da je delala skrajšani delovni čas in je mislila, da bo isto kot da bi delala polni delovni čas je skrajno primitivno še bolj primitivno se mi zdi, da se tudi tebi to zdi čudno izhaja pa iz anomalije višine neto prejemkaŠe slabše je Lidl ali Hofer sistem. Kolegica je po 10-tih letih dela ''ugotovila'', da ji pravzaprav manjka nekaj več kot 3 leta delovne dobe, saj je bila zaposlena za 27,5 in nato za 30 ur na teden. Samo da realno je to vedno več kot 40 ur, obvezno odštemplavanje in delo dodatne pol ure, sobote, nedelje itd,..
To je dejansko rea, da ce delas recimo 75% delavnik, da nimas vseh let priznanih? Se ena blodnja nasega sistema. Pri sosedih je tako, da dobia normalno leta kot oni, ki dela 100%. Dobis pa manjso placo in manjso podlago za penzijo. To je to.
Ne zdej Japončke tukaj !!Japonci so rabili 50 let, .....
Premalo veš o lopovih v državi!... MENE najdejo pa takoj !??
Sem imel nekoč grd primer, ki sem ga menda tudi tule opisal. Pred kakimi 10 leti ...
Moja računovodkinja je šla v porodniško in je žena takole enkrat - dvakrat na teden šla porihtat zadeve v pisarno. Plače so bile nakazane, prispevki pa - nekaj v sklicni številki ni bilo prav, zadeva je bila zavrnjena, v Prokliku pa ni nihče opazil, da je bila (zavrnjena). Torej sive številke .
Čez okoli 10 dni sem dobil plombo na računu ! Niti opozorila ni bilo !!!
V nadaljevanju sem čez pol leta doživel blamažo, ko je nek trgovec šel gledat moje bonuse in našel, da sem pa imel nekoč blokiran račun ...
Kako lahko torej nekateri pa gospodarijo na tak način, da niso plačali kpl. prispevkov, zavarovanj, DDV-ja, ... bla bla bla obveznosti do države? In so jih na koncu šele afere razkrinkale. Npr. Vegrad in podobni. MENE najdejo pa takoj !??
Sem imel nekoč grd primer, ki sem ga menda tudi tule opisal. Pred kakimi 10 leti ...
Moja računovodkinja je šla v porodniško in je žena takole enkrat - dvakrat na teden šla porihtat zadeve v pisarno. Plače so bile nakazane, prispevki pa - nekaj v sklicni številki ni bilo prav, zadeva je bila zavrnjena, v Prokliku pa ni nihče opazil, da je bila (zavrnjena). Torej sive številke .
Čez okoli 10 dni sem dobil plombo na računu ! Niti opozorila ni bilo !!!
V nadaljevanju sem čez pol leta doživel blamažo, ko je nek trgovec šel gledat moje bonuse in našel, da sem pa imel nekoč blokiran račun ...
Kako lahko torej nekateri pa gospodarijo na tak način, da niso plačali kpl. prispevkov, zavarovanj, DDV-ja, ... bla bla bla obveznosti do države? In so jih na koncu šele afere razkrinkale. Npr. Vegrad in podobni. MENE najdejo pa takoj !??
Očitno ne vem nič .
Vedno ko je karkoli bilo navskriž z obračunom na davkariji, sem dobil depešo nazaj - nobenega heca. Če je bil mesec dolg 168 del. ur - je moralo biti obračunanih 168 ur in fertik.
Koliko pa je tega doplačila za polni delovni čas? Je kje kakšna lestvica?
Vnaprej se je treba zmeniti. Jaz vsako leto hodim na FURS s takimi in drugačnimi prošnjami ki jih dolgovezno obrazložim. Res, da sem SP, ampak meni se ne plačuje akontacije preveč sproti. Do polovice nekje mrbit, ostalo pa aprila naslednje leto. Dvomim, da kdo sploh kaj dosti bere tisto, odobreno pa zmeraj.
Kaka anomalija, na štajerskem če baba glavo nastavi,pod 50 ne gre nikjer..razen na kaki periferiji..men je sicer to nelogično, ampak tak siračunajo, ženske pa plačujejo.da si pa kaj zmisljis pa verjetno pdo 80 ne gre.3x je na pamet, kot primer. Ti imaš dvakrat več, če se prav spomnkm, jaz se to ne bi imela. Kliko je pa v povprecju pa ne vem. Sem pa jaz zadnjič frizerki pustila 35€. Z računom. Tudi barvanje pa kar zraven pride. Saj glavo umit pa sfenat te že mora pol. Če bi ta pocen barvo pa 30€. Kakorkoli to je anomalija, v Avstriji plače niso 3x višje, izjema pa potrjuje pravilo. Je pa lep primer da se delo plača. Pri njih 110 pa, a ji je kdo rekel, da je gluoa lena pa da nič ne zna. Ker če bi, bi šla v dm pa sama kupila barvo pa peroksid pa se postrihala, pa sigurno bi se bolje, ker če sam zase delaš, se zares potrudiš... A znajo cenit malo bolje tudi tuje delo, ne samo razglabljat kako je njihovo podcenjeno? Od nekje mora denar priti, ne vem kako lahko nekdo spregleda da če so njegove storitve dražje so tudi od drugih in bo več potrošil za enako zadevo.
Na davčni morajo delati po črki zakona, ja črki zakona katerega je po navadi napisala tvoja drnovškova linija. Potem veš komu se moraš pritožiti!Očitno nisem dovolj lep ... ali pa kakih drugih čarov nimam.
Na Fursu se ne moreš nič zmenit. Oz. če se že greš, je še slabše.
Imel sem posel, ki je bil konkretno debel in dolg od avgusta do februarja naslednje leto, obračun del je bil torej februarja. Denar bo, jasno, toda šele aprila, maja, DDV bom moral pa plačat konec marca. In sem šel na Furs v Brežice z majhno prošnjo, da bi se davek plačal v treh delih, ker - ni šans, da plačam celotno cifro naenkrat, če je pa tolikšnja.
Saj smo se zmenli, so rekle, da se da, toda obresti bodo pa ostale ... potem sem pa dobil ! 5 (pet ! ) bianco menic za podpisat, notarski zapis da je moje imetje zastavljeno kot garancija, celo uradnega cenilca sem moral plačat, stroški postopkov itd ... jurja in pol sem vrgel stran samo za njihove odobritve ! Če bi šel na banko po kredit, bi me koštal morda 150 Ejev !
Točno vedo, koga lahko lupijo. Jabe , bi prišla k meni delat? Očitno jaz teh zadev ne znam peljati ugodno. Tako bi pa imel problem rešen, pa še posadko polepšano, ko imam same dece.