Glupača v Trenjih

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ja, so baje države kjer imajo volilno pravico celo enoceličarji. Ne vem če je sLOVEnija med njimi?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Tista "partizani so krivi za dombobranstvo" racionalizacija je bila za bruhat. No ja, cel njen nastop je bil en bruh....
Tisto ni bila racionalizacija, ampak zgodovinsko dejstvo. Domobranci so se razvili iz vaških straž. Vaške straže pa so nastale za obrambo naselij pred plenjenjem in likvidacijami.
Žalostno, a resnično.

Zgornje seveda z ničemer ne opravičuje ali relativizira prisege Hitlerju.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Bila je vojna, dogajajo se svinjarije, karakter ljudi je drugačen v vojnem času. Golazen je bila med levimi in desnimi, krivi so eni in drugi, vsak za nekaj. Je pa treba to pustiti za sabo in iti naprej ker te razklanosti ne bomo rešili na lep način. Niso je v preteklosti, celo s poboji ne, ni je komunizem in ne bomo je mi sedaj. Lahko se le še bolj spremo zaradi starih okostnjakov in zločinov enih in drugih. Zločin enega ne legalizira zločina drugega. Ampak v vojni zakonov ni.

Žalostno je le, da so mediji zavohali to razklanost mnenj in vse skupaj pumpajo zaradi svojih ratingov ter zato, da lahko med "informativnimi" oddajami prodajo več oglasnega prostora proizvajalcem pralnih praškov, mazil za anusni predel ter izdelkov iz madžarskega mleka. Hkati pa ta isti medij veselo odpušča ljudi, obenem pa nabija druga podjetja glede iste teme.

Npr. Danes ta medij ni niti omenil, da so zaposleni v Pomurki vsi po vrsti v četrtek dobili odpovedi. Več kot 230 ljudi. Ne, to ni zanimivo. Je bolj zanimiv medved, nekakšne preiskave brez sodnega epiloga itd.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Pa debata je bila večino o tem, kako je bil popularen med ljudmi, kako so ga vsi slavili in častili in kako neumni so bili takrat ko so mu mahali.
Nekdo ga je primerjal še z Ljubljenim vodjem Kim il jong al kaj je že.
Nihče ga pa ni primerjal s temle fantom, pa se mi zdi, da je tale še najbolj podoben stilu ala Tito.

Grem stavit da je ta od NSi ravno tako kot je Titu, mahala tudi Papežu. Za prvič je že pogruntala da so jo imeli za norca, za drugič ji pa po moje ne bo nikoli prebilo.
Taki so eni, vedno morajo mahat in častit nekoga. vsaka ovca rabi pastirja.
Ironija je, da jih pa ravno lik osebnosti toliko moti, medtem ko jih ima pol današnjih gostov polno hišo razpelov Jezusa in raznih papeževih podobic.
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Tista "partizani so krivi za dombobranstvo" racionalizacija je bila za bruhat. No ja, cel njen nastop je bil en bruh....
Tisto ni bila racionalizacija, ampak zgodovinsko dejstvo. Domobranci so se razvili iz vaških straž. Vaške straže pa so nastale za obrambo naselij pred plenjenjem in likvidacijami.
Žalostno, a resnično.

Zgornje seveda z ničemer ne opravičuje ali relativizira prisege Hitlerju.
Likvidacije ki jih omenjaš so se pa vršile zaradi kolaboracije domačih izdajalcev z okupatorjem, kateremu so ti dostavljali spiske, koga likvidirati ali poslat v taborišča. Rožman se je že takoj po okupaciji zahvalil Italijanom za okupacijo in jim ponudil pomoč.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Pa debata je bila večino o tem, kako je bil popularen med ljudmi, kako so ga vsi slavili in častili in kako neumni so bili takrat ko so mu mahali.
Nekdo ga je primerjal še z Ljubljenim vodjem Kim il jong al kaj je že.
Nihče ga pa ni primerjal s temle fantom, pa se mi zdi, da je tale še najbolj podoben stilu ala Tito.

Grem stavit da je ta od NSi ravno tako kot je Titu, mahala tudi Papežu. Za prvič je že pogruntala da so jo imeli za norca, za drugič ji pa po moje ne bo nikoli prebilo.
Taki so eni, vedno morajo mahat in častit nekoga. vsaka ovca rabi pastirja.
Ironija je, da jih pa ravno lik osebnosti toliko moti, medtem ko jih ima pol današnjih gostov polno hišo razpelov Jezusa in raznih papeževih podobic.
bonk.gif
Dobro si tole napisal.
Pa tudi, ko so omenjali totalitarne režime in diktatorje, so na tega fanta čisto pozabili.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ja res si dobro povedal tole. pha....
Kolk približno sta ljudi dala Jezus in papež poklat in kolk približno jih je dal poklat Tito?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Likvidacije ki jih omenjaš so se pa vršile zaradi kolaboracije domačih izdajalcev z okupatorjem, kateremu so ti dostavljali spiske, koga likvidirati ali poslat v taborišča.

Ja... seveda. In potem je svizec zavil čokolado.
Likvidacije so se vršile zaradi revolucije, ki je (žal) postala del NOB in, ki posledično na NOB meče temno senco.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
Zanimivo kako imajo komunajzarji polne gobce napredka, ko se omenijo povojni zločini. Češ, kaj zdaj pogrevate spet tiste poboje, glejmo naprej, pustmo preteklost, dejmmo zdej v recesiji ljudem službe itd.....pol v isti sapi pravjo, da bi pa radi imeli ulico z imenom Titova. Zelo napredno. Še posebej zdaj v recesiji ljudje rabijo res menjat dokumente.
Vsaka čast uni ženski iz nove slovenuije in Uršiču. Un Titov gardist, ki ga je sram da je bil v gardi je pa Ðek. mene je tud sram, da sem moral bit v Titovi gardi. Fuj, fej, bljak....

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Novakova s svojim Vatikanskim šefom, ki ustanavlja Rodezijo.

Ja... potem je pa res negativka. Kako to, da Tita niso kar streljali, ker se je rokoval z (baje ne le enim) papežem? Bolano je, kakšne argumente najdete nekateri in kaj jemljete kot temelje za diskreditacijo.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.422
113
Pomurje
Da me je sram mrtvih še ni tragedija, da pa me je sram, da živim s takimi primerki kot si ti in oni cepec iz včerajšnje oddaje, ki ga je sram, da je slovenec, to pa je boleče.

Lp

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Mene je sram tega da sem moral verjet ter častit izmišljeno in zločinsko ideologijo. Tebe je pa sram poštene resnice.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Kolk približno sta ljudi dala Jezus in papež poklat in kolk približno jih je dal poklat Tito?

Sicer ne direktno, ampak v njegovem imenu so med drugim izbrisali civilizacije. Križarski pohodi, sežiganje čarovnic, Azteki... Cilj poveličuje sredstva. Isto sranje, drugo pakovanje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Mene je sram tega da sem moral verjet ter častit izmišljeno in zločinsko ideologijo. Tebe je pa sram poštene resnice.
Mene tudi, pa še tolk so me imeli v strahu, da sm jim moral vsak teden še vse grehe povedat, v nasprotnem sicer ne bom videl nebeškega kraljestva.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:

Sicer ne direktno, ampak v njegovem imenu so med drugim izbrisali civilizacije. Križarski pohodi, sežiganje čarovnic, Azteki... Cilj poveličuje sredstva. Isto sranje, drugo pakovanje.

Dodaj še, da je papež vedel za ustaško klanje in da so potem taisti klavci preko Vatikana pobegnili na varno. Pa s hlokavstom so se tudi strinjali, saj je Hitler samo nadaljeval njihovo delo...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
. Un Titov gardist, ki ga je sram da je bil v gardi je pa Ðek. mene je tud sram, da sem moral bit v Titovi gardi. Fuj, fej, bljak....
Grem stavit, da je ob smrti jokal za Titom, pa da se je še pred 20-timi leti ponosno hvalil okol, da je bil titov gardist.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Likvidacije ki jih omenjaš so se pa vršile zaradi kolaboracije domačih izdajalcev z okupatorjem, kateremu so ti dostavljali spiske, koga likvidirati ali poslat v taborišča.

Ja... seveda. In potem je svizec zavil čokolado.
Likvidacije so se vršile zaradi revolucije, ki je (žal) postala del NOB in, ki posledično na NOB meče temno senco.
Da je kolaboracija nastala takoj po okupaciji je zgodovinsko dejstvo. Pa da je okupator s pomočjo kolaborantov takoj začel z raznarodovalno politiko (izseljevanja v taborišča) je tud zgodovinsko dejstvo. Torej še prek kakšimi koli poboji in vaškimi stražami.
Nemci in Italijani so bili tujci in niso poznali ljudi. Koga od zavednih slovencev je blo treba spravit v taborišče so mu spisali njegovi domači pomagači.