halal salama

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik fijatovPES pravi:
za moje pojme dost nehuman način klanja živine... kolkor pač klanje sploh je lahko humano...
Se strinjam - za nemuslimane/nejude velja en kup regulative, kako humano ubiti žival (omamljenje, pištola itd), z 'argumentom' it's my religion pa se lahko povozi vsak zakon. Kar se mene tiče bi moral biti halal (oz. dabiha, kakor se imenuje akt klanja) nelegalen.
tako je PESom tudi nebi smeli popuščati, če rečejo, da je to njihova tradicija.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
A se niso muslimani skupaj z židi pritožli zaradi te spremembe zakona? Mal je cinično, sploh ker so za košer zelo podobni predpisi...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik fijatovPES pravi:
za moje pojme dost nehuman način klanja živine... kolkor pač klanje sploh je lahko humano...
Se strinjam - za nemuslimane/nejude velja en kup regulative, kako humano ubiti žival (omamljenje, pištola itd), z 'argumentom' it's my religion pa se lahko povozi vsak zakon. Kar se mene tiče bi moral biti halal (oz. dabiha, kakor se imenuje akt klanja) nelegalen.
tako je PESom tudi nebi smeli popuščati, če rečejo, da je to njihova tradicija.
Seveda - če ne ni poante v tem, da imamo zakone. Religija se ne more postaviti nad zakon.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Citat:
Uporabnik Zetor pravi:
Obrezani zivijo v silnem strahu da jim spet zraste kozica ker so okusili svinjino...in zahtevajo oprvicilo.

Sem obrezan, pa rad jem svininske rebrce
cool-1.gif

Če nisi musliman ne vem zakaj si sploh pisal ta post
tongue-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ker se hvali s tem, da mu nekaj manjka... oziroma je to del terapije. mora si prinati, da mu nekaj manjka, da ga to nebo težilo. če prizna svetu potem prizna tudi sebi. bi rekel, da je dobro začel svojo terapijo.

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Kolker jaz vem je poanta ne uzivanja svinjine logična izpeljanka nezmožnosti ohranitve nepokvarjene svinjine v muslimanskih deželah.....zgodovinsko ggledano Middle East in Arabski polotok. Tudi halal klanje ali po naše kot so naši dedki to počeli, edino omogoča največji izpust krvi iz telesa živali ima isti namen. Pol pa šele pride vera...najprej pa zdravje.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ja, in kaj? Zakaj pa pri nas kristjani ob petkih ne jejo mesa? Zgolj zdravje ali zgolj vera?
smirk-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Da en dan ne ješ mesa je iz zdravstvenega vidika gledano dobro (še posebej ker to pomeni, da vsaj tisti en dan v tednu kmetje jedo ribe, ki jih drugače nikoli nebi).

Glede svinjine pa je zadeva totalno mimo.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
A ribe so kao zdrave za kmeta? da gre po kosilu v gmajno in je čez pol ure ves crknen in prestradan?
Jesti je treba tisto, kar raste v tvojem domačem okolju in živila, ki so primerne za okoliško klimo ali letni čas: pozimi je ok jesti svinjino, poleti oz. v vročini pa pač ne.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
A ribe so kao zdrave za kmeta? da gre po kosilu v gmajno in je čez pol ure ves crknen in prestradan?

Še nisi slišal, da lahko nekdo namesto ene poje dve ribi? Ali tri celo? Ne? Potem pa si vrži metrskega soma na mizo
bonk.gif

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Abraham ima še kako prav. Riba je prazna hrana in za fizikalca čisto brez haska. Po ribi se še userješ ne.