Gozdne "igre" v Kočevskem rogu

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
De se izgubio Naser Oriæ?
tongue-1.gif

na svobodi? Haag je je spustil ze nekaj let nazaj in je trenutno nekje na relaciji SA - TZ
smirk-1.gif

aja, v Haag je sel prostovoljno
zmaga.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Od kod ti ideja, da zagovarjam domobranske zločine in/ali zločince?

Hm, jaz sem napisal tole:

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
to so kar uradni podatki - malo poišči

Sem mislil, da boš postregel s kakim linkom.

Gugl pa pod "dojenčki+teharje" vrže ven samo zblojene komentarje pod članki.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
to so kar uradni podatki - malo poišči

Od kdaj se mrtvi uradno štejejo v vozovih?

literatura ,ki na tak nacin opisuje zadeve je zagotovo hudo resna
smirk-1.gif

Da se tako norčuješ iz usode nedolžnih dojenčkov kaže vso plitkost tvoje biti. Iz mladiča katerkoli živali se ne bi norčeval tako, kot se ti norčuješ iz človeških bitij. Da te ni sram. Ali ni v tebi niti kančka človečnosti?

Svoji materi povej, kako se šteje mrtve dojenčke, če si upaš.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.726
166
63
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Kaj si tolk nastrojen do partizanov? Ti je stara mama jokala, da ji je hudo ker se v Sloveniji ne govori Nemško?
rolleyes-1.gif

Zelo si prijazen, pa da te potolažim: primitiven si, upam da ti bo lažje, smiliš se mi

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Norčuje? Mislim, da si ti prvi omenil dva voza mrtvih otrok.

on: Mislim, da se vsi strinjamo, da je bilo sodelovanje z okupatorjem in povojno pobijanje zločin. Problem pa je, da ena ali druga stran tako ravnanje relavitizira.
Mi je pa jasno tudi kaj od obojega je vzrok in kaj posledica, oboje pa je bilo seveda napačno.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Norčuje? Mislim, da si ti prvi omenil dva voza mrtvih otrok.

on: Mislim, da se vsi strinjamo, da je bilo sodelovanje z okupatorjem in povojno pobijanje zločin. Problem pa je, da ena ali druga stran tako ravnanje relavitizira.
Mi je pa jasno tudi kaj od obojega je vzrok in kaj posledica, oboje pa je bilo seveda napačno.

Priče govorijo o vozovih, na katere so zmetali dojenčke. In literatura, ki govori o tem, je hudo resna - jaz se tega, za razliko od obsedencev, ne delam norca.

Ja, dokaj natančno je zabeleženo, kdo je začel pobijati Slovence, zabeleženo je tudi kdo se je po kapitulaciji prvi boril proti okupatorju - in zabeleženo je tudi kdo je čakal do operacije Barbarosa.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Kako bi določil, keri so to?

Bereš kaj? Al sam u En pubu na pivu visiš
tongue-1.gif

Berem berem, sam pravega merila ne znam določit, da bo pravičen, saj nočeš koga po nedolžnem obsodit, aneda ne.
En Pub, ideja sploh ni slaba, greva en dan skupaj tja na per? Lahko tut v Bobija, je bolj mir.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Priče govorijo o vozovih, na katere so zmetali dojenčke. In literatura, ki govori o tem, je hudo resna - jaz se tega, za razliko od obsedencev, ne delam norca.

In je tako težko navest to literaturo?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.726
166
63
Ne, žal nisem jaz omenil tega. Bi pa, če bi poznal zgodbo. Morda je kaj res na tem, glede na to, da so se v notranjih krogih OZNE / UDBE pogovarjali o poboju 670.000 ljudi na prostoru Jugoslavije. In o tem so govorili kot o dosežku.

Pa da smo si na jasnem, Domobranci so sodelovali so z Nemci zaradi pomoči pri boju proti komunizmu. Ne vem, kako eni ne dojamete dejstev. Kakor rečejo v šoli, ko si bil pijonirček, tako mora bit. Spominja me na med, ko je v ljudeh vkoreninjeno, da je zdrav, čeprav nima nič zdravilnega v sebi.

Sicer pa če bi bili okupatorji Rusi, bi pa Joža še kako rad sodeloval z njimi. Torej kolaboracija z druge strani. Borba proti okupatorju je bila res v celofan zavita borba za prevzem oblasti. Zato pa so partizani napadali domobrance, Nemcev si pa niso upali. Razen sabotaže, kar je res hrabrost.

Le na temelju nevednosti si lahko razlagam zagovarjanje komunizma pri nekaterih tu gor. Komunizem je nekaj istega kot cerkev, enaki temelji so.
Sprašujem se, koliko ljudem je tukaj jasno, da v vsaki državi kjer so do sedaj prišli na oblast komunisti, so na začetku pobili kakih 10 % LASTNEGA naroda. Cerkev ne vem, če je kaj boljša.

Po eni strani sem vesel, da je bil nekoč tudi komunizem vojaško močan, da je nekdo rekel Američanom, naj se ne preseravajo (Vietnam, Severna Koreja, Kuba...). To v današnjih časih pogrešam, ker ameri si res dovolijo vse.
Ampak narodi, ki so morali živet v taki državi, se mi smilijo.

Pri nas pa kar se tiče bodočnosti, mislim da ne bo nikoli prišlo do resnice, kar je edina pot iz teh prepirov. Spet se bom navezal na UDBO, ki je do konca 80-tih morila jugoslovanske izseljence po Nemčiji in Franciji pa še kje.
Arhivi še sedaj niso dostopni in nikoli ne bodo za razliko od Nemčije, kjer so jih takoj po združitvi odprli. Tam se je razvedela resnica in nimajo problemov kot mi.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Spominja me na med, ko je v ljudeh vkoreninjeno, da je zdrav, čeprav nima nič zdravilnega v sebi.

Velik pomen za zdravje imajo v medu flavonoidi, ki delujejo antioksidativno, protivnetno, proti mirobno in zavirajo tvorbo krvnih strdkov. Antioksidaanti so odstranjevalci škodljivih prostih radikalov, preprečujejo oksidacijo škodljivega holesterola LDL in s tem zmanjšujejo začepitev venčnih srčnih žil.

V 100 g medu je kalcij (do 8 mg) in železo (do 32 mg) in druge rudninske snovi, ki preprečujejo osteoporozo, utrujenost, slabokrvnost, bolečine in krče v mišicah ter varujejo jetra. V nosečnosti pomagajo pri normalnem razvoju ploda in zmanjšujejo pogostost bruhanja.

Če otrok v času bolezni, stradanja ali hude vročine ne dobi dovolj ogljikovih hidratov in vode, se preveč izčrpajo glikogenske rezerve, izdihani zrak pri prizadetem otroku zaudarja po acetonu, ketonska telesa se izločajo s sečem. Otroku pripravimo krepčilni napitek iz 16 g medu, ki ga raztopimo v litru vode. Napitek učinkuje tudi na rast in težo, otrok lažje premaguje okužbo.

Med pospešuje rast zob in kosti in deluje blago odvajalno. Otrokov organizem pri rednem uživanju medu tudi bolje izkorišča magnezijeve spojine iz hrane. Pametno je, da običajni (kristalni) sladkor v prehrani otrok nadomestimo z medom.

Med je oves za srčno mišico. Ni nadomestilo za predpisana zdravila za srce, ampak njihovo koristno dopolnilo. Z rednim uživanjem medu si okrepimo delovanje jeter (holinergični glukotilni faktor). Med deluje blago tudi pri vnetju želodčne in črevesne sluznice (želodčni in črevesni katar). Pri rednem uživanju medu imamo urejeno odvajanje blata (antracenski glikozidi v medu se v črevesju spremenijo v antrakinone, ki delujejo odvajalno).

Uničuje tudi strupe v telesu in vzpodbuja tvorbo encima strjevanja krvi (tkivna trombokinaza). Med učinkovito nadomesti minerale, je učinkovit pri kroničnem vnetju ledvic, železo in baker pa sta pomembna za tvorbo rdečih krvničk.

Med poveča sprejemno zmogljivost sluznice v dihalih. Eterična olja v medu učinkujejo spodbujajoče na oslabele sapnice, sluz na migetalčnem epiteliju se mehča, lažje odtrga in potuje proti ustom.

http://www.sveze.si/_blog/Maks_Vre%C4%8Dko/post/Med_je_zdrav!/

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.726
166
63
Te bom demantiral. Vsaka stvar je glede nečesa zdrava, vendar tu ni nič čudežnega, ima sicer protibakterijski učinek, ki temelji na visoki koncentraciji sladkorja(glede tega ni nič učinkovitejši kot marmelada).
Sestava:
voda 17 %
fruktoza 38 %
glukoza 31 %
saharoza 1,5 %
drugi disaharidi 7%
višji sladkorji 1,5 %
kisline 0,6 %
minerali 0,2 %
pH 3.9

V tabeli razen sladkorja ni očitno ničesar, kar bi medu dajalo sloves čudežne hrane. Mineralov in vitaminov v njem skoraj da ni. Protibakterijski učinek na nivoju marmelade. Zato pa čebele potrebujejo propolis, če bi bil med zdravilen, bi z ga lahko marsikje uporabile namesto propolisa.
Da i napisal neresen članek je izjava, da uničuje strupe v telesu. Kakšne ali katere le?

Zgleda, da so ga partizani jedli...
smile-1.gif

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
570
95
28
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Čakam samo še, da se bomo opravičili Italijanom in Nemcem, ker smo jih med 40 in 45 pobijali medtem, ko so nas okupirali
evil.gif
Kar so komunisti, ne partizani pobili po vojni je zločin. Med vojno so vsi pobijali, pa naj bo redč ali pa bel ali pa črn... Ampak po vojni so komunisti kr nadaljevali z pobijanjem, treba je bilo pobiti vsakogar ki bi se morebiti spravil nad njih. Tudi par mesec stare otroke!!!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.