Sicer imam starejši HP Microserver N40L (gen8?) ampak ga nimam cel čas vklopljenega, tako da bi za neko začasno varianto uporabil kar RPI. Glede SD kartic pa vem da je težava, imam en SSD USB ključek na lagerju in ga lahko porabim za tole.
Tudi jaz sem v zadnjem času spet malo pogledal Hassio in ugotovil, da je zelo zelo napredoval od takrat, ko sem jaz začel z home automation zadevami in kar je bil tudi razlog, da sem takrat šel po poti Domoticza, ki je bil veliko bolj dodelan (takrat).
Zaenkrat Hassio laufa na RPI4, gor prenesel vse Z-Wave komponente, nabavil ključek za ZigBee (proizvajalec Dresden Elektronik, ključek ConBee II, link) in dodal gor še Xiaomi navlako (senzorji, vtičnice, magic cube). Kar nekaj luči imam Yeelight, ki tudi delujejo OK. Hassio podpira celo OctoPrint, vmesnik za 3D tiskalnik, tako da lahko temperature, process in celo live video spremljam kar preko Hassio. Trenutno delam senzorje na osnovi ESP8266, v prvem "pacu" je ultrazvočni senzor za merjenje količine kurilnega olja.
Najbolj me mučije avtomatizacije z Node Red, ker so (v primerjavi z industrijskimi krmilniki) totalno nelogične Zaenkrat rešujem z vtičnikom Blockly, ki mi je poznan iz Domoticza... Druga stvar, ki je ne uspem usposobit, je WiFi bridge za MiLight GU10 žarnice. Bo Se treba še malo (bolj) poglobit...
eno hitro vprašanje, kako bi vezal mikro stikalo na esp01 da bi mi kazalo stanje odprto/zaprto