Gužve na cesti in preprost nasvet

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če bi znali kaj takega učit tudi inštruktorji...
zmaga.gif

Se spomnim enkrat na Krku je bilo enako - nedelja popoldan, menjava izmene in zabasana cesta. Smo nonstop bremzali in speljevali, potem pa sem spustil pred sabo enih 50m razmaka in smo se vsi peljali čez cel otok brez enega ustavljanja. Sem bil zelo presenečen, da me niti en ni prehitel, čeprav nasproti skoraj ni bilo prometa. Sem pričakoval tipičen balkanski odziv
tongue-1.gif

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
Vsak k ma kokr tolk pameti na cesti to ve!
problem rata k ti to počneš pa ti uletavajo v ta prazen prostor #buffer# k si ga ti puščaš..
rolleyes-1.gif

pa si spet na istem ker moreš zarad drugih bremzat!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik ErrikDJ pravi:
problem rata k ti to počneš pa ti uletavajo v ta prazen prostor #buffer# k si ga ti puščaš..
rolleyes-1.gif

pa si spet na istem ker moreš zarad drugih bremzat!

Saj to ravno pravim, da me je presenetilo - niti en ni prehiteval, blendal, trobil...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
He he a čez Krk si se peljal brez ustavljanja ? v nedeljo popoldan ali zvečer? Če je gužva itak rabiš eno uro da prideš dol z otoka in če ne stojiš v stoječi koloni že na krožišču pri Malinski si lahko zelo zadovoljen.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Kljub temu, da sam prakticiram tak način vožnje in se mi po balkansko folk uriva pred mano, se ne strinjam z izjavo na videu, da za vsak avto izgubi sekundo časa, oz 10 sekund za 10 avtov, da toliko se mu pa ne mudi. Za vsakih 10 avtov, ki mu vskoči v njegov buffer, VSI za njim izgubijo 10 sekund - vsak od njih. In če je takih avtov za njim 100, potem so za vsakih 10 avtov, ki se vrine pred njega, komulativno na izgubi za 1000 sekund.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Agresivni vozniki naj si obvezno pogledajo, ostali pa bi tole že moral vedet ampak za opomnik (no vsaj meni je bilo to logično)

https://www.youtube.com/watch?v=iGFqfTCL2fs&feature=youtu.be

Vedno tako peljem na AC, dam v prvo ali drugo in lepo kruzam v prostem teku, brez zaviranja.

Zadeva je WIN WIN:
1. sem sproščen, ker se peljem
2. ne uničujem skopke
3. ne uničujem zavor
4. prihranim gorivo
5. prihranijo vsi za menoj

Na relaciji MB LJ se večina se ne gneti v ta prostor pred menoj in zadeva funkcionira 1A.
cool-1.gif

Tudi vozniki za mano so večinoma zadovoljeni, seveda pa se najdejo pacienti, ki težijo. Z veseljem jih pustim naprej in potem jih vidim pred mano gas bremza 20 min, bravo bravo.
stupid-1.gif

Priporočam.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Eni so mnenja, da je bolje "pun gas" do ovire, potem pa tam stoji.
Sto ljudi, sto čudi...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.097
1.276
113
42
KSZ

To je en navadn bullshit. Če bi vsi aktivno sodelovali pri vožnji bi se vse skupaj velik hitreje premikal. Če bi vsi se lepo hitro vključevali in znal vozit brez bremzanja na silo bi deloval čist fajn. Tko pa vsi panični bremzajo že 1 km pred oviro pol pa se najde še en paničar in kolona rata že 1 km pred dejansko oviro.

Stein če bi folk znal uporabljati pravilo zadrge nebi nikoli noben stal.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.097
1.276
113
42
ja al pa mobitel, šminkanje, gledanje zemljevida, hranjenje, drkanje.....gužva rata zaradi pasivnih in slabih voznikov ne pa zaradi tistih ki se vključujejo na koncu. Če bi bile obe kolone pri zožanju enako dolge bi šlo, tko s epa vsi že 2 km prej ruknejo na en pas i naredijo gužvo. Pol se pa najde en tak ki je na posnetku in se na ta pas vključi še 100 moronov in rata še večja gužva namesto da bi peljali do konca in s elepo vključili zadrga style...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
KSZ

To je en navadn bullshit. Če bi vsi aktivno sodelovali pri vožnji bi se vse skupaj velik hitreje premikal. Če bi vsi se lepo hitro vključevali in znal vozit brez bremzanja na silo bi deloval čist fajn. Tko pa vsi panični bremzajo že 1 km pred oviro pol pa se najde še en paničar in kolona rata že 1 km pred dejansko oviro.

Stein če bi folk znal uporabljati pravilo zadrge nebi nikoli noben stal.

Vse to v kombinaciji z "umirjevalci" prometa, ki vidijo oviro (kolono, semafor...) kilometer pred seboj in stopijo z gasa ter se naprej svalkajo po polžje, ko se ovira sprosti, pohodijo gas. Ne zanima jih, da so za seboj pustili tako nabijanje, kot je tisto v videu malo više, kjer vozijo v krogu.

Kombinacija obojih je idealen recept za slabo voljo na cesti.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Točno tako, treba je bit zbran in dejansko vozit. Ko se prižge zelena bi lahko šli VSI kot vlakec čez... ko bi speljal prvi bi istočasno speljal tudi npr. petnajsti - če bi bli pač vsi pravi vozniki. Tko pa mamo kar pač mamo.

pikoli

Pripravnik
13. avg 2008
73
0
6
To, da bi prvi in petnajsti hkrati speljala se ne da. To bi samo pomenilo, da je med prvimi 15 avtomobili, natanko nič varnostne razdalje.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pod pogojem, da se stiščijo na nulo, kar je žal pogosta napaka pri nas.

pikoli

Pripravnik
13. avg 2008
73
0
6
Res je, samo zakaj bi želel med stoječimi avtomobili čim več prostora? Nekako ne vidim smisla. Počakaš da se tisti pred tabo oddalji za 2m, in začneš speljevati.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Ker bi lahko začel speljevati takoj, ko bi avto pred teboj začel speljevati, ne pa potem, ko je že 2m naprej.