Gostišče v MB ali okolici

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.432
2.429
113
Definiraj to časovno obdobje kdaj je "ratal"? Jaz sem bil, sicer na pamet govorim, 4-5 let nazaj na polnjenih lignjih in sem dobil 3 "špile" in na vsaki špili svoj ligenj! Seveda sem prvo pomislil da gre za kakšno šalo ko je natakar prinesel krožnik na mizo ampak očitno ni bila šala... Seveda da omenim da so bili ti lignji čist povprečni.. Skratka me ne vidijo več... Sem pa tudi slišal da je odvisno od tega kdo je v kuhinji... da so razlike velike! Pri Smogavcu pa še nisem bil tako da ko bo prilika nanesla bom definitivno šel poizkusit če pravite da ni slabo!

Lp
 

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Hja v Maribor sem se vrnil Maja. Torej od takrat. Ker so mi sodelavci to gostilno priporočali kot oh in sploh sem šel tja z njimi večkrat na kosilo.

Lignji kakor kdaj. Včasih premalo pečeni, včasih žilavi. Tradicionalno slabo očiščeni, v porciji 5 mini komadov (žar). Razlike med panirami, tržaškimi in ocvrtimi lignji ni. Kar koli naročiš dobiš isto. Krompir znajo postreči razkuhan, ali pa surov. Jih ne gane.

Ostala riba iz zmrzovalnika včasih naravnost smrdi. Tako kot pri mehkužcih tudi pri ribi niso vešči temeljitega čiščenja. Občutek imam, da imajo ribo zmrznjeno in jo potem na hitro oddtajajo v mikrovalovki, dvakrat obrnejo na električni plošči in ti jo postrežejo.

Tudi klasika (dunajski s pomfijem) jim ne gre. Teletino jim je škoda zaupati, ker jo uničijo, svinjina pa taka, da človek dobi občutek, da tisto, kar ima na krožniku, preževekuje zato, ker je crknilo od starosti. Ne bom nadaleval, ker vrhunski ribji restavraciji šniclov ne gre očitati.

V solati sem dobil polek naročenega že marsikaj. Beljakovinskih dodatkov v obliki polža, do ostankov perutniske solate - perja.

Pretekli teden sem s to restavracijo dokončno zaključil. Na njihovem jedilnem listu ni stvari, ki bi jo znali pripraviti tako, da bi bila prebavljiva. Sloves vrhunske ribje restavracije si ta restavracija vsekakor ne zasluži.
 

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.581
1.104
113
Titograd
Jaz sem bil kaki 2 leti nazaj v Novem Svetu, razen lignjev in kakih morskih sadežev ribjih jedi ne jem, tako da jih nebi ocenjeval, sem pa jedel ostale bolj klasične stvari in niso sploh nekaj posebnega. Precej daleč od tega da bi jih moral na polna usta hvaliti.
 

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
jaz sem pa bil lani v novem svetu, pa mi niti malo ni blo všeč. kelnarji so naduti, neprijazni(3x sem ga moral prosit, če mi lahk prinese še en mali krožnik za kosti
rolleyes-1.gif
) , hrana (ribja) povprečna, cene zasoljene, ...
se mi ankora bol dopade. in je tudi čisto nasprotje novega sveta (razen cene :p)
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
kaj pa poštela, sobočan, trije ribniki ...?

Pri Pošteli sem bila kar nekajkrat. Dobra hrana - torej čisto solidna restavracija. Moti me le, da ko imajo gužvo, stisnejo mize tako skupaj, da se počutiš, kot da ješ v neki menzi.

Sobočan je klasična stara gostilna. Predvsem imajo dobrega pohanega piščačka in pražen krompir
cool-1.gif

Mi gremo tja samo kadar gremo s kako skupino (kako praznovanje...)

Na treh ribnikih pa že takoooo dolgo nisem bila, da ne znam povedati ničesar.
 
Nazadnje urejeno:

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Tud Anderliča lahko omenmo. Nazadnje jedel žrebičkov biftek z pečenim krompirjem in je bilo oboje odlično.
zmaga.gif
 

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik Vaio pravi:
A ni restavracija Vnukec?
Za Rožmarin v centru Mb se slišijo dobre besede!

Rožmarin ni ravno gostišče, to je mestna restavracija, mislim da najdražja v Mariboru.
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.432
2.429
113
Torej če malo povzamem skupaj enoglasno ugotavljamo sledeče:
- V novi svet ni za it, ker nimaš tam kaj za iskat
- Rožmarin, če se hočeš pokazat JA iz vidika kvalitete ter cen pa ne
- Vse ostalo našteto v tej temi se popolnoma ali vsaj pogojno priporoča
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Torej če malo povzamem skupaj enoglasno ugotavljamo sledeče:
- V novi svet ni za it, ker nimaš tam kaj za iskat
- Rožmarin, če se hočeš pokazat JA iz vidika kvalitete ter cen pa ne
- Vse ostalo našteto v tej temi se popolnoma ali vsaj pogojno priporoča

Tako nekako...čeprav se med ostalimi tudi najdejo take, ki so komu bolj všeč...drugim manj.

Ne vem, če sem napisala, da sem potem izbrala Vnukeca. Zadovoljni dejansko z vsem, kar smo dobili (edino zame na mesni plošči mogoče malo premalo zapečen svinjina...ampak to je že stvar okusa).
Predvsem so se potrudili pri domači pašteti in narezku. Prav tako ODLIČNO pripravljene lisičke z jajcem in čebulo.
 

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Ce zadnji cas steje tudi pol leta, potem ja. Meni osebno je bilo zelo ok, zadovoljen z vsem,pa tudi ostali(mislim,da nas je blo cca. 12) pa so bli tudi zadovoljni.
Fajn, da ti je blo pri Vnukecu vsec. Bomo Sasotu povedali
cool-1.gif
 

tomi

Guru
1. sep 2007
18.656
9.869
113
40
MB
smo bli prejšni teden z firmo pri starem kovaču, so nam bol martinovo pripravli. Gobova juhica je bla res odlična, meso okusno, moje simpatije pa so itak pridobili z kuhanim kostanjem pa rdečim zeljem sliin
grin1.gif


Sodelavec z lj ki zelo rad je, je komentiral da tak dobro še v življenju ni jedo
hysterical-1.gif