Google Play - prenos €

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Ali se da na Google Play racun, kateri NI povezan z nobeno kreditno kartico, nalozit neko vrednost v EUR, da bi lahko kupoval aplikacije iz stora brez, da bi imel povezan Google Play racun z eno izmed kreditnih kartic?
smile-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
V nekaterih državah lahko kupiš "darilno kartico" ... in potem delaš z njo.
Gift card

Verjetno deluje tudi, če kartico kupiš/dobiš in jo uporabiš pri nas.

Nazadnje urejeno:

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Italija in Avstrija še nimata na voljo nakup kart
smile-1.gif

UK in Francija imata možnost, ampak kakor razumem, jo moram prav fizično kupit nekje v teh 2 državah, ker me vpraša za poštno številko, da bi mi potem našel najbližji store.

Ojoj kako komplicirajo s tem....zelo enostavno in veliko VEČ bi se prodalo, če bi podprli PayPay - ja vem, to je njihova konkurenca in hočejo, da se uporablja Google wallet.

Kako pa bi lahko Google wallet napolnil z vrednostjo?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Sem preklikal vse možno na IT strani, ampak nikjer ni možnosti nakupa ali kaj podobnega. Samo predstavitev je in povezave do Google Play-a.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Piše ti da imajo kartice na voljo v Saturnu in Media Marktu. Za nakup preko spleta pa verjetno rabiš avstrijski IP ali kaj podobnega.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Super - v soboto grem v Klagenfurt pa sem bom ustavil v Media Marketu
smile-1.gif

Torej recimo kupim za 20 EUR in gor bo neka koda? In to kodo potem samo vpišem oziroma unovčim na moj Google Play račun?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Tako je. Na Play Storu (preko brskalnika na računalniku) imaš na levi strani v meniju opcijo Unovčenje.
To sem delal pred časom zaradi nagradne igre v okviru KitKat čokoladic in sem kodo za 5€ brez problema unovčil. Ok, moral sem edino izbrati, da sem iz Nemčije, to pa je tudi vse
grin1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Do pred nekaj minutami sem tudi sam mislil, da Google še vedno ne podpira Paypala.
Nekaj pa mi je reklo, da (po kakšnem letu) spet preverim ... in glej zlomka:
Google Play paying methods
cheer.gif

Malo zvito so naredili - Paypal pravzaprav uporabiš za Google Wallet. No, pa vseeno je nek napredek. Očitno so malo popustili konkurenci, uvedli Paypal, vendar ga vezali na Wallet.

Sicer še ne v Sloveniji, v Avstriji pa že. Ne vem sicer, kaj to pomeni - ali moraš biti registriran Paypal uporabnik kot rezident Avstrije?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Sedajle gledam med novicami, da je Google omogočil Paypal ... očitno sem včeraj čisto slučajno bil eden prvih, ki je naletel na to novico
evil.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Ja Paypal je omogočen za Wallet.

Sedaj sem si ustvaril ta njihov Wallet, ampak aplikacije ne morem namestit na moj telefon (Galaxy Note 3), saj mi napiše, da ta aplikacija ni združljiva z vašo napravo
bonk.gif

Ali lahko kljub temu, da ne morem aplikacije namestit na telefon, si iz Paypal-a nakažem določen znesek na moj Wallet račun in potem kupim aplikacijo iz Google Play-a?

Kako pa to naredim?
d055.gif

Piše pa naslednje:

PayPal can be used to buy apps and digital content on Google Play in the following countries: Austria, Belgium, Canada, Finland, France, Germany, Ireland, Italy, Netherlands, Spain, United States, United Kingdom.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Kolikor sem razumel novice, se plača direktno iz PayPal. Ampak to se bo bojda postopoma vklapljalo uporabnikom. Pri meni še te opcije nisem zasledil.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Tudi pri meni ni te opcije.

Ko izberem aplikacijo, da jo plačam, me sprašuje po podatkih kreditne kartice in nimam možnosti izbrati Paypal.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Počakaj še par dni, ker Google ima povsod postopne update. Eni dobijo takoj, eni malo kasneje.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Verjetno je problem v lokaciji? Bo treba imeti Paypal na avstrijskega rezidenta?

In kako naj Google ve da imaš ne-avstrijski PayPal, če še PayPal računa niti nisi dodal v Wallet?
rolleyes-1.gif

Vidijo edino da imaš ne-avstrijski Google račun in ti mogoče že zaradi tega ne ponudijo te opcije.