HbbTV

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Včeraj na Philipsu opazim na 3sat droben rdeč napis ''Einblenden'', stisnem rdečo tipko in presenečeno ugotovim, da očitno tudi pri nas obstaja HbbTV.

Zanima me ali ima kdo podatek kateri vsi programi imajo to, se mi ne da ravno it skozi 150 programov in probavat
tongue-1.gif

kvizko

Zelenc'
13. nov 2010
29
0
1
To je kratica za Hybrid broadcast broadband TV (HbbTV) in je novi standard za hibridne TV. Mislim, da ga Philips uvaja med prvimi seveda pa mora tudi postaja oddajat ta signal. Ta standard je poznan tudi kot "videotext 2.0". Mislim, da boš to imel samo na tujih programih, povečini nemških...naše TV hiše zelo zaostajajo!! Če pa znaš nemško pa si lahko več prebereš na : http://58pfl9955.wordpress.com/2012/04/08/hintergrund-was-ist-hbbtv-und-wie-funktioniert-es/

Lp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
A to preko satelitske gledaš in tv imaš priklopljen na net?

Same nemške linke ste prlepel, pa nč ne razumem:)
Če lahko na kratko poveš v čem je fora. Hvala!

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Preko kabelske, TV je priklopljen na net preko Wifi-ja.

kvizko ti je na kratko opisal, na 'mojem' linku pa imaš seznam nemških programov, ki HbbTV podpirajo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Se pravi se bo Musarjeva obesla na to, da Philips zbira podatke o tem kaj gledamo:)?

Če prov razumem je to vbistvu teletekst v mal drugačni obliki?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Reklamirali so kot 'Teletext 2.0'. Torej ponujene vse vsebine kot na teletekstu, z dodanimi slikami. Zraven pa možnost ponujanja ogleda posnetkov minulih oddaj. Ni pa omejeno na Philipsove televizije, ima to tudi Samsung (pa verjetno še kateri). Čeprav nekateri ponujajo tudi svoje rešitve.

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Imam Samsunga ( ES 5500 ) in nimam pojma, kje bi naj ta "Teletext 2.0 vklopil ! Ma kdo kakšne izkušnje tudi s to znamko ?
Uporabljam pa DVB-C od TM-ja, pravtako ima TV dostop do interneta.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
HbbTV is turned off by default. To use HbbTV, go to System → Data Service and set it Enable. (Depending on the country)

If the current channel is compatible with both the HbbTV and non-HbbTV text input modes, activate TTX by select TTX key twice.

Samo navodila je treba vzet v roko, kjer je poglavje imenovano ''HbbTV'', ampak lažje je, če nekdo drug opravi delo namesto tebe, ne?
wink-1.gif

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Očitno je problem v tem, ker je moj Samsung narejen za SLO tržišče in ne za nemško ( sem nekaj bral na nemških forumih ).

" HbbTV (DE, AT, CH, ES, NL, BE, LU) "

Nazadnje urejeno:

redTDI

Pripravnik
25. apr 2008
126
0
16
eno vprašanje:

letos januarja sem kupil televizijo UE60KU6072UXXH [60KU6072].
Nikjer za boga ne najdem, kje se vklopi funkcijo HbbTV.
Predvidevam da leto dni stara televizija to podpira.
ima kdo kakšno idejo??

redTDI

Pripravnik
25. apr 2008
126
0
16
hvala za ta e-manual, čeprav točno do te vsebine lahko dostopaš kar iz televizije, pod zavihkom "apps"

zanimivo, da tega sploh ni v menuju:
stran 71:
"Za vklop ali izklop samodejnega zagona storitve HbbTV se pomaknite na:
Nastavitve>TV program>Strokovne nastavitve>HbbTV in vklopite ali izklopite "HbbTV" (Odvisno od države.)"

tale opomba je zanimiva:
"V nekaterih državah je HbbTV privzeto onemogočena. V tem primeru lahko HbbTV uporabljte, če namestite
pripomoček HbbTV (gradnik za aktiviranje HbbTV) iz trgovine Samsung APPS."

torej za samsung smo mi "tretji svet".
Medtem ko se pomaknem pod aplikacije, sploh ne najde "samsung apps", ne obstaja...

je še kakšna rešitev???

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.528
3.035
113
Spremeni državo na Nemčijo v servisnem meniju. Meni par let star Samsung tudi ni kazal HbbTV, sedaj pa ga kaže ampak dela tako zelo na pol, ko prideš v RTVjev meni ne vidiš, kje je trenutno označeno in delaš na pamet, če pa ti uspe zadeti, pa celo predvaja vsebine. Pa včasih se obesi.