolk km? a ga je tezko zamenjat?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
korejski dizel
hysterical-1.gif
slaba kopija pravih dizlov. sej pise, da se naftni filter menja vsakih tolk pa tolk km? a ga je tezko zamenjat?
Sem ga že.
Drugače pa resno: praktično ne poznam lastnika dizla, ki ne bi imel vsaj kakšnih problemov z elektroniko/motorjev/vbrizgom.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
OK, napredek. Avtu se je zdele popoldne čist sfuzlalo in sem celo prišel do EML. Napaka je kot kaže na senzorju pritiska goriva. Kdo ve kaj več ali je to senzor na rampi ali senzor na pumpi?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Hmmm, na enem tujem forumu ( peugeot ) sem že našel da je pogost problem rumen konektor cca. 30 cm pod senzorjem. In se mi je pobliskalo da sem danes zamenjal naftni filter, itak je nafta tekla ravno na ta rumeni konektor, po tistem se je avtu šele strgalo .... Moram počakat da sem motor ohladi in bom probal za začetek konektor razstavit in ga očistit in našpricat s kontakt sprejem. Pa še prosto visi - ni čudno da zajebava.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.100
6.937
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sad pravi:
En se javlja, tako da sedaj "poznaš" enega.
Dva, upam da še nekaj časa tako ostane. Sicer pa povsod in vedno popljuvan dti motor pa še čipan zraven.
9 let in 180kkm. Ena cev za vodo mi je spustila pred leti kar se motorja tiče.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Hmmm, na enem tujem forumu ( peugeot ) sem že našel da je pogost problem rumen konektor cca. 30 cm pod senzorjem. In se mi je pobliskalo da sem danes zamenjal naftni filter, itak je nafta tekla ravno na ta rumeni konektor, po tistem se je avtu šele strgalo .... Moram počakat da sem motor ohladi in bom probal za začetek konektor razstavit in ga očistit in našpricat s kontakt sprejem. Pa še prosto visi - ni čudno da zajebava.
Naredil in zaenkrat vse bp.
cheer.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
ksz..da pristavim svoj lonček...C4Picasso, bencinar, zjutraj ko ga vžgem so obrati najprej na normali, potem pa naenkrat padejo in avto trese, po parih sekundah pa ponovno na normalo. Tester ni pokazal nič posebnega, na začetku neko napako na sondi, vendar po resetu te napake ni bilo več. To se dogaja samo zjutraj ob prvem vžigu.
13.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
korejski dizel
hysterical-1.gif
Sem ga že.
Drugače pa resno: praktično ne poznam lastnika dizla, ki ne bi imel vsaj kakšnih problemov z elektroniko/motorjev/vbrizgom.

Še en se javljam
cheer.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
jah jaz res nimam teh tezav. imam s podvozjem, ki je poddimenzionirano za moj avto in rak rana teh modelov, vsaj motor dela kot je treba.