Gozdovi Bohinja...

vogel1

Fizikalc
6. sep 2007
234
32
28
Žurnal

gozdarcek 10:07 28.april 2018.
Nehejte se že vtikat tam, kjer vas ne briga čisto nič. U bohinju mamo svoje zakone in ni treba da iz LJ hodjo razni pametnjakoviči modrovat, kje in kaj bomo sekal, kje bomo pesek kopal, celo to hočjo določat, kje bomo zidal. Turizem je tukej en nebodgatreba 'ljubke stezice' pa sam ovira za ta pravo industrijo in razvoj občine.

Že res Bohinjci da je potrebno les pospravt in da ne bo več "ljubkih stezic" ampak tole s "ta pravo industrijo " je pa mal mimo, ane

erikson

Guru
25. avg 2007
22.682
6.446
113
Tako je trenutno tudi marsikje drugje po Sloveniji, kjer so odstranjevali podrta drevesa.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
No sej zaradi takih bimbotov, kot je ustvarjalec prilepljenega sporočila, je Bohinj ene 50 let za Bledom. Pa ima potencjala vsaj toliko kot Bled

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.373
5.646
113
Pa ne vem če jih bremzamo ravno nebodigatreba guni iz Ljubljane... Mate sami gorenjci dost zarukanih domačih osebkov....ve se v kateri lokalni naravovarstveni institucij :) Malo (žal) poznam to sceno...

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Država ni sposobna pospravit milijon kubikov lesa letno ob 5 milijonskem prirastu.
Lobotomiranci pa kričijo da je treba cerkvi gozd vzeti? Zakaj? Saj niso lobotomiranci zmožni za njega skrbet.

I

Izbrisan uporabnik #9334

A je morda cerkev sposobna? Brez hlapcev?
A se ti zdi morda da je naloga cerkve veleposestništvo?

Trimotorni tepec! :bonk::bonk::bonk:

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Poglej ti zvezdaški pankrt. Cel forum ima že vrh glave tvojih bedarij ti pa še kr rineš. Si 10x napisal da boš šel dol iz foruma. Daj stori to. Da bo vsaj bolj prijetno tukaj.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Jaz tega nisem še nikol napisal. Imam pa pripombe, to pa.

In sedaj, ti zvezdaški pankert, pojasni meni, preprostemu kmečkemu človeku, po katerem načelu lahko cerkev ( kar Rimskokatoliška oz. RKC krajše jo definirajmo), - torej sme upravljati z ljudmi in njihovim premoženjem - v imenu Jezusa !?? Ob osnovnem Jezusovem nauku, da je denar in oblast z njim hudičevo seme, ki se ga mora vsak pošten človek resnično ogibati - če želi kdaj priti v nebeško kraljestvo!

Aaaa ??? (!!!)

Pojasni ti meni, kako sme cerkev širiti Jezusove nauke, ki so zelo jasni in zgodovinsko opisani, ne nazadnje z njegovim odločilnim dejanjem v templju ko je razgnal mešetarje in hinavske svečenike.

Aaaa ? ti, zvezdaški pankert! Povej, kaj rabi cerkev imetja in premoženja, ki si jih je preprost človek s trudom in švicem nabral? Je to morda naloga cerkve? Morda boš pojasnil, da je res to naloga cerkve, saj preprost in neuk (zabit) narod ni sposoben gospodariti z imetjem, zato naj bo raje siromaški in takomu naj Bog pomaga!

Trimotorni butelj! :bonk:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.124
10.985
113
kod Džej-Zija
Jaz tega nisem še nikol napisal. Imam pa pripombe, to pa.

In sedaj, ti zvezdaški pankert, pojasni meni, preprostemu kmečkemu človeku, po katerem načelu lahko cerkev ( kar Rimskokatoliška oz. RKC krajše jo definirajmo), - torej sme upravljati z ljudmi in njihovim premoženjem - v imenu Jezusa !?? Ob osnovnem Jezusovem nauku, da je denar in oblast z njim hudičevo seme, ki se ga mora vsak pošten človek resnično ogibati - če želi kdaj priti v nebeško kraljestvo!

Aaaa ??? (!!!)

Pojasni ti meni, kako sme cerkev širiti Jezusove nauke, ki so zelo jasni in zgodovinsko opisani, ne nazadnje z njegovim odločilnim dejanjem v templju ko je razgnal mešetarje in hinavske svečenike.

Aaaa ? ti, zvezdaški pankert! Povej, kaj rabi cerkev imetja in premoženja, ki si jih je preprost človek s trudom in švicem nabral? Je to morda naloga cerkve? Morda boš pojasnil, da je res to naloga cerkve, saj preprost in neuk (zabit) narod ni sposoben gospodariti z imetjem, zato naj bo raje siromaški in takomu naj Bog pomaga!

Trimotorni butelj! :bonk:

Kot vedno si tudi tokrat Sv. Pismo razlagaš po svoje, in v svoji standardni maniri, narobe.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Vero in tudi sveto pismo si vsak lahko razlaga po svoje, če še nisi vedel..
In ja, zmeraj znova sem fasciniran nad takimi, ki mislite, da vam je od nekod dana pravica, da razlagate drugim "svojo resnico" in jim govorite, da so v zmoti..:bonk:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Karitativnost oz. pomoč ubogim naj bi bila temeljna naloga katoliške cerkve..si spal pri verouku?
Varovanje otrok..je mogoče zastonj? torej, vse temelji na denarju *cerkev se karitativnosti ne gre s svojim denarjem, ravno tako ne vrtčevstva.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.124
10.985
113
kod Džej-Zija
Vero in tudi sveto pismo si vsak lahko razlaga po svoje, če še nisi vedel..
In ja, zmeraj znova sem fasciniran nad takimi, ki mislite, da vam je od nekod dana pravica, da razlagate drugim "svojo resnico" in jim govorite, da so v zmoti..:bonk:

Zanimivo, da si taki kot ti in on, vedno razlagajo, kot jim tisti trenutek paše za lasten interes.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.246
3.691
113
Tiskarno ravno nimajo, ker je v bistvu ne rabijo (je pa čisto mogoče, da ima cerkev roko nad kakšno), ker imajo dosti ovc, ki nosijo denar direktno k njim.;)
OK, ovce RKC, recimo, SVOJ denar nosijo prostovoljno.
"Tvoji" si pa kar sami postrežejo z NAŠIM denarjem v NLB, NKBM, Factor Banki, Probanki... ...saj ti je potegnilo k'nede?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi