To Pikec85:
Imam zgrajeno stanovanje iz Ytonga in ne vem, kaj naj rečem, da bi te prepričal. Mi ni potrebno, kajti tako siporeks, kot klasični termo zidak imata svoje prednosti in slabosti.
Moti me edino opazka Vincenta, ki je dejal, da se omarice in podobne stvari težko fiksirajo na stene. Pa to sploh ni res !
Obstajajo posebni vložki, ki stvarem, ki visijo, to delo nemoteno zagotavljajo
Skratka, s tem ni težav.
Zidaki Ytong so sami po sebi kar nekaj dražji kot klasični zidaki, se pa na koncu privarčuje z ometom (saj to je že eden napisal, da je potrebna samo mrežica in zaključni sloj). Ja, ampak je pa tu en "haklc": če se ne zida naravnost in pride do krivosti sten, jih s to izravnalno maso nihče ne bo hotel poravnat, ker to traja, traja, (gipsanje, brušenje, ...).... to vem zato, ker se je natanko to zgodilo meni. Zidar ga je "zasral", seveda sem opazil šele, ko mi je bandažer-gipsar nazorno pokazal, kak mimosun je doživel del gradnje
)
Kar pa se tiče izolativnosti (fasada pride šele leta 2009), pa se mi tudi zdi, da ni slaba ! Recimo, zidano imam s 30-ko, pa menim, da je občutek toplote večji, kot v hiši, zidani s klasičnim zidakom (pazi, občutek!).
Resda pa je problem z vlago, zna ti udarit tam, kjer so spoji siporeks-beton (nosilci, seveda). Meni se je to že zgodilo, a po svoji trapariji. Prostor, ki ga zaenkrat ne uporabljam (otroška soba), ni bil ne ogrevan, okna pa stalno zaprta in voila !
Potem sem na "oberliht" odprl okno, odprl tudi radiator in stvar se je uredila. Od takrat ni več težav z vlago.
Noker