Gornika oglobljena zaradi videa na spletu

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Izkušena gornika in turna smučarja sta se pred tremi tedni podala na avanturo na Rjavino v Julijskih Alpah. Ker je do vrha osem ur hoda, sta na vrhu prespala v majhnem šotoru oziroma bivaku. Čez nekaj dni sta po pošti prejela kazen zaradi prepovedanega šotorjenja v Triglavskem narodnem parku.
Vir: Dnevnik

Pa saj to ne moreš verjet!!!
stupid-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.131
3.186
113
Zasedala sta prenočišče od gamsa in si je ta ubožček poiskati novega
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.244
7.027
113
pri taščici
saj je bil zadnjič prispevek pri tedniku/preverjeno ali nekaj takega...
nadzorniki TNP opravljajo svojo nalogo, vsaj nekdo... še žajfo (alpine) morajo kaznovati ker sredi zime in sredinoči rine na triglav in jalovec.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.244
7.027
113
pri taščici
Če bi mi imeli everest ali pa blanc sem prepričan da še danes ne bi bila osvojena.
Aja, vsak se mi zdi frajer, ki hodi po hribih, sploh v zimskem času, mogoče tudi zaradi tega, ker sam ne bom nikoli
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kadet

Pripravnik
3. feb 2014
53
0
6
Problem je, ker veliko folka nima čuta za naravo in potem pušča smeti za seboj v stilu, sej se bo že razgradilo. Ko to naredi en ni panike, ko se pa začne poleti množično kampiranje pa imaš hitro štalo. Pač, ogromno ljudi se vede kot prasci in zaradi takih potem najebejo tudi drugi, ki bi radi uživali v spanju v šotoru pod Triglavom recimo. Tako pač je, nimaš kej.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
in kaj je problem? predpisi so in treba jih je upoštevat!

tastar ne kvasi neumnosti. clovek je bivakiral in dobil globo. bivakiral! bivakiranje pomeni zasilno prenocevanje in vkolikor ne bi postavil sotora bi tvegal svoje zivljenje. a je res vsem odpovedala se trohica zdrave pameti?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:

Kolikor sem jaz zasledil, je problem v tem, da sta bila v to prisiljena zaradi lastne varnosti-slabe vremenske razmere.

V tujini zakon pozna take izjeme, pri nas bi bilo pa očitno ceneje, če si kar pokličeš gorske reševalce in helikopter. Ne vem kaj se zgodi z ljudmi, ko postanejo birokrati, ampak očitno morajo razum, sočutje in logiko pustiti pri vratarju.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.647
3.120
113
v lokalni ostariji
zanimivo.

pri takem kršenju predpisov podpirate in jamrate čez uradnike... če bi pa kaj drugega "pozabil" kasirat bi pa jokal in stokal.

kaj semaš za odpravlat v gore v slabem vremenu? splaniri tako da se izzide ok...

jebat ga...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
ksz

Upam da "čehom" v adidaskah, ki jih morajo reševati s helikopterjem tudi napišejo položnico ...

... sicer pa, šotorjenje JE prepovedano, zasilno bivakiranje pač ne.
tongue-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.638
728
113
KSZ
Kakšno slabo vreme? To je bilo popolnoma načrtno
http://www.gore-ljudje.net/novosti/105180/

Smo že debatirali v sosednji temi
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
V TNP je pač prepovedano šotoriti. Če se s tem hvališ in preko spleta podjeb... nadzornike, jih pač dobiš po nosu.
smirk-1.gif

Citat:
Hop cefizelj, pa te imam! Ali pa: v tretje gre rado! Tako nekako se mi je zabliskalo v glavi minulo soboto! A pojdimo lepo po vrsti...
Citat:
Najprej smo pozorno prebrali česa vsega ne smemo počet v TNP. K sreči je cesta neprevozna, sicer bi gotovo oprali avto, kar je sicer na tabli prepovedano početje?! Ker torej avta nismo mogli oprat nič drugega kar smo počeli na opozorilni tabli nismo našli, zato smo pot nadaljevali brez skrbi.
očitno je zaenkrat samo kolega dobil pošto in ga sedaj malo stiska
evil.gif

jokica.press

In še zdaleč ni prvi primer kaznovanja na podlagi fotografij. Vem kolesarje, padalce,...

Seveda sem mnenja, da eno zimsko šotorjenje nima vpliva na naravo.
Ampak javno hvaljenje s prepovedanim dolgoročno vodi v množično neupoštevanje pravil,...
Zato podpiram kolesarje, da se trudijo spremenit zakon, namesto, da bi ga preprosto ignorirali in se nato jokali ob kaznovanju.
zmaga.gif

ps: Vsaka država ima drugače urejen režim v naravnih parkih. Recimo v Franciji je dovoljeno postaviti šotor med večerom in jutrom. A zraven je v park strogo prepovedano voditi pse.

pps: bodo pa v LJ še zakon za TNP spremenili, pa bo
evil.gif

Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Nekaj je nenačrtovano bivakiranje v bivak vreči in improviziranem ležišču,... Tega v TNP niso nikoli preganjali. Tam zgoraj, pa vidim šotor.
Tale kazen je pa posledica prvotnega REKLAMiranja prepovedanega početja.
http://www.gore-ljudje.net/novosti/105180/

Ta kazen bo povzročila, da takšnih objav ne bo več in s tem manj posnemovalcev.
Definitivno, pa se prenočevanje ne bo opazno zmanjšalo, je 100 EUR (verjetno še polovička v osmih dneh) in minimalna možnost, da te dobijo.

Imaš tukaj precej komentarjev
http://www.gore-ljudje.net/novosti/105713/

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
človek bi zastopil, če bi enako vneto nadzornik kaznoval tudi razne Čehe, Poljake in Slovake, ki ne samo bivakirajo, ampak kar stanujejo v naših bivakih, tudi po teden dni. Ne, tega pa ne. Nadzornik pride dvakrat letno mimo in to je to, ostalo pa iz pisalne mize.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.244
7.027
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:

Kolikor sem jaz zasledil, je problem v tem, da sta bila v to prisiljena zaradi lastne varnosti-slabe vremenske razmere.

V tujini zakon pozna take izjeme, pri nas bi bilo pa očitno ceneje, če si kar pokličeš gorske reševalce in helikopter. Ne vem kaj se zgodi z ljudmi, ko postanejo birokrati, ampak očitno morajo razum, sočutje in logiko pustiti pri vratarju.

Ko smo v začetku februarja doživeli žled, le to ni bila naravna katastrofa, ker v zakonu o naravnih katastrofah ni bil omenjen (poleg poplav, požarov....) Seveda je to potegnilo za seboj dolgo vrsto postopkov ki niso imela nobenga smisla...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
zanimivo.

pri takem kršenju predpisov podpirate in jamrate čez uradnike... če bi pa kaj drugega "pozabil" kasirat bi pa jokal in stokal.

kaj semaš za odpravlat v gore v slabem vremenu? splaniri tako da se izzide ok...

jebat ga...

jebat ga, hribi niso tako kot tvoja voznja do zidanice in nazaj. ampak ti si res k.reten. ti upam v zivo povedati. tako kot tistega inspektorja nekam...
priden.gif

upas z mano v hribe? da ti predstavim -10C sredi julija in snezni metez?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
pa moderator naj spremeni naslov teme, ker je splosna izobrazba tudi v kurcu, sploh, ce postar odpre temo. gornika nista gornika pac pa ALPINISTA

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.647
3.120
113
v lokalni ostariji
ggg

mogoče sem res [cenzura]. ker pač če je neki prepovedano je prepovedano. mene tud iz zidance lahko policaj ustavi če spijem par dl cvička. ampak to je izredna razmera pa onne razume...