To pa ja ni nič nenavadnega. Pri nas so vsi objekti povezani skupaj in mi redno hodijo miši iz hleva na gips ploščo direkt nad spalnico. Potem mi pa 20 cm od glave lepo škrta za gipsom. Zmečem vsako leto na kilograme mehkih vab, da držim zadevo v nekih normalnih okvirih, sedaj je že ene 2 meseca dokaj mir, potem pa spet navalijo. Ob gradnji smo celo dali mrežice na zračni most ampak miš bo luknjo našel, ali pa pregrizel, tega ne ustaviš. Tudi kuno smo že imeli. Tista je pa pogrizla kar nekaj tistih kablov, ki so shranjeni, da bojo čez 20 let prišli prav. Njo pa sem ob živce spravil z radiem na podstrešju in se je odselila.Pa kje vi živite?
Ja OK kmetije mi je jasno, ampak niste vsi kmetje tukaj.To pa ja ni nič nenavadnega. Pri nas so vsi objekti povezani skupaj in mi redno hodijo miši iz hleva na gips ploščo direkt nad spalnico. Potem mi pa 20 cm od glave lepo škrta za gipsom. Zmečem vsako leto na kilograme mehkih vab, da držim zadevo v nekih normalnih okvirih, sedaj je že ene 2 meseca dokaj mir, potem pa spet navalijo. Ob gradnji smo celo dali mrežice na zračni most ampak miš bo luknjo našel, ali pa pregrizel, tega ne ustaviš. Tudi kuno smo že imeli. Tista je pa pogrizla kar nekaj tistih kablov, ki so shranjeni, da bojo čez 20 let prišli prav. Njo pa sem ob živce spravil z radiem na podstrešju in se je odselila.
Sam to je potem nevarno, da jih pride še več, ko jim zadišiLepljiva past, na sredino pa nekaj ementalerja namazanega z Nutelo. 8 komadov ujetih v 14. dneh.
Ja pa na pogreb in sedmino jih pride še več.Sam to je potem nevarno, da jih pride še več, ko jim zadiši
Primestje. Je pa letošnje poletje bilo bolj plodno. Dvojček. Sosed je omenil, da se mu nekaj sprehaja, psi lajali ponoči. Potem še škrtanje pri nas. Nič nimam v podstrehi, samo na kubike kamene volne. Pa rezervne strešnike. Sosed se jih ni lotil, niti ni mogel, ker nima nič podesta, ima vso bivalno površino. Bi najbrž moral streho spomladi odpreti. Pa sem se jih "moral" jaz. Kup različnih pasti, kamerca poleg. Ja, najbrž sem jih potem privabil. 8 ujel v 14. dneh. Nato en mesec mir, pa spet ena. Sedaj spet en mesec mir. Počakam še en mesec, da bom miren. In ja, prej nikoli nič. In upam, da tudi nikoli več...Pa kje vi živite?
Tako na zimo zmeraj notri tiščijo...Primestje. Je pa letošnje poletje bilo bolj plodno. Dvojček. Sosed je omenil, da se mu nekaj sprehaja, psi lajali ponoči. Potem še škrtanje pri nas. Nič nimam v podstrehi, samo na kubike kamene volne. Pa rezervne strešnike. Sosed se jih ni lotil, niti ni mogel, ker nima nič podesta, ima vso bivalno površino. Bi najbrž moral streho spomladi odpreti. Pa sem se jih "moral" jaz. Kup različnih pasti, kamerca poleg. Ja, najbrž sem jih potem privabil. 8 ujel v 14. dneh. Nato en mesec mir, pa spet ena. Sedaj spet en mesec mir. Počakam še en mesec, da bom miren. In ja, prej nikoli nič. In upam, da tudi nikoli več...