Hčerka mi je bruhala v avtu

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Kaj je najbolje? Da že sam poskusim sčistiti, ali naj raje pustim kot je in jutri peljem na notranje čiščenje?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Jasno da čimbolj sam spuči, pusti rahlo okna odprta, če maš garažo, jutri pa na temeljito čiščenje.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
čimbolj sam spuči hitro kolker le lahko. jaz sem z gobo namočeno v tekoči prašek za perilo, pa sem fejst drgnu, potem sem z čisto gobo namočeno samo v vodo še enkrat zdrgnil. ker se je bruhec zažrl v varnostni pas, sem pas fejst namoču nato sem ga pa ker je še smrdel celega prešprical z deo sprejem (vzami takega kateri ti diši :D ) in seveda luftanje avta ene par dni. še ko se se sam vozil na šiht sem imel zadnjo desno okno (tam kjer je sedela) za kak cm, dva odprto. k sreči je bilo to spomladi ko je že bilo toplo.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.099
455
83
45
dolenska
Če ti ni avto vse na svetu, se ne sekiri, ker ni zadnjič. Yeba je, ker ni zunaj toplo zaradi sušenja in se ti bodo rosile šipe. Uporabi eno čistilo za takstil/usnje in zdrgni kolikor moreš. Če je edina vrednost pri bajti avto, na grobo počisti in pelji na kemično pucanje.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Pazi kakšna čistila boš uporabljal. Sem prejšni avto, pred prodajo spucal in namazal s Sonaxom za armaturko. Nato mi je avto nekaj časa stal. Se nisem mogel več v njem vozit, sem se zelo namatral, da je bilo vzdržno.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Najlepša hvala vsem za nasvete!

Varnostne pasove sem očistil z vodo in so ok.

Sedeži so usnjeni, tako da sem samo pobrisal. Na srečo sem včeraj zvečer pod otroški avto sedež namestil eno mojo črno majico, ki je tudi nekaj ujela.
Vrata so bila pobruhana, v luknji za flaše je bila lužica bruhanja. Vse to sem sčistil v nulo. Na srečo ni danes imela nič mlečnega.
Na sprednjem sedežu sem imel nameščen plastično prevleko, da ko brca, da ne brca po usnju, tako da je ta ujel ta del bruhanja.
Najhuje je bilo na tleh. Največ bruhanja je ujel tepih, ki sem ga že spral. Tepih ni gumijast ampak muckast. Tuš je lepo pral vse ven.
Tako da ostale so muckasta obloga na tleh, ob robovih tepiha. Trdne kose sem kar posesal, ostalo pa fejst sčistil z baby robčki. Za njimi sem utiral tudi s takim čistilom za tekstil, ki je tudi dal vonj limone.
Videti je, kot da ne bi bilo nič. Ko se vsedem v avto, je vonjati limono, bruhanja verjetno ne vonjam, ker sem se vonja navadil. Bom videl jutri zjutraj.
Avto imam v kletni garaži, tako da imam vsa 4 okna priprta in se lufta. Če bo jutri še smrdelo, mi je soseda svetovala, da njej najbolje globinsko očistijo in da diši, pri enem Knausu(?) v Trzinu. Menda je to vulkanizerstvo, a da to obvladajo.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.272
3.909
113
Ojoj, kakšne travme! Ko boš dobil avto 100% dezinficiran nazaj in bo čez tri spet pokozlan boš pa kaj? Skočil z mosta? Spucaj z vodo kolikor se da, pa ne se preveč sekirat.

Ali pa natakni skaj prevleke ali zamenjaj avto. Jaz sem imel lansko poletje bruhanje na sporedu vsaj 3x za vikend. V vsako smer najmanj enkrat. Pa je vedno vse šlo dol z vodo in mokro cunjo. OK, prevleko otroškega sedeža sem res ene 3x opral v pralnem stroju.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.119
6.948
113
pri taščici
Ne bodi preveč paranoicen.
Berem da imaš že tako bolne otroke, sedaj boš pa se cel kup kemije zmetal na tisti sedež in tepih.
Sicer imam osebno samo eno tako izkušnjo, je pa zbruhala najbrž vse kar je imela v želodcu. Prevleka otroškega sedeža je sla v stroj, stiropor in plastiko sem obrisal z viledo, sedež in tapiciranje sem pa namočil in z vodnim sesalcem posesal.

Ta zgodba me spominja na paranojo sestricne ko se ji je otrok v banjo pokakal. Najraje bi kar banjo menjala, da o takem in drugacnem razkuzilu ne pišem. Ko se je meni pokakal, sem kar je bilo gostega zmetal v školjko, ostal pa s tušem spral in zgodba zaključena.

jello

Guru
22. sep 2008
10.272
3.909
113
Hec je v tem da nikoli ne veš kdaj bo, oziroma ni pravila Tri dni zapored ga žgem po ovinkih čez Ljubelj, nikoli nič, četrti dan grem pa v Bohinj, peljemo v koloni max. 60 km/h in na lepem izbruha vse. Naslednji vikend pa ravno obratno, bruha čez Ljubelj, vedno na istem ovinku, kljub temu da tokrat vozim "po jajcih". V lekarni se sicer dobijo neke lizike proti slabosti, ampak pri nas je to zgledalo tako da jo poliže 2x in potem maha okrog da je več svinjarije zaradi lizike kot od bruhanja. Zadnjega pol leta je sicer mir, ampak nikoli ne veš. Malo že paziš ampak več kot toliko pa ne moreš narest (da se recimo ne nabaše ravno kakšnega jogurta in sadja 5 min pred odhodom).

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.051
455
83
tam ko se terc po tori rola
Ko so otroci majhni, se nimaš kaj sekirat. Kar naredi, je mogoče prvič, ziher pa ni zadnjič. Avto... kam vse ti tlačijo papirčke od bombonov, da o polizanih cukrih ne govorim (pa dopovej ti mali veverički, da ne spada cuker v predal na vratih...). Odtisi podplatov na zadnjem delu naslona... Stanovanje -stene so best risalna tabla, vsaj soseda tako pravi. Kaj se boš sekiral, je pa vzrok več za spremembo barve na steni.
Se pa zasekiraš pri prvi praski, slikici, bruhanju, to pa.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Kakšne 3 dni? Tamala nikoli ne bruha, včeraj je očitno fasala en trebušni virus, ker se ji je že cel popoldan nekaj pacalo - ni bila ješča in je pokašljevala. Sedeži so usnjeni, tako da z njimi ne bo nič dela.
Tepihi pa se bodo dezinficirali, ker mi ne paše se vsesti v avto, ki smrdi po bruhanju.

Sicer pa vas nisem spraševal za taka mnenja, kakor je nekaj zadnjih, ampak pomoč pri odstranitvi. Če je vam za avto vseeno, ne pomeni, da morate drugim vsiljevati svoja stališča.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
če nisi spucal vtrenutku ko je bruhala (in se je že zasušilo) bo kar hud problem...madeš dvomimd abo šel do konca ven, plus smrdelo bo nenromalno dolgo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Čez 5 minut, ko smo bili doma, sem se lotil čiščenja. Vizualno ni videti popolnoma nobenega madeža (je kot nov), sem spucal v nulo po nasvetih fantov zgoraj.
Ostaja samo še en tak odtenek vonja po bruhanju, ki ga zavohaš res tako, v ozadju nozdrvi
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
pol ne bo panike...kak teden se bo duhalo potem pa ne več (je tudi meni to anredila..k sreči sredi ceste, da sem komaj lahko s čim pobrisal ta hudo brozgo
wink-1.gif
)

Če se prav spomnim sem potem doma samo dobro zbrisal z vlažno krpo. Vonj pa je bil noter kak teden (od tega par dni malo močneje potem pa komaj zaznaven).

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
smile-1.gif

Jaz sem punci porabil celo vrečko mokrih baby robčkov, s parimi tetra plenicami sem popilnal lužice v prostoru vrat za pijačo, vse lepo očistil z mokrimi robčki. Zanimivo, da baby robčki niso očistil madežev na hrapavih delih plastike vrat. Za to sem uporabil ArmorAll-jeve robčke za armaturko, ki pa so 'prijeli'. Bruhanje čez mrežico zvočnika sem najprej posesal, šele potem sem brisal, da ne bi česa 'porinil' v notranji del zvočnika.

Danes pa še dezinfekcija mufastega tepiha in preproge pri nogah pa bo.... za tokrat
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Če ti ni avto vse na svetu, se ne sekiri, ker ni zadnjič.

Človek v BTC parkira nekje na samem, da ga nebi kdo butnil z vrati....
evil.gif

evil.gif
Sej nisem edini. V temi z vrati jih je kar nekaj, ki jim ni ravno všeč, če jim butajo z vrati po plehu. Pač, meni tudi ni in se raje zapeljem eno nadstopje višje kot pa da izgubljam čas pri kleparju, kljub temu, da imam kasko, ki mi to krije.

Lej, za svoje stvar rad skrbim, da so urejene in da take ostanejo čim dlje. Imam spoštovanje do svojega dela in posledično, kar si s tem privoščim in kako delam s tem.