Grand Cherokee

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
afroC - 4.7 če ga normalno voziš je pod 20, zgornje meje itak ni.. večina osmakov je itak že predelana na plin tako da je vožnja denarnici prijazna. itak pa bi FuriusG imel dizla.. Moj glas ima tudi bencinar.. vzdrževanje je bistveno ceneje, hudo ti je samo takrat ko plačaš cestnino... :D

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
RoMeX hvala za info. A kaj veš, a majo ti modeli šipko za nivo olja v menjalniku? A kaj veš kje se nahaja?

kameleon tista dva sem že videl. Sem klical Mikija pa je povedal da sta na zaščiti in sem jih šel na hitro pogledat. Ma meni nista potegnila. Karoserija je bla pomoje tud ravnokar štrihana - vsaj določeni deli. A si jih ti videl pred zaščito, a po zaščiti?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.051
5.658
113
Težko ti rečem...sta bla pa že 1.12ga tam...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
RoMeX hvala za info. A kaj veš, a majo ti modeli šipko za nivo olja v menjalniku? A kaj veš kje se nahaja?

kameleon tista dva sem že videl. Sem klical Mikija pa je povedal da sta na zaščiti in sem jih šel na hitro pogledat. Ma meni nista potegnila. Karoserija je bla pomoje tud ravnokar štrihana - vsaj določeni deli. A si jih ti videl pred zaščito, a po zaščiti?

Ne vem zakaj ti pickupi ne potegnejo, se bo pa prodajal hilux star dobro leto. Mislim da za normalen denar in vozen samo po asfaltu (reklama)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Kateri? Blo jih je kar nekaj... pa vecinoma ne zgonjeno...so vec masine v prazno laufale po meji... sam k nikol ne ves kerga dobis. So pa vsaj vzdrzevani bli po planu

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Ja, to me je zanimal (za tiste z linka id kameleona). Ker vem da jih je policija imela.
Kaksen pa je namen zascite po 15 letih uporabe?
Lepotni, da skrijes rjo, ali funkcionalni

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Po mojih izkušnjah bolj lepotni. Kar pikast ratam, ko mi nekdo reče da je avto ravnokar zaščitil. :confused:

Kamele0N

23. jul 2008
42.051
5.658
113
Ko sem bil tam za svojega so mi razložili da naj pokličem januarja...da sedaj majo cel kup landcruiserjev od SV za zaščitit...
Tko da lahko da so tiste od Policije samo obnovili zaščito...

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113

Ja, 2.7 crd ima še šipko za kontroliranje olja v menjalniku, pri 3.0 crd so jo odstranili. Ko odpreš pokrov imaš dve šibki, eno za motorno olje, drugo za menjalnik. Olje od menjalnika mora bit lepo rdeče, ne sme smrdet nič po zažganem.. Ko se boš peljal na testno vožnjo mora menjalnik šaltat lepo in uglajeno, pohodi ga v podn iz nule pa boš videl kako prestavlja. Nič nesme butat ali rukat, če je karkoli od tega znajo enkrat nastati težave.

Kamele0N

23. jul 2008
42.051
5.658
113
A nima vsak avtomatik tudi opcijo "ročnega" oz bolje rečeno sekvenčnega šaltanja? Daš v 1 al pa 2go in ma da tam ostane...razen če ne greš v rdeče polje...potem se reši da sam šalta v višjo...

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Zdej si me pa najdu.. Mislim da v kolikor imaš ročno izbrano prestavo ne šalta višje razen če res ni nujno kot je napisal Kamele0N.. bi mogel probat.. Vem, da Cherokee XJ ima prvo in drugo skupaj, en kolega ima celo dodan gumb, da zaklene v prvo prestavo, da ne šalta višje.. Granc Cherokee ZJ je imel prvo posebej pa drugo in tretjo skupaj.. Pri WJ so lepo naredil od 1-4.. Dost uporabna stvar, če greš po klancu navzdol z kakšno prikolico zadaj.

Kamele0N, si zmontiral lučke al so še kr v škatli? :D

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Sem ga šel pogledat. Mehansko je ok. Menjalnik lepo šalta, motor lepo prede. Notranjost je pa bolj tako-tako. Bom šel pogledat še preostale 3, ki so na netu.

Me je pa zrajcal tale Jeep. :p Res se pelješ kot z ladjo, pa ogromno prostora ima.

RoMeX a tvoj ima šipko za menjalniško olje, a je tud samo pokrovček? Naj bi šipko imeli samo na servisu. Bo treba 1m drata vzet s sabo, da se bo lahko pogledalo kakšno je olje. ;)

Nad Terranoti sem pa obupal. Sem pogledal tega in tega, pa sta kar katastrofa kar se rje tiče. Prvi šasija in karoserija, drugi ima pa nagnite pragove. Je moj zdajšnji svetlobna leta pred njima, kar se rje tiče. Šepa na drugih področjih. :p

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Šipko se kupi, stane nekaj eurov, za test lahko porineš noter pa tudi kakšno drugo ali drat tako kot si napisal

elth

Pripravnik
20. avg 2007
417
24
18
Kavčke
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N