Gmail in dvojno preverjanje

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Gmail omogoča dvojno preverjanje. Vpišeš geslo in na gsm dobiš kodo. Kar na prvi pogled zgleda super.

Kjer me pa mal panika daje, je pa to, da če mi ukradejo telefon, se niti ne morem vpisat v gmail preko enga tretjega pc-ja (recimo, da sem na morju), da bi si spremenil geslo. Na androidu je pa tak vse vezano na gmail racun ...

Ni več tako novo, da omogoča tudi dodajanje še dodane gsm številke (punca, brat, sestra, mama ...)
Je kdo že probal, če se da potem s to drugo številko kako pridet v gmail?

Ali obstaja kak workaround tudi če nimaš še te druge številke?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Slabo bereš
wink-1.gif

Ni problem v gsm številki, ampak v dostopu do gmaila, ki mi več pomeni kot gsm številka.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Predno bo operater tole premlel, bo "novi lastnik" telefona veš kaj že vse naredu na telefonu.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Predno bo operater tole premlel, bo "novi lastnik" telefona veš kaj že vse naredu na telefonu.

Operater to naredi v minutah, samo tja moraš it....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ne gre, če je rootan in če telefon ni samsung;)

obstajajo sicer namesnki appi, ampak vseen me zanima ta opcija.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Uporabi 10 kod za enkratno uporabo, ki si jih lahko natisneš in jih imaš recimo v denarnici. Najdeš jih nekje v nastavitvah za dvojno preverjanje. Kode nikoli ne potečejo, razen če jih seveda porabiš. Lahko pa jih tudi prekličeš.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Namesto SMSov lahko uporabiš tudi google authenticator, če pa izgubiš napravo pa kot pravi philips uporabiš naprintane kode.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Narediš si preusmeritev SMS sporočil na drug telefon. Ko pride koda in če si hitrejši od lopova, si zamenjaš geslo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Uporaba papirnatih vnaprej natisnjenih kod je najlažja in najboljša možnost, kot pa kompliciranje s preusmeritvami in dodajanjem tujih telefonskih.

https://support.google.com/accounts/answer/1187538

Če ti ukradejo telefon pa si ne rabiš gesla menjati, saj "lopov" do njega nima dostopa. Enostavno skenslaš napravo (vsaka ima namreč svojo geslo).

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
pa kaj a tle nima noben zakljenjenga telefona s kodo? Pa za remote wipe se tud se ni slisal ocitno...

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Narediš si preusmeritev SMS sporočil na drug telefon. Ko pride koda in če si hitrejši od lopova, si zamenjaš geslo.

kako se pa to naredi?

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Pametni telefon je kot prenosnik. Brez, da bi bil zaklenjen je naravnost idiotsko, pa brez zamere. Včasih smo imeli telefone za klicanje in kak sms pa ni bilo potrebe. Sedaj imamo na telefonih od privat slik, posnetkov, dokumentov, gesel, spletno banko in tako naprej. Brez kode? Bože mili :].

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Pa je to za klepanje na telefonu (koda na iphone) dejansko popolnoma varno? Sam imam v mislih, da če ti telefon nekdo ukrade, da gre to že do takih mojstrov, da to zaščito nekako preskočijo. Je to možno?