Grafitarji

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Imam eno vprašanje, če je kdo tukaj gor slučajno grafitar ali pa kakšnega pozna.

Imamo en zid dolg cca. 50m in visok od 3m proti 0,5m. Zanima me ali ste/so grafitarji to pripravljeni poslikat brezplačno (tako da mi plačamo ves material) in če ne, koliko bi takšen "podvig" stal? In koliko okvirno bi stal material.

Zadeva bi se sicer verjetno izpeljala spomladi, samo zanima me koliko to kaj pride.

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Kakor kdo. Nekdo to dela pač iz dolgčasa in se ob tem uči, nekdo to počne za denar. Znanec to počne za denar, 1 sprej stane okoli 4,5€, rabi kar nekaj sprejev, tako da večji grafit ravno ni poceni.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Poznam enega.

€€ odvisno, koliko vrednoti svoje delo.

Za en 50€ bankovec bi ti pomoje vsak z veseljem preštrihal tak zid. Jaz mu manj ne bi dal.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja kaj pa je 50€ za enga profesionalca al pa za enga k mal obvlada??? za 50€ bi še jest razmišljal, če bi šel en stavk čez cel zid napisat.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Na zid nabij tablo "Risanje grafitov najstrožje prepovedano"
smile-1.gif

Boš mel še pred zimo lepo porisan cel zid
cheer.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Probaj nekje izvedet kdo sestavlja skupino grafitarjev imenovanih City Rats ali pa skupino Zek Crew (te mislim, da so iz Šiške).
To so mojstri 1A
zmaga.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Poznam enega.

€€ odvisno, koliko vrednoti svoje delo.

Za en 50€ bankovec bi ti pomoje vsak z veseljem preštrihal tak zid. Jaz mu manj ne bi dal.

50€?! pa kje za boga živiš, za 50€ mu ne preštriham z belo barvo tega, četud mi da on material..

zid ma 90m2 in ti bi mu dal 50€ da nariše grafite gor...
bonk.gif

ka pa če mam samo 500€ bankovc, a misliš da mi bo zastonj?
hysterical-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Konec koncev vlake barvajo zastonj... bela barva bi bila pa boljša od krac, pa še kmalu bi jo počečkali.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Konec koncev vlake barvajo zastonj... bela barva bi bila pa boljša od krac, pa še kmalu bi jo počečkali.

saj to... če se ti nekdo loti tega bo naredil ali zastonj (če mu daš barve) ali pa ti bo masno zakasiral

itak pa.. za tak zid rabiš 10 folka ne pa enega, če hočeš prej kot v enem letu met kaj gor

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Tako nekako jaz razmišljam. Če se popolnoma na svoje stroške lotijo kakšne strene, vlaka ipd. bi lahko tudi zastonj se lotili popolnoma praznega zidu, če jim ti daš material in kaj za spit pa za pojest... Po drugi strani pa razumem, da je to umetnost in da od zraka težko živijo...
Zato sem pa vprašal, ker ne vem kaj od tega oni upoštevajo
grin1.gif

Da, bi pa sami prišli in kaj porisali pa močno dvomim, ker to ni v mestu in ta površina je nedotaknjena že kakšnih 10 let, tako da verjetno tudi sedaj ne bo kar čudežno porisana. Pa tega tudi nočem, ker bi si želel en povezan motiv ali pa serijo povezanih motivov in ne random krace po steni.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Zdaj, ne vem kaj bi ti rad imel.

Sem pa že videl, ko so večje zidove porisali osnovnošolci in je bilo kar všečno.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa dej mal nakaži kje je ta zid, pa bojo hitro prišli boš vidu!

pa patriot, uni vlaki k so celi pošpricani, je to vse z dovoljenjem SŽ!

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Ne verjamem da bi dovolili take zmazke pacati po vlakih. Če gre za umetnost, naj se kar spravijo 'izboljšati' lastne avte. Pa še nisem videl niti enega.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jap.

numy; in tisto niso zmazki... če pač ne razumeš "umetnosti" pol jo ni treba kr tko žalit... enim je pač to všeč.

in zakaj bi se zdej grafitar šel še car-styling, če mu je to grdo? sej gre za dve čisto drugačne "subkulture"!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

pa patriot, uni vlaki k so celi pošpricani, je to vse z dovoljenjem SŽ!

Link za dokaz?

Ne vem, zakaj potem vlake prebarvajo z antigrafitnim premazom, grafitarji pa zbežijo, ko/če jih dobijo: več.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jap.

numy; in tisto niso zmazki... če pač ne razumeš "umetnosti" pol jo ni treba kr tko žalit... enim je pač to všeč.

in zakaj bi se zdej grafitar šel še car-styling, če mu je to grdo? sej gre za dve čisto drugačne "subkulture"!

Tisto kar jaz občasno vidim na kamničanu ni nobena umetnost, ampak random čečkarije. In ne verjamem, da je kdo pri zdravi pameti dovolil, da bi se na dragih vlakih folk izživljal.

Če grafit ne sodi na avto, zakaj bi sodil na vlak ?