Citiram en komentar iz dnevnika, da se ne bo slučajno izgubil tam...
Politične elite bodo morale dojeti, da se jim nasilje, ki ga z neučinkovitimi ukrepi (nižanje otroških dodatkov, ukinjanje socialnih podpor in subvencionirane šolske prehrane, neizplačevanje plač in prispevkov itd.) izvajajo nad ljudstvom, vrača nazaj. Tukaj ne moremo govoriti o podkupljenih protestnikih, organiziranih tolpah, levičarskih ali desničarskih izgrednikih. Ne, tukaj govori jeza ljudstva, ki bo postajala čedalje večja. In ljudje moramo imeti ventile, da se nam ne zmeša... Ker jeza je edino, kar nam je še ostalo. Brez nje smo apatični in elitam podložni sužnji. Imamo seveda še moč odločanja in političnega angažiranja, ki se je premalo zavedamo in ki jo moramo pri ljudeh ozavestiti tudi skozi pisanje tovrstnih prispevkov.
Zdaj vlada razmišlja strateško: odstaviti Kanglerja kot grešnega kozla - bo potem volk sit in koza cela? Ne, ne bo, ker je Kangler zgolj vrh ledene gore. Kar se nahaja pod njo je veliko večje in koreniteje povezano s celim sistemom. Zato modro molčijo, saj čuvajo svoj ledeni imperij pred razpadom. Saj veste: zamah metulja na drugem koncu sveta lahko povzroči potres na drugem koncu. Vseeno bodo verjetno do Božiča sporočili, da je Kangler odstopil in upali, da bo to pomirilo množice. A množice bodo po novem letu še bolj zadolžene, lačne, jezne in razočarane. Razumeti moramo, da smo mi vsi Maribor in da moramo biti vztrajni in složni. Istočasno moramo razmišljati o konstruktivnih rešitvah, pisati manifeste in novo ustavo ter se zgledovati po Islandiji, ki je dokaz, da lahko živimo tudi v neposredni demokraciji brez elit, ki bi nam odžirale pošteno zaslužen kruh. Ne smemo se več zadovoljiti z ostanki. Zaslužimo si več tako mi kot naši otroci! Ko bomo šli vsi, prav vsi na ulice (tudi vrtci, šole, domovi za ostarele in ljudje s posebnimi potrebami), bomo dokazali, da se vsi zavedamo dejstva, da je država pravzaprav v naših rokah. Tisti na položajih so v resnici naši služabniki, le ozavestiti moramo to in jim dati vedeti, da so zamenljivi in da jih tudi bomo zamenjali... Ljudje, stopimo skupaj in jim dajmo vedeti, da so spremembe možne in da v naših vrstah premoremo nepodkupljive strokovnjake, ki nam bodo pomagali na novo zgraditi državo. Brez pomoči iz EU in tajnega diktata kapitala, seveda. Čas je, ideje so, mi smo na ulici. In nismo sami.