Google NEXUS 10

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Ne najdem sorodne teme...zato nova. Če obstoja pa premaknite vse skupaj tja...

V glavnem rabim obrazložitev za telebane.

Gledam po trgovinah in eni ponujajo os Samsunga Galaxy Nexus 10, drugi pa Google Nexus 10.

Je to ena in ista stvar, pa jo vsak po svoje reklamira?

Drugo kar je pa je notranji spomin 16 in 32 GB...mika me bolj slednji a je razlika 80 EUR. Imajo te stvarce opcijo (režo) za kako spominsko kartico, ki jo vstaviš in potem nanjo shranjuješ? ...ker 16 giga na SD kartici je tam 12 EUR...
In če imajo...je kaj bolj zapleteno iskanje/dostop do zunanje kartice?

(rabil bi spomin da našutiram gor risanke za male oz. mogoč kako muziko..).

Pa kakega splošnega vtisa uporabnosti se tudi ne bi branil
wink-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
samsung ali google nexus 10, isti šmorn. očitno se prodajalec odloči, katera znamka je bolj zveneča.

tanovega, ki še ni predstavljen, pa bo baje proizvajal asus.

nexusi nimajo reže za sd kartice.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Aha..sem mislim da je ta Google že omenjani 'tanovi'.

a za tega, ki prihaja se že kaj ve v čem se bo razlikoval od prehodnika (razen po ceni).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Tanovi še sploh ni zunaj, zato se uradno še nič konkretnega ne ve. Pride pa ven Nexus 5 (telefon) 28. oktobra, mogoče bo takrat prišla tudi nova Nexus 10 tablica. Ampak potem boš čakal še vsaj 1-2 meseca da jo bo pri nas za dobit.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Itak vsi rinejo v smer, da shranjuješ podatke oziroma nasploh koristiš oblačne storitve, tablica je pa bolj ali manj terminal.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Sem nabavil kar v Mercator tehnika...cena škof povsod tam tam. Tukaj dobil dvojne pike tako da so praktično najcenejsi.
Sta jo pa mali dve že s testirali ...polnili na tla...ploscice .
rolleyes-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Cena je dobra...jaz sem dal 365 EUR. Sem jo pa videl na bolni za 330 menda ganz novo in z garancijo.
JaZ ne morem primerjati z drugimi...tako da lahko samo na pisem kako se obnese...ker že imam fon od Samsunga nisem hotel saltat npr na i-ja, ker ima neko svojo logiko...če bi njega fon bi verjetno kupil njega.
V glavnem funkcinira...gledamo risanke, nazigamo muziko, igramo igrice, visimo na netu, gledamo tv...funkcinira vse ok, nikjer nekih problemov...se najbolj me fu.ka ta googlov slovar ko pisem ker mi besede popravlja pa se potem bere kot bi bil retardiran
wink-1.gif
.
Ekran je zadovoljivo velik...bom rekel uporaben.
Baterija...hm..trenutno jo dnevno spraznimo ker je stalno kdo na njej...v splošnem tudi tu ni problema.
Slika super...lahko gledas res s poljubnega kota in vidiš vse!

Tako da...zelo zadovoljni. Kar se mene tiče lahko samo priporocam.

Problem je mogoče edino teh 16 giba a me že čaka kabel na ideotu tako da postimamo tudi to če bo potreba po več risank...drugo itak ni problema.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
BTW - ravno danes sem bil v (že nekaj časa) prenovljenem Mediamarktu v Celovcu. Tablic je kot listja jeseni in potencialnim kupcem res omogočajo preizkus. Vse je prižgano in povezano na splet, pa človek lahko mirno preizkusi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Izklopi v nastavitvah te popravke, so hudo nadlezni. :)

Jaz mam n7 in je super tabla, vse dela ko raketa.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
A mislis da vem kako
confused-1.gif
neki gledan pa nikjer da bi izklopil slovar oz popravke. Sumnike in velike začetnice bi imel samo ne popravljanja besed.

I

Izbrisan uporabnik #488

Isti problem mel pa je na oceh :)

Jezik in vnos, googlova tipkovnica,kje kliknes na desni na menu grabljice, pol pa prides do popravljanja besedila

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Saj to vem kako se pride do tja samo ne vem kaj izklopit da mi ne popravlja.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Aha nasel! Googlova tipkovnica...kliknes na gumbke ter noter samodejni popravki.

Klasicen test je da napises babi...kar popravi na vabi
wink-1.gif