Google maps, earth, karkoli

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Živjo,

kako bi lahko naredil mapo npr. Slovenije (samo Slovenije) in na njen označil določene točke oziroma mesta? Kot imajo to npr. podjetja, ko želijo na mapi prikazati kje imajo poslovalnice. Meni bi zadoščalo že določiti mesta, zraven vsakega nalepiti mini slikco in to je to. Verjetno zadeva ni tako preprosta ali pač obstaja kakšna enostavna varianta? Kakšne ideje
sprasujem se.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Hvala. V bistvu rabim bolj zase in ne rabim, da bi stvar bila na spletu. Na koncu mi zadošča le rezultat v obliki slike. Za to kar rabim sem ugotovil, da je google maps engine čisto dovolj. Uvozil sem datoteko z imeni in naslovi, vse mi je lepo poflaggalo na mapi, nato pa sem po želji default flage (tiste kapljice) zamenjal s svojo ikonco.

Zdaj mi pa ostane samo še kako iz cele mape "izrezljati" Slovenijo in sem zmagal - ali kakšni napredni photo programi tipa Photoshop zaznajo tisto čerto (mejo), ki označuje Slovenijo ali bo treba nekako na roke?

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Da si sposodim temo:

Recimo si na Google maps izračunaš/narišeš razdaljo iz ene točke do druge. Je to možno potem izvozit, da bi nato uvozil v kakšen sports tracker programček? Jaz nikjer ne najdem te opcije...

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Stare gm so omogocale izvoz v g earth, se pravi kml ali kmz file. Pri novih mas celo fukulo, registracija itn preden lahko kaj takega naredis. Mal prebrskaj po alterju, je bila tema.
LPM