GPSmap 60Cx-ekran

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Živ,
v rokah imam zgoraj omenjeni GPS, kateremu je ekran samo osvetljen, druzga znaka pa ne kaže. Bo vrjetno crknjen ekran, sicer se ne vidi, da bi bil počen in razlit. Je od bratranca, ki pravi, da mu je padla rešetka gor, res pa je, da je počena zgornje zaščitno stekelce.
Kaj svetujete?
sprasujem se.gif
Ravno iščem po netu, če bo kaj sreče z novim ekranom.

ivoho

Pripravnik
8. jan 2009
88
0
6
Preveri pri Garminu kaj ti lahko rešijo. lahko pa se odločiš za nakup katere novejše naprave. V Garminu imaš možnost uveljavljati staro za novo in tako profitiraš pri nakupu. Mogoče bo to boljša rešitev.
lp Ivo

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Možno je, da zgornje zaščitno steklo pritiska na display in imaš zato vse belo, če gre na kak lahek način narazen probaj razstavit in boš potem videl, če bo display normalno delal, ko boš odstranil zaščitno steklo.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Sem razstavil, prišel do ekrana in vidim, da mu ne manjka nič (je cel). Je mogoče dobil pretres možganov in je notri kaj na čipu šlo?

Ha,ha, novte verjel, samo povezava ekrana s plato je bila prekinjena, pritrdilna sponka se je odprla in kabel se je snel iz sponke ven.
Ugotovljeno in rešeno.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
In ti si že iskal nov display
smile-1.gif

Pred nakupom novega je vedno dobro razstavit in preverit situacijo
wink-1.gif

p.s.
V petek mi je kolega prinesel nuvij 1390 in rekel, da je display neodzive, sem razstavil in sčistil robe ekrana kjer je bilo zelo veliko umazanije in potem je začel delovat normalno.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Ja sem vzel mal z rezervo, ampak vseeno sam mal iskal če se sploh da dobiti. Sam mal se mi je čuden zdel, da ni bil počen.
Ko ga odprem vidim kabel v zraku in si rečem lejga zajčka, sam kako se je pogel takole izstaknt.
Super, da sem rešil brez kakšnih stroškov.

ivoho

Pripravnik
8. jan 2009
88
0
6
No vidiš pa si zadevo rešil.
Če bomo imeli kaj težav bomo kar tebe poklicali za serviserja.
lp

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Zanima me, če bi moral imeti original kabel za povezavo na PC, ker mi ga trenutno PC ne vidi z nekim drugim USB kablom. Če mu določim USB mass storage, mi vidi samo disk v katerega gre micro SD kartica. Rad bi ga pa updajtal in pa kopiral vsebino naprave za backup.Al bi moral met kakšne posebne driverje za tole škatlo?
sprasujem se.gif

Mi ga je končno zaznal. Naredil sem Webupdater, vendar notranjega pomnilnika mi vseeno ne pokaže. Al je to prav?