Salmonela, sifilis, aids, rana na dvanajsterniku, revma, karkoli od koderkoli že.Še vedno čakamo odgovor...
Ja dovolj je da vržeš noter kos piščanca, na piščančjem mesu je naravno prisotna salmonela saj je naravni del "drobovine" ki je v piščancu.Salmonela ne pride "iz lufta", ampak je prisotna na mesu oz tistemu kar gre v flajšmašino.
Mogoče pa se treba prvo zediniti o kakšnih organizmih sploh govorimo?
Rare je rare, ti si na sliki objavil surovega. In tud rare steak je neki drugega kot rare mleto meso. O tem sem že govoril, se ne bom ponavljal. Nobene mašine ne morš tko spucat, da bi bil faširan meso nekontaminiran. Tko da ti pa darjanče kar, jaz ne hvala.
Govorim o mletem mesu, steak tud jest jem rear. Pa sem v začetku te hipsterije od hooda tud jest jedu burger rear. Pol sem pa spoznal tri vrhunske mikrobiologe ki so dal vase boga in pol s kuslim pivom, sam mlet meso pa vedno vsaj na medium plus.Men tud ni jasno. Obozujem govedno, well done se ne spomnem, kdaj sm nazadnje jedu. Vecinoma je tako, da narocis rear, ponavad pol dobis bolj medium ampak recimo, da ok, jim ne kokodakam ampak pojemDa bi pa dejansko surovo svinjsko maso jedu,e pa ne bos vidu. Eno je proper tatarc ja, surove svinjine se pa ne dotaknem... Hvala lepa, naj drugi uzivajo.
Težko teb razložit, ker ne grd v kišto.Torej cesa se kalbo boji?
Ja, kontaminirano samo na površini, če je ohlajeni na nulo se tud med delanjem tatarca ne segreje in so možnosti za razmnoževanje bistveno nižje. Pri steaku površino toplotno obdelaš.Preden je tvoje meso prislo v nulto cono, je bila hladna veriga pretegana vsaj 10x...pa se ko ni bila....ni bila nulta....
Ok rareKva je to rear? A zdej ta burger scena tok daleč, da ga že rikverc trpate?
Kakšna mikrobiologija, dovolj je makro fotka od turbogobe. Več kot dovolj.Govorim o mletem mesu, steak tud jest jem rear. Pa sem v začetku te hipsterije od hooda tud jest jedu burger rear. Pol sem pa spoznal tri vrhunske mikrobiologe ki so dal vase boga in pol s kuslim pivom, sam mlet meso pa vedno vsaj na medium plus.
Mea culpa, ocitno prsti bli hitrejsi k mozak...Kva je to rear? A zdej ta burger scena tok daleč, da ga že rikverc trpate?