Govedina na mongolski način

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
A ima kdo kakšen preizkušen recept? Vse kar sem do zdaj poskusil so bolj fake verzije in ni niti pribložno tako dobro kot to naredijo naši imigrantje.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ker nisi z mačjim mesom delal
grims-1.gif
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
A ima kdo kakšen preizkušen recept? Vse kar sem do zdaj poskusil so bolj fake verzije in ni niti pribložno tako dobro kot to naredijo naši imigrantje.

jaz jo nardim cisto enostavno...govedino - plučno namakam en dan v sojini omaki in olju, mešanca po okusu, drugi dan odlijem stran, segrejem sezamo olje v voku, stresem noter govedino, dam malo cesna, ingverja (nic soli ker je tak sojina omaka ze slana), ce ti pase lahko tudi kako pripravljeno kitajsko mesanio, hitro specem da je meso se socno, noter vsipam por, in to dosti pora, kuham se kake dve minuti in je to to. dodam sojino omajo, postrezem polek riza.

ce hoces da cvrci, segreješ železni podstavek, das polek malo olja, ko vsipas pripravljeno jed, sojina omaka na tem lepo cvrci

in je to to


aja pozabo...še ostrigino omako daš polek
 
Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113

Nisem probal. Rabim osebno izkušnjo, da mi nekdo reče, to je to. Če bo poberem vse recepte iz interneta, potem lahko pustim službo in se prehranjujem samo še z mongolcem.

@hepan

tnx, bom probal, deluje mi malo preveč preprosto, morda bo ok.
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
jas saj je preprosto, ampak je meni super, brez izumetnicenih okusov, no meni je boljse kot v kitajski restavraciji: D
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik maiko pravi:
Tretjič na led pa res ne grem.

Dober tek vam želi Maiko in Marjan

Na altersi najdem vsak dan nekaj zanimivega .V redu družba ni kaj!

kaj je narobe s tabo?
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Meso moraš peči na visoki vročini, sicer gre tekočina ven, meso pa rata trdo.
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ne vem ce je za indukcijo, ampak po dveh teflonskih, ki sta se eventuelno oluscila, je zdaj v uporabi tak s keramicno (?) prevleko, torej bele barve, kupljen v Mercatorju. Zadeva se super obnese, ce pa deluje z indukcijsko plosco, bos moral pa sam preveriti v trgovini.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Meso moraš peči na visoki vročini, sicer gre tekočina ven, meso pa rata trdo.

Ne..ni bilo ravno trdo zaradi suhosti...imelo je pač tisto klasično žilavost govedine.
Bilo pa je ocvrto, končano v minutki, dveh.

Naslednjič bom zadevo čez noč mariniral, pa da vidim, če bo razlika.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Kaj imate za indukcijo (pa, da lahko priporočate) ??
Imam pol-vok (pravi vok itak ne paše na indukcijo) od Tefala serije Preference, ki je narejena tudi za indukcijo. Zdajle ima kake pol leta, uporabljen že za vse živo (skoraj vsak dan), še vedno kot da bi ga ravnokar iz trgovine prinesel, prav pripraven za jedi v kitajskem stilu. Sem pa sicer še na plinu.
l_07815955.jpg

http://www.currys.co.uk/gbuk/tefal-preference-28cm-stir-fry-pan-07815955-pdt.html
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Stric gugl je povedal, da je govedina najboljša, ko zori 3 tedne. Mogoče je to ena izmed skrivnosti kitajskih restavracij.

Ker nekako sam nimam interesa, da bi imel 3 tedne kos govedine v hladilniku, me zanima, če kdo pozna mesarja, ali štacuno, ki bi že mel zoreno govedino na voljo za nakup?