Grimsov prispevek

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
TV plačaš, ker imaš elektriko:). Prijavil te je pa elektro distributer. Odjavit skoraj ne moreš.
.

Odjavnica se kupi in enostavno odjaviš pa je! Si kazensko odgovoren sam morejo ti pa nič ne! Za vstop v hišo rabijo nalog, sodišča ga pa ne da!

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Je že vključen v ceno ponudnikov kabelskih storitev ali ga je potrebno plačevati posebej?

So me našli po enem letu in pol, bastardi. Se bo spet treba preselit
grin1.gif

+ še eno vprašanje:

Sem dobiv domov en vprašalnik za izpolnit, ki se začne:

A. PRIJAVLJAM (obkrožite vrsto sprejemnika) TV ; RA ; AVTORADIO

Ne me j*** da ti tudi za avtoradio zaračunajo. (oz. želijo zaračunati)

Hvala

Avto radio že od nekadaj mora bit prijavljen

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.669
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

Odjavnica se kupi in enostavno odjaviš pa je! Si kazensko odgovoren sam morejo ti pa nič ne! Za vstop v hišo rabijo nalog, sodišča ga pa ne da!

Ni treba kupiti, se downloada:http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=static&c_menu=1083908997
Vendar največ za 36 mesecev

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Odjavnica se kupi in enostavno odjaviš pa je! Si kazensko odgovoren sam morejo ti pa nič ne!
torej ti tut ciganis
sprasujem se.gif

pfej, sram vas bodi
priden.gif

kaj ti ni jasno? če ne gleda slovenije 1 + 2 + 3 potem je tudi ne rabi plačevat, jaz gledam, zato me ne moti plačat, ampak nivo je vseeno vsako leto nižji

to je tako, kot da bi moral kupit vinjeto, čeprav ne uporabljaš AC

Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
to je tako, kot da bi moral kupit vinjeto, čeprav ne uporabljaš AC
LOL,
priden.gif

Nič lol.

Od tega prispevka gre drugim televizijam 0. Torej se dejansko plačuje storitev, ki se jo ne uporablja.

Edino pravilno bi bilo da bi rtv svoje programe kodiral, pa naj jih plačuje kdor jih hoče.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Argument RTVja za obvezen prispevek je, da se iz prispevka v glavnem financira vdrževanje oddajnikov in vse, kar temu pritiče. Na podlagi tega argumenta je tudi prispevek postal obvezen. Ker mora biti program RTVSlo dostopen vsem državljanom, kar omogočajo dotični oddajniki in kar brez prispevka ne bi bilo mogoče. Pri tem pa oddajniki omogočajo delovanje tudi ostalim televizijam.

To je teorija, o praksi pa kdaj drugič.
grin1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Bolj švoh argument je to za tiste, ki imajo TV in radio preko kabla. Če je že potreben davek za infrastrukturo naj ga obračunajo vsaj različno - nek simboličen prispevek za tiste, ki že imajo kabelsko in normalna cena za vse ostale. To bi bila še najbolj logična zadeva. Nadzor je precej preprost tisti, ki plačujejo kabelsko pa tud nebi jamral za tiste 3€ (recimo).

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
[censored].ga, pod tem argumentom so tisti znaminiti zakon prodali. Da je argument bolj trhlo hodeči, se pa itak vsi strinjamo. Nekako gre spet za princip solidarnosti. Da vsi prispevamo zato, da bomo vsi deležni programa.