e107 ni slaba podlaga, tudi joomla, php fusion in ostale ne. Le čas si moraš vzet, da spoznaš filozofijo in način dela, postavljanja elementov na strani, dodajanja/spreminjanja vsebine... jaz sem se že večkrat ukvarjal z joomlo, ki je sicer zelo močno orodje, ampak je hkrati ful kompleksna, vsaj dokler je podrobno ne spoznaš. Za e107 obstaja tudi ogromno pluginov, tako da lahko stran poljubno razširiš. Jaz zadnje čase najraje uporabljam wordpress. Enostaven ko strela, enostavno postavljanje elementov v menujih (widgeti, potem pa samo izbereš/narediš temo tako kot želiš: en sidebar, dva sidebarja...), dodajanje in urejanje vsebine, upravljanje s plugini... Edina slabost je, da potrebuješ mysql bazo, pa še to se da porihtat (hint: google wordpress without mysql, prvi zadetek). Imaš ogromno free zadev (recimo teme, plugini), s tem da imajo teme ponavadi footer "zaklenjen" - naj ne bi mogel pobrisat podpisa oziroma reklame za tistega, ki je temo delal, ampak tudi to ni nepremostljivo, če imaš interes svoj podpis stavit gor.