Zdravo. Tudi sam imam na Fordu podoben problem-izgubljen kljuc. Vulkanizer je rekel da vijaka ne zna odstranit. Ima mogoce kdo kljuc, ki bi pasal na tole matico?Na avtu Imam nameščene original Fordove varnostne vijake. Pri menjavi kolesa se mi je zlomil ključ oz. nastavek za te vijake. Sem že bil na ford servisu in nimajo univerzalnega nastavka za vse njihove varnostne vijake. Lahko mi naročijo kopijo mojega nastavka po ID številki, ki jo imam, vendar pravijo, da ne bo poceniKoliko bo stal nadomestni nastavek še mi ni uspelo izvedeti, pa še prazniki so tukaj in si ne upam z avtom nekam daleč, ker sedaj ne morem odmontirati nobenega kolesa z avta, če bi imel kak defekt.
Zato iščem kakšno rešitev, da bi nekako odvil te varnostne vijake. Na netu je tega kar nekaj, vendar imajo moji vijaki nekakšen varnostni sloj in jih ni možno kar tako odviti. Na tem videu tip odstranjuje ta varnostni sloj, pa me zanima s kakšnim svedrom oziroma rezkarjem to počne. Zgleda, da je neka posebna zlitina ta del...
slika
video
Kakšna drugačna ideja za odstranitev tega dela, če je že mogoče kdo imel takšen problem ??
lp
Sem bil na original servisu, vendar nimajo :/pejt vprašat na pooblaščen Ford servis če je to original, pa ti bojo odšraufali
To je TO?pri meni isto, ko sem zgubil nastavek, sem šel do servisa, ki je imel celo škatlo. Takoj zatem sem zamenjal vse, ker je rekel da se da dobit te nastavke pri kitajcih in varnostni vijaki ne bodo vstavili nobenega resnega lopova. V večini primerov imajo samo lastniki probleme zaradi izgub ali poškodb.
Romex je ta vijak videl samo na sliki in pametuje.
Bi ga rad videl kako bo tu gor varil in nevem kaj vse, sploh če je bil nazadnje na mašino vsekan not.
Celi fuk je tole ven dobit. Če pa ma na zunanjem delu še "plašč" ki se suče si pa tak v 3.14zdi
Če hočeš da felna ostne cela. Če ti je vseeno za felno ni panike.
Imam...Zdravo. Tudi sam imam na Fordu podoben problem-izgubljen kljuc. Vulkanizer je rekel da vijaka ne zna odstranit. Ima mogoce kdo kljuc, ki bi pasal na tole matico?Poglej priponko 26047