Grande Modus Tce ali kaj drugega?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Je pa tudi vprašanje cene.

Prej omenjeni Modus 12000 EUR, Verso s podobno opremo pa 20000. V rangu 12.000 EUR je Grande Modus verjetno kar smotrna izbira, če se išče nov avto. Verso je pa čisto drug razred, v vseh pogledih, primerja se lahko kvečjemu s Scenicom.

Zato pa pravim: če si lahko privoščiš za 20k, zakaj pa ne. Če si ne moreš, pač izbereš najboljše za manj ...

Sicer pa: za 12k ga dobiš, če ti dajo dobre 3 jurje popusta ... Ker nrmalno opremljen (smaodejna klima parkirni sezorji, ESP) je 15. Pa še bluetootha nimajo za doplačat, kot da bi bil avto iz kamene dobe ...

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Grand Modusa 1.2TCE dinamique z ESPjem in navadno barvo dobiš pri kateremkoli Renault dealerju za manj kot 12.000€.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.592
2.404
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Grand Modusa 1.2TCE dinamique z ESPjem in navadno barvo dobiš pri kateremkoli Renault dealerju za manj kot 12.000€.

Težka bo ta. Ponujajo expresion za 11700. Poustov ni razen, ti ki so od renoja.

Lp

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Si obiskal še kakšnega drugega trgovca z renaulti? Znaš bit presenečen, kako lepo se da spogajat. Na avto.net sicer ponujajo novega exception s tce motorjem za 11700. Je pa res, da verjetno nima espja, ker je iz zaloge.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ne pišem na pamet.

Malgaj Ljubljana. 1.2 TCE, metalik barva, 100 KM, paket Exception (bolj "poln" paket kot Dynamique), dodatno ESP in paket Style (temna zadnja stekla, krom itd - za 100 EUR več, namesto Style, je paket City s park senzorji in električnimi poklopljivimi ogledali. Popusti so (vsaj 3 tedne nazaj so bili, ko so mi delali ponudbo), najnižjo ceno dobiš pod pogojem, da vsaj del kupnine kriješ z Renault financiranjem (pogoj je vsaj 5.000 EUR preko kredita).

Paket Exception in samodejno klimo že serijsko, brez doplačila in lita platišča 15 col, električna, ogrevana ogledala, el stekla spredaj in zaaj, radio MP3 4x15W s komandami na volanu, meglenke. Redna cena po konfiguratorju je 14.330 EUR.

2.000 EUR popusta se dobi. Nekaj iz naslova financiranja (kredit vsaj 5.000 EUR), nekaj pa preko pogajanja. To zadnjo fazo sem preskočil ker me je vse skupaj zanimalo le informaivno in mi je nekdo prišepnil prodajalcu, da naj ne komplicira in pove dobro ceno brez te vmesne faze oziroma izgube časa.

Pa še avto bi mi vzeli noter, staro za novo, slednje sploh ne vpliva na ceno. Ampak na oceno starega vozila nisem šel ker mi stari Modus še odlično služi in je dejansko drugo vozilo pri hiši, v tej vlogi pa zaenkrat več kot zadošča.

Skratka, za dobrih 12.000 EUR se dobi nov avto, s kar spodobno opremo, sodobnim bencinarjem, spodobno končno hitrostjo (185 kmh in pospeškom dobirh 11 sekund do 100 kmh), ESP, samodejno klimo, park senzorji, že uporabnim prtljažnikom itd. Resda pa kot opcije ni Bluetootha. Ampak dajmo biti odkriti pri tem. Niti slučajno nisem pripravljen plačati za opcijo Bluetooth več kot 100 EUR pri novem vozilu ker več preprosto ni vredna. V praksi pa to povsod stane več, je povezano pogosto z dosti dražjim avtoradiem itd.

Se pa lahko reši z nakupom kakšnega handsfree bluetootha za 50 EUR. Imam enega Motorolinega in dela neverjetno dobro - zvočnik je full glasen, zvok razločen, mere pa v rangu tistega dišečega šita s parfumom, ki ga sicer ljudje tlačijo nekam v bližino zračnikov. Skratka, Bluetooth ni issue, če je že serijski mora biti povezan z velikim zaslonom, samodejnim prenosom kontaktov iz telefona, prikazom imen na zaslonu, povezanostjo z navigacijo, voice control itd. Nekaj takega imam v BMW ampak pri rabljenem se to dobi brez posebnih dodatnih stroškov, pri novem pa ne bi nikoli dal toliko denarja, kot hočejo imeti Bavarci za tovrstne dodatke v svojih vozilih.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne da se BT doplačati pri naročilu, lahko pa ga naročiš iz butika, kot modul za original avtoradio. In tudi dela preko vgrajenega prikazovalnika, obvolanskih komand... In tudi ni nek pretiran zaklad za doplačat...
Toliko off-a za BT.

Pa še moj prispevek na mnenje SJTV1 glede večjega avta... Tudi sam sem ob rojstvu tretjega ortroka kupil grand Scenica, čeprav bi s prejšnjim pogojno shajal. Vendar mi ni opcija kufer na strehi za vsak izlet oz. nakup novega vozička zato da je bolj zložljiv... Kupil sem ga zaradi prostora... Ker imam lahko vseskozi voziček-marelo v avtu, pa obleko za preobleč, pa dežnike... Pa je prtljažnik še vedno prazen. Pa ker nas je 6 v gospodinjstvu za občasen prevoz vseh nas z enim avtom...
smile-1.gif