Glavoboli

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Imam iste težave že 4 leta, od 18ga naprej. Sem bruhala tudi po 10krat na dan, ko je bolelo (vedno samo na desni strani). Potem mi je zdravnica dala Zomig (blazno pomaga), vmes sem imela še terapijo s Topamaxom.
Meni glavobole sprožijo take stvari, ki so tudi v medicinskih knjigah navedene pod pogoste sprožilce: alkohol, cigareti, čokolada, pomaranče, brezvezna hrana (jesti redno ni dovolj, treba je vedeti tudi KAJ ješ), stres, jeza, depresija, vstajanje po 7mi uri, ponočevanje, menjavanje mrzlega in toplega zraka (prav čutim kako se mi žila na desni senci krči in širi)...
Obisk psihiatra niti slučajno ni slaba ideja. Pa meditacija, akupunktura, delo na sebi...

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ksz...
pa dejte nehat nabijati s povštri pa domačimi rcnijami.vsak dlje trajajoč in ponavljajoč glavobol je za zdravniško obravnavo.
sicer iz napisanega bi jaz najprej pomislil na migreno.do osebnega zdravnika ta bo verejetno dalnapotnico za CT glave da izključi kaj hujšega.potem pa do nevrologa ki bo verjetno opravil EEG.šele potem se lahko osredotoči na to ali je vzrok migrena ali psihična obremenjenost

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Mami zdej ureja stvari pri zdravniku je pa prišlo na sum tudi zaradi povštra in njene drže. V nedeljo jo je zelo bolel vrat zjutraj na eni strani in smo sedaj zamenjali vzglavnik in tudi na drži bo začela delat. Se namreč drži malo bolj puklasto. Vsi njeni glavoboli pa se večinoma prično iz iz vratu in imam tudi sam na sumu da se ji vratne mišice ne spočijejo in da ima skoz napete. Kaj točno je je težko rečt. Delalo se bo na vseh smereh in upam da se zadeve reši. V končni fazi so lahko tudi psihične težava, ampak tega ne morem rečt, ker žal noben ne ve kaj je točno.
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
meni je zdravnik razložil tako: zaradi nepravilnega položaja pri spanju, se ti nekaj zjebe z živci v hrbtenici in napate vratne mišice so avtomatski obrambni mehanizem. Glavo res težko premikaš, v skrajnih legah boli. Glavobol pa izhaja iz hrbtenice v predelu vrata

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Lahko namigneš kakšno hrano si imel v mislih, ker sem na to že pomislila, sam do kakšnega konkretnega zaključka nisem prišla. Se mi zdi da mi škodi čokolada, banane in sir, sam čist ziher pa nisem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
ksz...

Kakšne vzglavnike se pa priporoča ljudem, ki spijo na trebuhu? Tisti "anatomski" so vsi narejeni za ljudi, ki spijo na boku.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Mami zdej ureja stvari pri zdravniku je pa prišlo na sum tudi zaradi povštra in njene drže. V nedeljo jo je zelo bolel vrat zjutraj na eni strani in smo sedaj zamenjali vzglavnik in tudi na drži bo začela delat. Se namreč drži malo bolj puklasto. Vsi njeni glavoboli pa se večinoma prično iz iz vratu in imam tudi sam na sumu da se ji vratne mišice ne spočijejo in da ima skoz napete. Kaj točno je je težko rečt. Delalo se bo na vseh smereh in upam da se zadeve reši. V končni fazi so lahko tudi psihične težava, ampak tega ne morem rečt, ker žal noben ne ve kaj je točno.
smile-1.gif

vratne mišice nimajo veze z bruhanjem