Gremo v Avstralijo?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Par brez otrok in malo obveznosti, ki ne razsipava po kafičih oz. se ne preserava z dopusti, izleti, avtomobili, gadgeti in malo boljšo plačo. Komot prišpara toliko na mesec.
Pa kaj misliš da je stanovanjski kredit z anuiteto 500 EUR na mesec drugega kot oblika varčevanja? Koliko mladih parov, ki se osamosvoji in jima starci ne znosijo vsega k riti plačuje tako anuiteto (pa celo višjo) na mesec?

Je pa res, da povprečna bajta stane kakšnih 200k avstralskih dolarjev. Čeprav s tem nepremičninskim balončkom lahko prideš do nje tudi ceneje...

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.316
3.934
113
250 ata, 250 mama, če sešteješ znese točno 500. Če pa v izračunu upoštevaš še dedka in babico si z lahkoto na 1000 mesečno. Govorim samo o "dodatku", se pravi poleg tistih 1000+, ki jih dobiš za sproti pognat. V 4 letih maš za četrt bajte o kakršni je tukaj govora pa še za najmanj dva izleta v avstralijo.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Sicer vem da nabijaš in da tričetrt članka ne boš razumel....mogoče pride prav komu drugemu s podobnimi idejami (da je denar in letalska karta dovolj).

http://podjetnistvo.finance.si/336137/Podjetna-%C2%BBitjevka%C2%AB-v-de%C5%BEeli-tam-doli

Narobe! Za delo v avstraliji moreš imeti delovni vizum, enako kot za ZDA. Mislim, da vse evropske države, razen Velike Britanije, rabijo vizume za ZDA in Avstralijo.

Na investigation discoveryu imajo dostikrat oddajo Obmejna straža avstralije, kjer kažejo največ potnike z letališč. In skoraj vsako oddajo nekoga zgrabijo, ki pride tja samo s polnimi kufri in navadnim vizumom ... Potem pa ko jih vpraša oni "komisija" (ali kaj bi to naj bil), koliko denarja ima s sabo in kolikor ga ima našparanega ... pa pove toliko in toliko ... ok ... pa reče, in vi mislite s toliko denarjem preživeti dva meseca tu? in potem ga še vpraša, če misli delati tu ... itak, da reče da ne ... in potem ga na podlagi telesne mimike in našparanega denarja lepo s prvim letalom pošljejo nazaj od koder je prišel.

V avstralijo ni lahko iti delat. V ZDA je na primer boljše delati na črno, ker policija nima toliko pod nadozorom dela na črno kot v avstraliji.
Kolikor pa vem, so vizumi zelo dragi ... in enkrat ukradeš nekaj tam, si prideš v nasprotju s policijo, in če ne pristaneš v zaporu, pa te takoj s prvim letalom pošljejo nazaj domov, pa dobiš za vedno prepoved, da se še kdaj vrneš tja.

Si je zanimivo kdaj takšne oddaje ogledati "Obmejna straža ZDA" in "Obmejna straža Avstralije", če kdaj mislite iti v ti dve državi kot turist, delavec ali kot priseljenec.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.590
113
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Sicer vem da nabijaš in da tričetrt članka ne boš razumel....mogoče pride prav komu drugemu s podobnimi idejami (da je denar in letalska karta dovolj).

http://podjetnistvo.finance.si/336137/Podjetna-%C2%BBitjevka%C2%AB-v-de%C5%BEeli-tam-doli

Narobe! Za delo v avstraliji moreš imeti delovni vizum, enako kot za ZDA. Mislim, da vse evropske države, razen Velike Britanije, rabijo vizume za ZDA in Avstralijo.

Na investigation discoveryu imajo dostikrat oddajo Obmejna straža avstralije, kjer kažejo največ potnike z letališč. In skoraj vsako oddajo nekoga zgrabijo, ki pride tja samo s polnimi kufri in navadnim vizumom ... Potem pa ko jih vpraša oni "komisija" (ali kaj bi to naj bil), koliko denarja ima s sabo in kolikor ga ima našparanega ... pa pove toliko in toliko ... ok ... pa reče, in vi mislite s toliko denarjem preživeti dva meseca tu? in potem ga še vpraša, če misli delati tu ... itak, da reče da ne ... in potem ga na podlagi telesne mimike in našparanega denarja lepo s prvim letalom pošljejo nazaj od koder je prišel.

V avstralijo ni lahko iti delat. V ZDA je na primer boljše delati na črno, ker policija nima toliko pod nadozorom dela na črno kot v avstraliji.
Kolikor pa vem, so vizumi zelo dragi ... in enkrat ukradeš nekaj tam, si prideš v nasprotju s policijo, in če ne pristaneš v zaporu, pa te takoj s prvim letalom pošljejo nazaj domov, pa dobiš za vedno prepoved, da se še kdaj vrneš tja.

Si je zanimivo kdaj takšne oddaje ogledati "Obmejna straža ZDA" in "Obmejna straža Avstralije", če kdaj mislite iti v ti dve državi kot turist, delavec ali kot priseljenec.
Tudi drzavljani zdruzenega kraljestva morajo za delo v ZDA imeti delovno dovoljenje.

Tako kot tam te tudi v sloveniji lahko zavrnejo na meji (ce si drzavljan tretje drzave). Sredstva za prebivanje v sloveniji pa so 70 EUR na dan.

jello

Guru
22. sep 2008
10.316
3.934
113
Če bi prebral (in razumel) članek, ki sem ga linkal, bi prebral med drugim tudi da opozarjata naj folk ne hodi dol s turističnim vizumom iskat delo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
možnost, da uspeš je, da nekaj veš o državi kam greš, da imaš nekoga, ki te malo(al pa velik) vpelje in pomaga urediti papirologijo, da imaš začetni kapital, da lahko določen čas normalno preživiš, da si priden, iznajdljiv in seveda, da so možnosti dela. Pri nas, imaš lahko vse to, pa ne bo nič, ker te država že v štartu zabije z raznimi prispevki, nemogočimi pogoji, itd.
Tisti, kateri mislite, da spokaš kovčke in ADIJO.... hmm.. ne vem.... posebej tisti, ki so navajeni pred vrati imeti razne mercatorje , lidle, šole, vrtce itd... ne vem če so za kam. Pač prilagoditi se treba In če ste pripravljeni sprejeti življenje kakšno je v tisti okolici, imate zgoraj naštete lasnosti in pogoje mogoče tudi uspe. In tisti, ki uspe se tudi javi, tisti ki je šel pa nekam obrnit ( se je zajeb..l) pa verjetno ne bo govoril okol. Al bodo pa vsi drugi krivi. V EU ne vidim nikjer neke prihodnosti za druge.
Imam prjatla, ki je šel že pred mnogimi leti.... preko oceana.. in mi je rekel, da je na začetku laufalo in je bilo vse OK. Potem pa čez nekaj časa kriza. Se je hotu kar vrnt, pa ni imel denarja za letalo. No, potem se uredilo in je zdaj že skoraj četrt stoletja tam.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:

ne vem, kje imajo bolj stroge policaje. Vem pa da oboji kar gledajo za ilegalne priseljence. In če prideš v ZDA z letalo in ne na kakšni barki kot tisti "črnuhi", ji ni težko nekoga ujeti. Mi je pravu tip, ki je šel sam na obisk in je imel TV in garantno piso, da so ga kar priprli. Pač malo sumljiv in oseba, ki naj bi ga čakala ni slišala po ozvočenju na letališču da se naj javi na "police". In... kaj zdaj... prišlo je do tega da laže. No... dobil možnost klica in je poklical k njim domov in je žena poklicala moža in povedala kaj se dogaja. V glavnem, nepripravljenim se lahko hitr zgodi, da države od znotraj ne vidiš ampak samo iz zraka.
Te oddaje "obmejne straže" so tudi namenjene temu, da folku pokažejo, kaj vse delajo... ampak... mogoče so to kakšne stare oddaje....
Ampak, vsem , ki se odločite želim, da vam uspe. Srečno

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom

No vsaj enkrat bi prav prišla slovaška zastava
evil.gif

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Baje se je v Kanado veliko lažje preselit kot Avstralijo.
Tudi državljanstvo veliko lažje dobiš (nekje 5 let moraš tam živet pa delat).

Nikjer pa ni bogatije, večina je tudi ne išče. Išče se normalne pogoje za življenje, da lahko nekaj ustvariš ter normalna miselnost ljudi.
Kar pa je seveda tudi tukaj možno, čeprav bolj omejeno vse skupaj. Pri nas je vse ali to- ali ono. Sploh če začneš z nule.

han

Pripravnik
15. okt 2007
126
0
16
laibach
Da povem mojo izkušnjo tam doli...

pred letom in pol sem dobil opcijo za sezonsko delo...poslali so mi pogodbo in uredili papirje zame...ja rabiš delovno vizo in sploh ni hec ko prideš na na letališču na Immigration office...stvar je zelo resna..delal sem v vukojebini stran od glavnih mest...plača je bila tedenska in cifra se je primerjala z mesečno pri nas...ok stroški so bili višji kot pri nas, vseeno mi je pa ostalo okoli 500-600€ na teden, ker pač nisem hodil ven in žural...konec sezone se mi je nabrala orenk vsota...glede na to kar so mi rekli domačini moja plača niti ni bila tolk visoka, čeprav se je men zdela ogromna..nekak sem dobil vtis da tam lahko zaživiš neko normalno življenje, da odplačaš hišo v nekem normalnem času in si zraven še privoščiš 2x letno dopust na Fiji al pa Japonsko...seveda če živiš v Sydneyu al pa v kakem drugem večjem mestu so pač ti stroški večji, najemnine 2-3x večje kot v vukojebinah...
mi pa je rekel en domačin, da če odpreš podjetje dol al pa investiraš 40.000AUD dobiš avtomatsko delovno vizo..
skratka jest grem letos spet tja dol in upam, da bo kdaj opcija da tud tam ostanem...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.781
6.555
113
Le kakšno mnenje bodo imeli Angleži o Sloveniji, tole so imeli včeraj na sporedu:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Baje se je v Kanado veliko lažje preselit kot Avstralijo.
Tudi državljanstvo veliko lažje dobiš (nekje 5 let moraš tam živet pa delat).

ja normalno...malo si jih želi v mraz in temo 24/7, je sonce in toplo morje bolj mikavno
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.339
7.094
113
pri taščici
500 na mesec lahko privarcuje vsak ki ima jurja place. Dokaz za to je veliko ljudi ki zivi s 500 na mesec. Ce pa je se pri mamici ki mu ne izstavi racuna pa lahko se nekaj 100 evrov zraven. Sicer pa cisto mozno da je dol direktor vesel ce mu na koncu leta ostane 20% dobicka, pa se delavci so dokaj veseli. Pri nas ni vesel pa ce ima 50%, saj kreativno racunovodstvo in poslovne odlocitve poskrbijo da iz 50%+ naredijo 30%-.