Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In splošni pogoji niso nad zakonom ...
Točno tako!
ampak vsi alter podjetniki in kvazi strokovnjaki mislijo, da so nad zakonom in pametnejši od Vseveda na Mobisuxu
Torej zakon pravi, da je treba doplačati razliko in namakati trgovca v Ljubljanico? Svašta. Daj link no.
Pokaži mi kdaj sem to rekel? Če ugotoviš da nisem tega rekel se mi prosim opraviči.
Ti mi pokaži, kje v zakonu piše, da je treba doplačati ceno do izdelka pri drugem trgovcu. Ti, ki nisi kvazi strokovnjak in ki si prvi žalil. Pa lahko še linkaš kako bilanco tvojega podjetja, ko si že ravno v akciji.
Zdaj bi že vsak, ki je zavestno naročil artikel, ki ga itak ni bilo na zalogi, verjetno špekulativno, zaradi kake neosvežene cene, tu galamil in vlekel vse skupaj do sodišča EU. Tipično.
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
pa kaj ste vsi tako sovražno nastrojeni? Jst mu dam pa prav, z izjemo tega, da bi mu moral doplačati razliko do cene drugega prodajalca (ta zahteva je res mimo). Vse ostalo ima pa prav.. Gre se za princip. In gre se za to, da je bil on zaradi tega 1 mesec brez tega izdelka, ker je denar namenjen za ta izdelek šel k temu prodajalcu, ki si je verjetno samo zdravil svoje likvidnostne težave.
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Glej, tip ima na voljo tržni inšpektorat, svetovanje potrošnikom (ministrstvo za gospodarstvo) ali recimo zvezo potrošnikov. To so inštitucije, ki mu bodo pomagale najti pravno podlago za njegove zahteve.
Če pa je model rinil v težave, ker se je (kljub temu, da izdelka ni bilo na zalogi) odločal zgolj na podlagi (najnižje) cene, mu pa v tolažbo lahko povem, da "trg za vse poskrbi" in zanj je ravnokar.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In splošni pogoji niso nad zakonom ...
Točno tako!
ampak vsi alter podjetniki in kvazi strokovnjaki mislijo, da so nad zakonom in pametnejši od Vseveda na Mobisuxu
Torej zakon pravi, da je treba doplačati razliko in namakati trgovca v Ljubljanico? Svašta. Daj link no.
Citat:
Uporabnik Primzi pravi: ker nisem bil pred nakupom obvescen, da izdelka ni na zalogi.
Citat:
Uporabnik KKK pravi:
Zelo verjetno si z nakupom tudi potrdil, da se strinjaš s splošnimi pogoji prodajalca, ki pa si jih seveda nisi prebral vnaprej.
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:
Zakonite zamudne obresti (glede na izracun banke slovenije) bi za ta cas ko prodajalec vrti moj denar (ga se ni vrnil) znesle vec kot je cena izdelka iz Nemcije z postnino. Govorimo o 1800 Eur.
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:
Zakonite zamudne obresti (glede na izracun banke slovenije) bi za ta cas ko prodajalec vrti moj denar (ga se ni vrnil) znesle vec kot je cena izdelka iz Nemcije z postnino. Govorimo o 1800 Eur.
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
obresti gor ali dol, pri takem znesku bi bil jaz zaskrbljen glede na to da "ne more" dobaviti plačane robe...verjetno je ne more niti nabaviti, račune pa že blokirane.
Ampak povprečnemu vrlemu alterjevcu ni to nič takega če za en mesec ostane brez take vsote in se mu zdi izpod časti zahtevat vsaj obresti.
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
dobim odgovor, da so podjetje ki proizvaja ta del zaprli in ne morejo dobavit dela