Da nebi tema čisto zamrla, bi še jaz nekaj vprašal.
Po letu čakanja so doma mojemu bratu odobrili spremembo namembnosti iz kmetijskega v zazidljivo. Pač nič se ni še uredilo, vendar imamo zagotovilo iz prve roke, da je mogoče, če hočemo. Tole parcelo bi brat preipisal name, ker bi si počasi rad naredil streho nad glavo. Ali hiško ali pač vikend.
Skrbijo me možni nastali prekomerni stroški, ki si jih nebi mogel privoščiti. Nekaj malega denarja imam privarčevanega, sem kreditno sposoben, ne želim se pa zapufati do onemoglosti.
Plan je sledeč: Uredim dovoljenja, zalijemo plato, naredimo hišo/vikend. Uporabil bi ogromno lesa, ker imamo doma veliko gozda in žago, ter lesno delavnico. Parcela je popolnoma na samem, brez tečnih sosedov ali kogar koli...
Gre pa za severno primorsko/notranjsko regijo.
Zanima me ali se mi splača iti v to...oz. glede na to da doma veliko naredimo sami (zalitje plate, polaganje parketa, postavitev strešne kostrukcije...) ali bi po vašem mnenju lahko postavil hiško (cca 100-120 kvadratov) skupaj z dovoljenji za okrog 50.000€? seveda v tej ceni ni všteta notranja oprema. Aja pa hiška bi bila klasična brez preseravanj.