Grafit!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Danes sem na facebooku videl grafit, napisan na neki hiši najbrž nekje na Balkanu. Piše: Bilo nam je bolje, kada nam je bilo gore. Za vse, ki ne znate prevesti: Bilo nam je bolje, ko nam je bilo slabše.
Priznam, sem jugonostalgik in zato se popolnoma strinjam s tem grafitom. Mislim, da je avtor zajel bistvo vsega, kar se tudi na alterju prepucavamo jugonostalgiki in njihovi nasprotniki. Priznavam, da je bilo v tistih časih, ki se jih sicer nasprotniki tistih časov zaradi mladosti ne spominjajo in zato tudi ne vejo o čem govorijo, slabo. Določenih stvari se ni dalo dobiti, morali smo čez mejo po skret papir ipd., toda živeli smo kljub temu dobro. Nismo bili bogati, ampak imeli smo vse, kar smo rabili za udobno življenje, vključno s počitnicami na morju v sindikalnih kapacitetah, pa še je ostalo, da smo si gradili hiše in odplačevali kredit. Da ne govorim o bolj umirjenem življenju brez stresov!
Zato trdim, da nam je bilo boljše, ko nam je bilo slabše....

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
lahko furaš isti standard tudi sedaj, komot prideš s 300 euri skoz. Izvoli. Meni je bolje sedaj.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Fora je, da se človek rad spominja le lepih stvari. Fora je, da takrat nismo bili toliko razvajeni in smo normalno furali lajf. In fora je, da če sedaj ponovimo natanko isto stanje, kot je bilo v Yugi, naredi polovico naroda samomor, ker bi ostali brez materialnih dobrin oz. imeli bi samo prijatelje, take ta prave.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Res je, komot iz enačbe odstrani mobitel, barvni televizor, naroči se samo na tistih par slovenskih kanalov, ki so v zraku, ne hodit po izletih po Sloveniji (saj veš, bencin ter par-nepar), meso kupuj samo za vikend, najcenejše seveda itd. Ti bo od plače ostajalo stotine evrov in čisto super se boš imel. Pa sindikalnih počitniških kapacitet je še vedno zelo veliko, tako da tudi tukaj ne vidim panike.

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
310
7
18
Glej to tako: zdaj je prišel čas za plačilo računa iz tistega časa...

Na čigav račun pa misliš, da so bile takrat sindikalne počitnice, poceni stanovanja, veliko delovnih mest, udobno življenje itd.?
Menda ja ne misliš, da smo bili takrat v Yugi "suma sumarum" rentabilni?

Se pa strinjam, da je bila mentaliteta veliko bolj zdrava in odnosi veliko bolj pristni.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Ok, lahk si boš pa bajto naredu
cheer.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Aaaammm noup, ne morem si jo. Povej, koliko 25-35 letnikov si sedaj dela bajto. Koliko 25-35 letnikov si je pa v Yugi delalo.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Nasparat 100.000 je danes znanstvena fantastika,za 90% slovencev nemogoca misija....sem se pa nasmejal

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Glej 100.000 nimam,ampak hvala Yugoslaviji lahko prodam stanovanje ki je bilo takrat kupljeno.

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Boljše ali slabše... ?.. Zgolj stvar osebnih prioritet...V nekaterih stvareh je pač bilo boljše in v nekaterih slabše... Delo, zdravstvo, šolstvo, pa morda še kaj je bilo boljše... Kaj je bilo pa slabše, pa naj si vsak sam odgovori...

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Ok, lahk si boš pa bajto naredu
cheer.gif
Lahko jo sezidas le da se danes praviloma posojila vracajo , tistikrat pa se je za 10 vzetih vrnilo 0.1 . Seveda to sedaj vraca cela skupnost z placami 500 - 600€ , penzije vam obljubljajo 350€ ...ni cest ni zdravstva je pa slaba banka ....
Le zakaj takih grafitov ne pisejo Avstrici ???

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

pa kaj je fora, da se na tem alterju in za šankom skoz spominjamo teh prejšnjih časov? Tisto je bilo, in nikoli več ne bo... a se je tok težko sprijaznit s tem?? treba se bo! prej ali slej... čas beži mimo nas, mi pa jokamo za sistemom izpred 15 let.

Treba je gledat na danes, še bolje pa na jutri... že zadnjih 5 let se tele šankovske debate vrtijo okol tega, kako je bilo včasih...

A veste kam bi že prišli, če bi se pogovarjali kaj lahko naredimo za boljši jutri??

In kaj nej zdej naredimo s tem grafitom? Ga proglasimo za himno al kaj? Ja, grafit ima prav. ok. in to je vse kar lahko naredimo s tem grafitom. ga prebereš, se nasmehneš, se spomneš časov in greš naprej z mislimi, kaj moreš dons še narest...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
lahko furaš isti standard tudi sedaj, komot prideš s 300 euri skoz. Izvoli. Meni je bolje sedaj.
Khm, preden se začnem valjat od smeha mi prosim razloži, kako lahko preživiš s 300€ na mesec?
Aja, pa prosim, da ne omenjaš hotela mama!
crazy1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Maš prav!
zmaga.gif

Jaz sem odprl to temo, ker mi je bil grafit res všeč. Če pa pogledam druge odpiralce tem v čveku in parlamentu, ki odpirajo teme o partizanih, komunistih, belih, Drnovšku in ostali zgodovini z namenom razdiranja in kreganja naroda je pa res
stupid-1.gif
...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Res je, komot iz enačbe odstrani mobitel, barvni televizor, naroči se samo na tistih par slovenskih kanalov, ki so v zraku, ne hodit po izletih po Sloveniji (saj veš, bencin ter par-nepar), meso kupuj samo za vikend, najcenejše seveda itd. Ti bo od plače ostajalo stotine evrov in čisto super se boš imel. Pa sindikalnih počitniških kapacitet je še vedno zelo veliko, tako da tudi tukaj ne vidim panike.
Car je čist OK napisal. Sam eni pa spet pretiravate (aja.. alter jet to)
Za mobitel se strinjam.
Barvni TVji so bili
TV kanalov tud danes, ko jih imaš +100, vsaj 3/4 nikol ne gledaš
po izletih se danes ne hodi, prej se kr je (prej ni bilo bencina=danes ni denarja=manj voziš!!)
ne vem, kje ste živel, da ste meso kupoval sam med vikendi
sprasujem se.gif
Pujsa si dobil/kupil kje si hotel (aja... spar, lidl.... še ni laufal čez cesto)
sindikalnih počitniških kapacitet ni niti 1%, kolko jih je bilo.
da bi imel denar, če ne bi imel teh stvari je neumnost.
Ne vem kolk računov plačaš na mesec, ampak... elektrika, voda, rtv, zavarovanja, telefon, gretje prostorov in vode, gorivo... kaj še.
Plus otroci.. vrtec, šola, obleke, razna popravila... to je vse mesečno. Kaj pa če moraš še kaj kupiti, zamenjati.. bela tehnika, avto "kaput"
Zdej pa sam izračunaj, kolk ti ostane od 600€ za hrano
Da ne bo pomote. Nisem Yugonostalgik, zaradi drugih stvari. Ampak, da nekateri zatrjujete, kak je danes fajn, ko so računalniki in mobiteli, pa TV kanali.. , je pa res neumnost.
PS: danes bi osebno čisto brez problema preživel brez mobitela. Eni pač ne.. že zaradi stila ne

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ksz

Tv kanali so bili oz je bila kabelska ce le nisi zivel na kmetih, tukaj nima veze evropa ampak zabaceno selo. Sicer so bili ze leta 88 dvoglavni on rotirajoci krozniki za doma pa si lahko mel 500kanalov, sam narod ni bil ready za take zadeve.