Grossglockner

alex3

Pripravnik
7. jul 2009
85
0
6
Glede zahtevnosti za avto - pred cca. 10 leti sem bil gor s Polotom 1.0. Res, da v klanec ni šlo več kot 30-40 km/h, ampak šlo je. Za dol pa skozi v drugi, na največjih spustih tudi v prvi, saj omenjeni motor bolj slabo opravlja funkcijo zaviranja.

Zdaj pa se že nekaj časa spravljam, da bi spet šel gor, tokrat z italijanko 1.9 jtd.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Lahko nekdo na Google maps vrise "najbolj zanimivo" pot, krozno, pa cim manj avtocest!

Zell am zee, hitlerjeva rezidenca ogled obvezen... start iz LJ

Hvala.

LP,
PIC

Nima nihče shranjene poti? Ima kdo vsaj koordinate zgornjega parkirišča na Grossglocknerju in parkirišča Hitlerjeve rezidence? Mogoče še mnenje, je boljše čez Heiligenblut ko greš gor ali se je po tej poti bojlše vračati?

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Kle je v zipu...http://rapidshare.com/files/266123347/mapsource.zip.html
Slika
Za Mapsourece fajl *.gdb
Za v google earth *.mps (file->open in tam izbereš da ti odpria vse datoteke).

Ni krožna tura, ampak se hitro lahko potegne še na Zell Am See.

Lp, Tuši

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
Kle je v zipu...http://rapidshare.com/files/266123347/mapsource.zip.html
Slika
Za Mapsourece fajl *.gdb
Za v google earth *.mps (file->open in tam izbereš da ti odpria vse datoteke).

Ni krožna tura, ampak se hitro lahko potegne še na Zell Am See.

Lp, Tuši

Hvala, sedaj pa še lepo vreme in gremo.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Ker tudi jaz planiram še v avgustu to pot bi povprašal tiste ki so že bili: kakšna je kaj potrebna obleka za to višino? Obutev sicer imam pravo. Namreč ne bi rad da bi me zeblo, čisto na vrh ne bomo šli, do koder gre z avtom potem pa kaka utrjena pot da si še malo noge premigamo
cool-1.gif
...torej je trenerka ki ne prepiha (se pravi ne bombažna) dovolj?

Hvala za odgovore&lp
zmaga.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
to tudi mene zanima
Tam na tisti ploscadi je vrh, ali se se da kam vise z kako gondolo?

Nazadnje urejeno:

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Sem bil ta vikend gor. Če je sonce, so kratki rokavi in kratke hlače čisto dovolj, temperatura je tam nekih slabih 15 stopinj, ampak če sonce žge na polno ni problema. Če se pa pooblači in začne pihat veter, je pa že druga zgodba. Vse od puloverja pa do bunde zna priti prav. Jaz sem imel s sabo pulover in windstopper, pa je bil samo eden zadosti.

Z avtom se pride najvišje na 2.504 (Hochtor), kjer je samo tunel, lahko se gre peš na sedlo nad tunelom (10 minut). Drugače se pa pripelješ na Kaiser-Franz-Josefs-Höhe, kjer je free parkirna hiša. Od tam imaš kar nekaj možnosti za sprehode, najbolj zanimiva je seveda dol do ledenika. Poleg teh dveh je opazni vrh še Edelweißspitze, od nikjer se ne da višje / naprej z gondolo, ampak le peš.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Na Kaiser-Franz-Josefs-Höhe je (oz pride do) 15 stopinj v tem obdobju? Sem zadnjič gledal podatke, pa je pisalo, da je največ 4 stopinje tam gor.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
No,bomo videli,seveda bomo raje vzeli s seboj še kako rezervo da ne bi bil izlet krajši,pa še ženske raje prej zebe
grin1.gif

Sem pa pravkar pogledal na vremensko napoved za gore in recimo za jutri je na 2500m napovedano okoli 13 stopinj,verjamem pa da če se le malo pomegli ali pooblači da je lahko hitro tako kot pravi matix.
Slick-u pa hvala za "frišne" informacije
smile-1.gif

Še kdo?

Lp.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik S57BMU pravi:
Ker tudi jaz planiram še v avgustu to pot bi povprašal tiste ki so že bili: kakšna je kaj potrebna obleka za to višino? Obutev sicer imam pravo. Namreč ne bi rad da bi me zeblo, čisto na vrh ne bomo šli, do koder gre z avtom potem pa kaka utrjena pot da si še malo noge premigamo
cool-1.gif
...torej je trenerka ki ne prepiha (se pravi ne bombažna) dovolj?

Hvala za odgovore&lp
zmaga.gif

Gor je klima prijetna. Malo hladneje ker piha. Jaz sem imel dolge hlače in kratek rokav + za ledenik in za zvečer nekaj kar ne prepiha.
Ostalo ni problema razen če je dež potem veš kako.
Problem je ker je hladno a sonce zelo žge in kaj hitro se zgodi, da te opeče zato polek obleke zelo priporočam dobro zaščito za oči in kožo.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Bistvena razlika je v temperaturi na Kaiser-Franz-Josefs-Höhe (2.369m) in dnom ledenika na cca. 2.060m. Višinske razlike je cca. 300m, na vrhu je razgledna točka, vse poasfaltirano in zbetonirano, sonce zadevo prav lepo segreje, pa še zavetrje lahko najdeš. Na dnu pa stojiš na ledu, razlika v temperaturi je opazna.

Vremenska napoved za jutri na višini 2.369m je od 8 do 19 stopinj.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Na Kaiser-Franz-Josefs-Höhe je (oz pride do) 15 stopinj v tem obdobju? Sem zadnjič gledal podatke, pa je pisalo, da je največ 4 stopinje tam gor.

Sem bil gor v soboto. Do 11ure 3/4 hlače + vetrovka, potem majica brez rokavov.
smile-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik S57BMU pravi:
torej je trenerka ki ne prepiha (se pravi ne bombažna) dovolj?

Pomoje da ja. Nekaj da te ne prepiha in da je toplo spodaj (da ni le gola vetrovka) Jaz sem bil gor 07.08. v kratkih rokavih in hlačah. Takrat je bila napoved mislim da 6-12 party cloud time to time. Je sveže zapihalo ma zeblo me ni. Se je dalo vsaj zadihat. Naslednjič pa vsekakor še eno majhno popotnico s sabo, da gremo prov do ledenika.

Bi pa svetoval da greste med tednom. Najbrž je med vikendom več plehovja. Jaz sem šel v petek, in še to kadar so bolj aktualni dopusti, pa si res nebi želel še več vozil.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Hvala vsem za informacije
cheer.gif

Planiram ta petek,vreme kaže da bo, bom kako fotko prilepil,upam da mi bo kak svizec poziral
cool-1.gif

Lp.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Jaz pa bom šel na žalost šele septembra, ker imam v kratkem en izpit..
smirk-1.gif

Daj prosim potem vrzi sem gor kako fotko in označeno pot na zemljevidu!
smile-1.gif

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Jaz pa bom šel na žalost šele septembra, ker imam v kratkem en izpit..
smirk-1.gif

Daj prosim potem vrzi sem gor kako fotko in označeno pot na zemljevidu!
smile-1.gif

Ja upam da bo še kaj dobrega vremena...
Fotke pridejo, označeno pot na zemljevidu imaš pa na klik:)
Nekaj postov višje imaš pa še poi točke za garmina,je bil eden tolk faca da je to uštimal
nahrung002.gif

Pa tudi na bošuri na isti strani je nekaj podatkov (Download Adventure-Folder Grossglockner High Alpine Road (PDF)).

Lp.