Golf IV ne vžge, bencinar

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa sej to..dve leti nazaj je začel ugašat pri hitrem bremzanju..oz odvzemom gasa s sklopko. pol je nehal težit.
danes ni hotel vžgat, pol vžgal in ugasnil. potem spet normalno.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik stop pravi:
senzor temperature hladilne tekočine včasih zjebe zagon, pri meni je zamenjava prinesla takojšnjo rešitev seveda DIY s pomočjo youtuba.... res pa je da sem jaz avto še lahko nekako vžgal

tud to ga rado se*je pri tem motorju.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Mah, takole ne moreš biti siguren..kar jaz poznam zadeve, bi lahko pri takih simptomih lahko bilo:
-ventil prostega teka- odtod nihanje obratov in ugašanje
-senzor položaja glavne gredi-avto vergla in vergla, vžge pa ne. Lahko pa čez pet minut normalno.
-potem črpalka goriva- ni dotoka bencina, ali pa včasih ja, ali pa ne. Ampak ker smrdi, bencin je.-

Pa še kaj se najde. Lahko je samo kakšen konektor slab, za začetek vse prešlataj in prerukaj. Potem pa nadaljni ukrepi.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a znaš narest? a znaš vsaj kvalitetno sodelovat?

da se zmeniva za jutr u 9 o klok, pa da narediva. sicer ne vem kaj..ampak ajde.

Rabu boš sprej za čiščenje loput. Odmontiraš pokrov zračnega filtra, odstraniš filter, odviješ nekaj vijakov in potegneš dol spodnji del pokrova zračnega filtra. Stakneš konektor iz lopute, odviješ 4x pritrjeno loputo in jo maš v roki. Ne razstavljaš lopute, ker je notri elek.mehanizem. Spodaj je umazanija. Po čiščenju bi se morala loputa sama skalibrirat. Pri določenih avtih gre tud loputa. Ko to narediš vidiš kje si, potem greš na že omejeni senzor.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.657
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a znaš narest? a znaš vsaj kvalitetno sodelovat?

da se zmeniva za jutr u 9 o klok, pa da narediva. sicer ne vem kaj..ampak ajde.

Nevem kje naj začnem
smile-1.gif

Tole k filmčke pogledaš zna vsak čoban narest.....kamoli asfalter.........

Vprašanja ki jih mam!!!

1) A maš vse orodje za to na razpolago? ( Imbuse......gedore.....podaljšek za gedoro...šmirgl.....brakecleaner al pa vsaj WD40...cunjo...šravfncigr?
2) A maš voljo......al me boš sam žiučnga zravn delu?
smile-1.gif

3) A maš če se kaj zakomplicira......urejen dodaten rezervni prevoz? Ker kolker te poznam....ne bi bil presenečen če bi bil zmenjen da nekoga pobiraš ob 11h na brniku
cheer.gif

4) A maš dostop tko da si potem lahko normalno roke umiješ.......al bom mogu sosede prost?
smile-1.gif

5) A maš.......?
smile-1.gif

Pa ne mi da......lej marsikaj se da doma narest.....sam če nimaš dvigala.....orodja....par frendov mehanikovk ti po telefonu kej razložijo (ok to mam)......pol vsaka stvar traja mal dlje......sploh če ne šravfaš svojga avta
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
imbus je, gedore so ene une male, z nastavki, šmurgl..je, 40 do 120. kar je prehudo verjetno. breakcleaner ni, wd40..ni, cunjo ravno danes našel. šrafcigeri so. nimam pa šmir žajfe..

voljo bi lahko imel. sam kaj podirava, ker baje ne ta ventil, ampak neko loputo pod zračnim filtrom. prav žajfa. živčnga sploh ne.

imam koleso.
smile-1.gif
ti maš kia..tko da sva mobilna. jutar nbenga nikjer ne pobiram.

garage. voda na levi strani. topla, mrzla..sam brez šmir žajfe, samo navaden sapun.

pivo nimam. ni služba, ni pivo. maš čaj, mam ene stre zaloge soka, pa mam še pol litra šljive.

dvigalo imam uno za gume menjat..iz avta..pa klocne.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.657
113
Bom nabavu brakecleaner na poti......dobiš račun zravn
smile-1.gif

Pol bova pucala loputo za gas......slediš gumjasti cevi iz filtra do motorja.....na hyundaiu lah ostane na vbrizgu gor......tuki žajfa prav da je treba podirat....bomo vidl
smile-1.gif

Pol bova poiskala oddušek za oljne hlape.....nekje na glavi mora bit neka manjša cevka speljana najbrž kar v to večjo iz filtra...če se zabaše tlaki v motorju ne štimajo......in lah dela sranje....
smile-1.gif

Najprej to....proba...

Če dela ok pol ok

Čene še egr
smile-1.gif

ob 9ih? Tm pr lokalu?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
te pokličem, da vidim kako bo jutranje stanje..a bo palil ali ne. če ne bo se slišiva po 730, da se naspiš.

da mi ne prideš na pol mamuran, pa iščeš turbino pol.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
evo..model prišel pozno, kot komunizem v naše kraje.

pol sva delal na črno. in..avto kresne lepo. trikrat sva probala.
prejle se je odpeljal, sem hitr še dvakrat probal..in je ok.

počakam kaj bo jutri, k bo mrzlo mrzel.

žajfa..respect. nisem si mislil, da bom v življenju koristil tvojo pomoč. v zahvalo bom do sredine 2016 bil tih glede mrtvih pikslov. se pa potrudim in poiščem 19 brez mrtvih pikslov zate. ko najdem, javim.