gsm modem za obcasno uporabo

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.841
-414
113
v nasem drustvu bi rabili en tak gsm modem, da bi meli internet tud ce gremo kam na kaksen piknik.

tale mobilni internet mi je ql, sam bi rad da bi imeli svojo opremo, ne da zmeri nekomu drugemu zremo podatke preko hotspota.

katera me nanboljsa varianta, in najjbl ugodne za obcasno uporabo?

a se mi splaca gledat samo lte modeme al so, tud hsdpa dovolj sposobni?

najvec kar je, da mora laufat youtube tekoce...

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.535
3.050
113
Vse je odvisno od globine denarnice. Youtube na HSDPA dela povsem solidno, a tudi od LTE ne boli glava, sploh če se vas namerava več gor priklopiti. Kupuješ MiFi?

Mogoče je dandanes res smiselno razmišljati kar o LTE, saj se mi je že zgodilo, da sem imel na lokaciji samo Edge, potem je pa kar preskočilo na LTE, ki je tam delal na 800 Mhz. 3G oz. HSDPA pa ni bil na voljo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.841
-414
113
kaj je mifi?

na wifi bi se prijavljal samo en uporabnik.

vidim da so lte modemi drzji...

predplacniski paketi pa vidim da so povsod tam-tam. rad bi da se pac placa ko rabis... povsod je omejeno na 30 dni...

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Za občasno uporabo bi verjetno zadostoval tudi kakšen telefon na katerem, sploh na androidu, nastaviš hotspot in na njega se lahko priklopi do 5 oseb. Je pa pametno met kako vtičnico blizu saj hitro gre po bateriji.

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Mobilne sim kartice, Saj si napisal, da rabiš za gsm

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.841
-414
113
Ja pa sej vem to... Sam vlacit s seboj se en aparat pa en polnilc...

Ce kupujem bi rad kupil orng, da je prakticno.

Sej gledam predplacniske pakete.... Pa lte modem na bolhi bo treba nabavit.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.195
701
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
v nasem drustvu bi rabili en tak gsm modem, da bi meli internet tud ce gremo kam na kaksen piknik.

tale mobilni internet mi je ql, sam bi rad da bi imeli svojo opremo, ne da zmeri nekomu drugemu zremo podatke preko hotspota.

katera me nanboljsa varianta, in najjbl ugodne za obcasno uporabo?

a se mi splaca gledat samo lte modeme al so, tud hsdpa dovolj sposobni?

najvec kar je, da mora laufat youtube tekoce...

hysterical-1.gif
Kaj je to neko društvo odvisnikov od interneta?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.841
-414
113
nope...

to je drustvo odvisnikov od glasbe....

zal je youtube edini vir glasbe, katero si izbiras po mili volji...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.492
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Ja pa sej vem to... Sam vlacit s seboj se en aparat pa en polnilc...

Ce kupujem bi rad kupil orng, da je prakticno.

Sej gledam predplacniske pakete.... Pa lte modem na bolhi bo treba nabavit.

Karkoli bos kupil, bo se en aparat pa en polnilec... Ker WiFi sognala oz. Interneta zaenkrat se ne prodajajo v vreckah
smile-1.gif
...

Za tako rabo bo verjetno res najbolje nabaviti MiFi, v njem predplacnisko DATA SIM kartico ... In to je to... ker ce bos kupil samo LTE modem, kot omenjas... Bos potreboval se racunalnik, kamor ga bos vkljucil ali pa router,,ki omogoca priklop USB modema...

Nisi pa napisal, koliko si pripravljen za to zapraviti. Ker kaj dosti pod 50€ za MiFi ne bo slo... prej vec (odvisno od želja)...

Glede predplacniskega interneta pa je najcenejsi Tusmobilov Mobilni internet 24ur ( http://www.tusmobil.si/uploads...T%2024%20UR.pdf ... Pa tudi cisto brez skrbi nisi, saj moras posrkbeti, da ti dobroimetje ne propade...

Si.mobilovo ponudbo predplacniksega interneta najdes tukaj >> http://www.simobil.si/naprave-za-mobilni-internet/simplnet-sim-micro-sim-paket

Mobitelovo pa tukaj >> http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/paketi/vsi-paketi/paketi-predplacniski-mobilni-internet

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.841
-414
113
ja sej laptop ni problem...

vidim da bo lte modem 50€, sim kartica 10€ in podatki pac po potrebi...

kaksna je pokritost in kvaliteta signala tusmobila? pa vidim da nimajo lte omrezja...

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.492
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

kaksna je pokritost in kvaliteta signala tusmobila? pa vidim da nimajo lte omrezja...

O tem bos dobil pa razlicne odgovore... Eino bodo napisali, da je omrezje najboljse v Sloveniji (mogoce celo sirse
smile-1.gif
...)... veliko je pa odvisno predvsem od lokacije...

Moj odgovor je nekako tak:
Kakovost signala oz. omrezja je primerna ceni storitve
smile-1.gif

Imel pa se narocnisko razmerje Tusmobil 0 (brez narocnine) in sem obcasno, ko sem rabil, vklopil 1GB podatkov, kar je kostalo 5€ ...

LTE omrezja pa res zaenkrat nimajo... morajo ga pa vklopiti do 1.6. letos se mi zdi... (v eni drugi temi je govora o tem)... Je pa tudi hitrost 3G oz. HSxPA omrezja slabsa (vsaj bila je pred kakim letom) ...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.841
-414
113
pomoje bomo zaenkrt probali s to kartico, ce pa ne bo ok, bomo pa kupil simobilovo...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.492
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
pomoje bomo zaenkrt probali s to kartico, ce pa ne bo ok, bomo pa kupil simobilovo...

Verjetno bo se najbolje tako... Itak izgubis zgolj nekaj drobiza
smile-1.gif
... ce ti ne ustreza ... Najceneje bo sploh, ce se kje dobis tale USB modem s kupaj s SIM kartico, ki je po polovicni ceni (slabih 20€) >> http://www.tusmobil.si/mobilni-internet-predplacniki/tusmobil-mobilni-internet-komplet-usb-sew899 in vkljucuje poleg SIM kartice tudi en dan surfanja ...

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.195
701
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
nope...

to je drustvo odvisnikov od glasbe....

zal je youtube edini vir glasbe, katero si izbiras po mili volji...

Pa ne bi pač "žrtvoval" dva deževna popoldneva in si pač z youtuba naredil mp3-je? Do sezone piknikov mate še kar nekaj časa. Potem pa samo dodajaš k zbirki. In pol je to to, na pa da vlečeš sabo na piknik en kup kablov pa baterij.