Gorenje: SLO ali A?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Konkretno za pralni stroj je odgovor: da, če je cenejši
wink-1.gif

Nisem delal primerjave za isti model, ampak še pred nekaj meseci so se mi zdele cene *na prvi uč* malo nižje od naših. Ampak to jemlji z rezervo, je šlo res samo za moj občutek.

Sicer si včasih pri nas dobil 5 let garancije, drugje pa ne. A je še vedno tako?

edit: lahko pogledaš tudi tukaj

Nazadnje urejeno:

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Se še vedno splača Gorenje kupovati v Avstriji? Sprašujem konkretno za pralni stroj.

Po mojem pa se NIČ ne splača kupovati v avstriji. Oz. samo tisto, kjer prišparaš pri 1000€ vsaj 200€. Zadnjič sem kupoval eno top za gretje, vrhunske znamke, pa je zadeva kmalu crknila in preden sem jim dopovedal kaj je narobe, sem se 5 krat peljal gor, 10krat klical, po dvem mesecih sem dobil novega s podaljšano garancijo, a zdaj je zime konec.

Gor kupujem samo tisto, kar ne rabi in ne bo rabilo garancije.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Konkretno za pralni stroj je odgovor: da, če je cenejši
wink-1.gif

Nisem delal primerjave za isti model, ampak še pred nekaj meseci so se mi zdele cene *na prvi uč* malo nižje od naših. Ampak to jemlji z rezervo, je šlo res samo za moj občutek.

Sicer si včasih pri nas dobil 5 let garancije, drugje pa ne. A je še vedno tako?

edit: lahko pogledaš tudi tukaj

Čisto pozabil na geizhals, tnx
smile-1.gif
Sem kliknil kar en stroj, v SLO od 430-450 €, v A 100-120 € manj. Če ti je avstrijska trgovina bližje (ja enim je) pol kaj dosti verjetno ni za razmišljat.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
pa tudi gorenje roba iz a ima garancijo v slo. nevem pa kak je z leti. Definitivno se splača ko metro rukne ven svoje akcije. Moj je bil iz naših 450 pri njih 290€!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Veš kako je bilo z Gorenjem? Uvedli so 5 letno garancijo, ki je bila začuda omejena samo na Slovenijo. Kasneje sem izvedel, da je bil to veliki projekt nekega zaslužnega Gorenjevca preden je šel v penzijo in je bila stvar uvedena brez kakšnih resnih analiz. Posledično je imela firma kar nekaj težav zaradi tega in zadeve niso razširili worldwide.

Ampak te info so stare nekaj let, mogoče so sedaj poštimali kakovost in 5 let dobiš povsod.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
pa tudi gorenje roba iz a ima garancijo v slo. nevem pa kak je z leti. Definitivno se splača ko metro rukne ven svoje akcije. Moj je bil iz naših 450 pri njih 290€!

Že nasplošno ima ene stvari res ful poceni. Še kaka taka trgovina?

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Ponekod se je treba držati na trgu z minimalnim dobičkom, ničlo, ali pri določenih modelih celo z izgubo. Samo da se ne pozabi, da Gorenje sploh obstaja.
rolleyes-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Tudi sam imam enako izskusnjo.
Pri nas ga je merkur imel v akciji za 450Eur v Avstriji pa je bila obicajna cena 290Eur.
rolleyes-1.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Tudi sam imam enako izskusnjo.
Pri nas ga je merkur imel v akciji za 450Eur v Avstriji pa je bila obicajna cena 290Eur.
rolleyes-1.gif

kaksen link do teh cen? hladilnik bo treba zamenjat ....

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Očitno ni
rolleyes-1.gif

Upam, da te nisem razočaral.
roza.gif
Pa srečen, dan žena.

Seveda vem zakaj so razlike med trgi, razlika več kot 100 EUR na ceno stroja dobrih 300 EUR se mi zdi pa na "skupnem" EU trgu pretirana.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Tudi jaz bi se priporočal za kak konkreten link še, teh avstrijskih trgovin s belo tehniko ne poznam. Edino vem za metro, mediamarkt, potem pa se počasi konča.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Tudi jaz bi se priporočal za kak konkreten link še, teh avstrijskih trgovin s belo tehniko ne poznam. Edino vem za metro, mediamarkt, potem pa se počasi konča.

Poiščeš preko http://geizhals.at/

Med bolj znane spada tudi "Majdič" http://www.electronic4you.si

Vendar pazi, obstaja tudi Avstrijska stran, cene včasih odstopajo za precej denarja. Včasih je na Slovenski strani ceneje, včasih na Avstrijski
wink-1.gif