Torej
. Na eni parceli nameravam postaviti kozolček/nadstrešnico v tlorisnih dimenzijah 4x6 m. Berem Uredbo o razvrščanju objektov glede na zahtevnost gradnje in mi ni jasno, katero dokumentacijo potrebujem.
Iz priloge ,ki opredeljuje nezahtevne in enostavne objekte vidim, da spada kozolček mojih dimenzij med ENOSTAVEN pomožni kmetijsko-gozdarski objekt.
Tukaj berem:
Torej. Katera dovoljenja potrebujem? Meni se zdi, da nobenega. Je pravi naslov za poizvedbe občina ali upravna enota?
hvala in lpm
Iz priloge ,ki opredeljuje nezahtevne in enostavne objekte vidim, da spada kozolček mojih dimenzij med ENOSTAVEN pomožni kmetijsko-gozdarski objekt.
Tukaj berem:
Citat:
Brez gradbenega dovoljenja pri enostavnih objektih
Pri objektih, ki jih uredba uvršča med enostavne, razen zgoraj navedenih soglasij ni potrebna pridobitev nobenih drugih posebnih dovoljenj. Ob tem velja pripomniti, da pri gradnji enostavnih objektov tudi po stari uredbi, ob upoštevanju veljavnega zakona o graditvi objektov, ni bilo treba pridobiti gradbenega dovoljenja.
V vsakem primeru pa mora vsak, ki želi posegati v prostor, vedeti, kaj določa prostorski akt, in to tudi upoštevati.
Torej. Katera dovoljenja potrebujem? Meni se zdi, da nobenega. Je pravi naslov za poizvedbe občina ali upravna enota?
hvala in lpm