Demz dej ne nakladej da rabis za 1mio orodja da zacnes slosarijo. Zacnes pomalem potem pa naprej. Moj znanec zacel z orodjarstvom z eno staro prvomajsko za par jurjev...
Tole je krneki.Ja je, ogromna razlika je med profesijami. Strojnik npr. se ne zna pohecat. Mu poveš vic - on ti pa vrne nazaj, da zakaj stresaš neumnosti, če se pa ve, da je upogib nosilca točno E krat I deljeno z momentom itd.
Poveš isti vic gimnazijcu, ti bo pa naredil skeč iz njega, da se bo cela dvorana režala.
Ker on misli, da je takoj treba na veliko.Demz dej ne nakladej da rabis za 1mio orodja da zacnes slosarijo. Zacnes pomalem potem pa naprej. Moj znanec zacel z orodjarstvom z eno staro prvomajsko za par jurjev...
To ga je zaneslo v zgornjem postu, ko je napisal.... mmmmmmilion....... za orodjeKer on misli, da je takoj treba na veliko.
Ne razumeš.Demz dej ne nakladej da rabis za 1mio orodja da zacnes slosarijo. Zacnes pomalem potem pa naprej. Moj znanec zacel z orodjarstvom z eno staro prvomajsko za par jurjev...
Kar je logično, zato delaš tam na masi in s čim bolj avtomatizirano proizvodnjo.Ne razumeš.
DEMZ je napisal, da tudi ko imaš v delavnici za 1,5 mio€ opreme, delovno uro svojega šlosarja še vedno lahko prodaš zgolj za 20 €.
Medtem, ko frizerka katere oprema v salonu je vredna 20 jurjev uro svojega dela prodaja po 50 €.
P.S.
Jaz lahko dodam, da 20 € je še dobro - pri CBD kalkulacijah za kakšne "avtomobilske" kupce ti take urne postavke za "navadna dela" ne bo nihče priznal.
Gimnazijec je v 4, 5 letih dodobra spoznal, da je znanje veliko vredno, dober blef pa še toliko bolj. Skeč naredi, ker se mu ne sanja več, kaj je E, I, moment in krat.Prav zanimivo je opazovati prireditve, ki jih uprizarjajo maturantje na maturantskih plesih srednjih šol. Razlika med oddelki (smermi) je ogromna.
Gradbeniki .... mmmja.
Strojniki .... še večji mmmja.
Elektroniki ..... mmmmja na kvadrat.
Gimnazijci - predstava za pokazat. Tu pa ni več "mmmmja".
Ja je, ogromna razlika je med profesijami. Strojnik npr. se ne zna pohecat. Mu poveš vic - on ti pa vrne nazaj, da zakaj stresaš neumnosti, če se pa ve, da je upogib nosilca točno E krat I deljeno z momentom itd.
Poveš isti vic gimnazijcu, ti bo pa naredil skeč iz njega, da se bo cela dvorana režala.
Sam počas boste dobil sam še balkance, k se jim fučka, pa ti bo naštancu namest 3000 kosov, milion eur škode na mašini. Boš hitr najdu kak euro več za tistga k se lohk zaneseš nanj. Te osnove poslovne logike vam ponavad niso jasne.?? kwa pa tebe mede?
Jaz sem pojasnil samo "anomalijo" med potrebno višino investicije v opremo in ceno delovne ure.
Jaz pa tebi razlagam, da je je smešno ko podjetnik jamra kako ima nizko ceno ure, a sili v dejavnost v kateri so glavni veliki igralci z nekaj 1.000 zaposlenimi. Valda, da ima nizko ceno ure in svojega izdelka, če dela to kar delajo vsi oz. drugi že 100 let.?? kwa pa tebe mede?
Jaz sem pojasnil samo "anomalijo" med potrebno višino investicije v opremo in ceno delovne ure.