Ali je prekrškov zaradi vse višjih kazni manj ali več?
https://static.slo-tech.com/stuff/20letSlovenije/prihodki/nic/#712
https://static.slo-tech.com/stuff/20letSlovenije/prihodki/nic/#712
Pod naslednjo vlado ne bo cifra nič nižja. Vsem oblastnikom neglede na barve ustreza legalno ropanje navadnih državljanov.Citat:
Uporabnik sass pravi:
misliš, da bo pod naslednjo vlado omenjena cifra kaj nižja?
sintič, če si že odprl temo, ali bi znal tudi napisati, kolikšen delež od teh 75 milijonov je od prometnih prekrškov ter koliko je od ostalih glob in kazni?
Jaz pravim, da kazni višajo zaradi tega, da več pokasirajo in ne zaradi večje varnosti.Citat:
Uporabnik sad pravi:
A ni tvoja hipoteza, da se ravno zaradi tega dvigujejo kazni. Si malo kontradiktoren, jel?
Pa to so stari podatki.
No, saj to sem mislil s hipotezo. Zakaj se greš potem retorično vprašanje? A si pesnik?Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Jaz pravim, da kazni višajo zaradi tega, da več pokasirajo in ne zaradi večje varnosti.Citat:
Uporabnik sad pravi:
A ni tvoja hipoteza, da se ravno zaradi tega dvigujejo kazni. Si malo kontradiktoren, jel?
In diagram mi potrjuje, da imam prav, izplen se povečuje, zakon je torej dosegel svoj namen.
Ker me zanima, kako bodo tisti, ki vedno trdijo da višje kazni prinašajo MANJ PREKRŠKOV obrazložili graf, ki kaže daje izplen od prekrškov vedno višji.Citat:
Uporabnik sad pravi:
Zakaj se greš potem retorično vprašanje? A si pesnik?
Če že hočeš biti natančen rabiš graf, kateri bo prikazoval število prekrškov. Sicer imaš v tem konkretnem grafu noter še x vplivov, kateri zameglijo ali popačijo sliko. Eden od njih je lahko, da so modri prejšnja leta lenarili po pisarnah, sedaj jih je pa malo več na cesti. Just guessing...Citat:
Ker me zanima, kako bodo tisti, ki vedno trdijo da višje kazni prinašajo MANJ PREKRŠKOV obrazložili graf, ki kaže daje izplen od prekrškov vedno višji.Citat:
Uporabnik sad pravi:
Zakaj se greš potem retorično vprašanje? A si pesnik?
Ja fajn bi bilo enkrat vidt to statistiko, ampak razčlenjeno po različnih prekrških, a veš kje bi jo dobil?Citat:
Uporabnik sass pravi:
če te zanima število obravnavanih prekrškov, si lahko pogledaš statistiko na strani od policije. ampak tisto so uradni podatki, katerim pa ti verjetno ne boš verjel.
skratka, načel si že stokrat obdelano temo, omenjaš neko vsoto, ki je niti ne znaš obrazložiti, in uradno statistiko, ki ji sploh ne verjameš.
In zakaj se kazni višajo?Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
ker so kazni višje?
Ne sprašuj stvari, o katerih si sam tako prepričan, da ne boš sprejel nobenega drugačnega mnenja.Citat:
In zakaj se kazni višajo?Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
ker so kazni višje?