GSM ura. Nateg ali resničnost?

smidge

Pripravnik
2. avg 2007
168
0
16
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:

Medtem ko je vse prej kot zdravo bit pretirano izpostavljen takšnemu viru elektromegnetnega sevanja, ki seva z frekvenco okoli 1-2GHZ saj le-ta lahko gre skozi telo in te segreva od znotraj.

Ok če bi to pomenilo samo to, da ti je malo bolj toplo ok
grin1.gif

khm..take frekvenca priblizno ima svetloba.. gre svetloba skozi telo
confused-1.gif

glede magnetov v medicini pa.. cira cara bioenergija

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Samo ko po drugi strani pogledaš, kako množično dan danes po svetu uporabljamo mobilce je čudno, da ne poznam primera, ko bi kdo umrl zaradi mobitela. Torej le ne more biti tak bavbav, drugače bi nas mnogo bilo že pod rušo
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Nebom pamaten ampak od nekod imam v glavi da je bilo na začetku razvoja mobilne telefonije v USA kar veliko tumorjev na račun tega. Sploh motorola mislim da je bila kritična, mislim da je kar dosti ljudi tožilo te korporacije zaradi rakavih obolenj... Se mi ne da brskat po internetu, mogoče bo kdo kaj našel če ga zanima. Ampak dobro to je bilo 10-15 let nazaj, današnji mobilci so že verjetno 30x bolj varni!

Lp

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Samo ko po drugi strani pogledaš, kako množično dan danes po svetu uporabljamo mobilce je čudno, da ne poznam primera, ko bi kdo umrl zaradi mobitela. Torej le ne more biti tak bavbav, drugače bi nas mnogo bilo že pod rušo
smile-1.gif

Saj so primeri, ko je kdo umrl zaradi mobitela
smile-1.gif

Obsevajo nas danes ze na vsakem koraku...tako da je tisto od mobilnika samo se eno sevanje vec...
evil.gif

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Citat:
Uporabnik smidge pravi:

confused-1.gif

Bedarija. Svetloba ima frekvenco okoli 500 THz (terahertzov). Si falil za okoli 200000 do 500000 krat. Če bi bili to euri, bi pogorel
shocked-1.gif

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Za lažjo predstavo je v prilogi še dober poster o celotnem EM spektru.

Priponke

• 414700-spectrum.rar
    781,2 KB · Ogledi: 264

smidge

Pripravnik
2. avg 2007
168
0
16
Citat:
Uporabnik Alioth pravi:
Citat:
Uporabnik smidge pravi:

confused-1.gif

Bedarija. Svetloba ima frekvenco okoli 500 THz (terahertzov). Si falil za okoli 200000 do 500000 krat. Če bi bili to euri, bi pogorel
shocked-1.gif

my bad
uf-1.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Mene pa sam nekej zanima v zvezi z to GSM uro. Kako z njo telefonirat, brez da bi izpadel kot največi [censored].

Meni ni jasno kako zvit roko da bo ta GSM/URA vsaj približno normalno zgledala ko bom z njo govoru. Da bi jo moral pa snet dol z roke po moje tudi ne pride v poštev, k pol bi itak 90% folka mislilo da si mal hendikepiran k se z uro pogovarjaš.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Po mojem nekako edina rešitev. Če ta ura vsaj kolikor toliko paše na roko, jo maš gor, pa bt slušalko in je... Druge "rešitve" ne vidim
smile-1.gif

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Mene pa sam nekej zanima v zvezi z to GSM uro. Kako z njo telefonirat, brez da bi izpadel kot največi [censored].

Meni ni jasno kako zvit roko da bo ta GSM/URA vsaj približno normalno zgledala ko bom z njo govoru. Da bi jo moral pa snet dol z roke po moje tudi ne pride v poštev, k pol bi itak 90% folka mislilo da si mal hendikepiran k se z uro pogovarjaš.

KnightRiderPoster01.jpg

grims-1.gif