Gradbeno dovoljenje za nadstrešnico

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.771
5.917
113
Zanima me če je za nadstrešnico potrebno gradbeno dovoljenje. Strešnica bo velika 4x4m in bo odprta.

Je potrebno da skečem po občini ali se lahko kar lotim dela?

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
No občino pojdi po lokacijsko informacijo, da te kakšen "prijazen" sosed ne bo zajebal.
Ni pa potrebno gradbeno, LI zadostuje (glej temo par mest nižje, kjer je en prilepil razvrstitev enostavnih objektov, kamor paše tudi nadstrešnica).

edit: Evo (klik) , tu je ta razvrstitev.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Jaz bi vprašal na UO - občini, ker se je spremenil ZGO. Jaz nisem z njim seznanjen, če pa je dekca pa ne vem. Saj lahko po telefonu anonimno vprašaš

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Zanima me če je za nadstrešnico potrebno gradbeno dovoljenje. Strešnica bo velika 4x4m in bo odprta.

Je potrebno da skečem po občini ali se lahko kar lotim dela?

...v bistvu je dovolj LI, če pa bo razpon med stebri več kot 2.5 m pa rabiš žal gradbeno...

LP

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jaz bi vprašal na UO - občini, ker se je spremenil ZGO. Jaz nisem z njim seznanjen, če pa je dekca pa ne vem. Saj lahko po telefonu anonimno vprašaš
Nekako sem seznanjen z ZGO iz leta 2004, ki ga v priponki prilagam. Nekaj se je govorilo, da se bo spremenil, nisem pa na tekočem, ali se je že (bajto mam že fertik
grin1.gif
).

Priponke

• 204933-ZGO.rar
    90,9 KB · Ogledi: 439

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Preverjeno rabiš zgolj lokacijsko informacijo na občini.

Napišeš na en list kaj bir ad postavil, kake dimenzije (najboje da malo skiciraš...), uporabljeni materiali - jaz sem kar v wordu, (glej da napšieš da je montažna, ne sme pa biti nad 30 m2). Pa seveda odmik od meja mora biti po predpisih, drugače je najboje istočano priložitu zraven tudi soglasje soseda na katerega mejih (s prekratko zakonskim odmikom).

POtem pa čez čas dobiš od občine lokacijska informacija v kateri nekaj piše, pa ti ni najblj jasno kaj (pogoje)....v glavnem to spraviš in to je to.