Tole mi je sestra poslala glede na vprašanja od jerneja.
1. Taki glavoboli, da sem onesposobljena za delo, je vedno več. Ugotovila, sem da če pravočasno vzamem zablet (vendar moram vzeti Naklofen - drugi tableti mi ne primejo), se tak glavobol ne pojavi. Če tablete ne vzamem pravočasno, se razvije tako hud glavobol, da bruham, se mi vrti. Glede nato, da pa me glava boli tudi do 5x na teden, se mi zdi pretirano jest tako močne tablete.
2. Nisem še probala ali lahko dam glavo na prsni koš. Je pa res da me vratni mišici, ki povezujeta glavo in ramena, tako bolita, da
me ob usakem prmiku glave zaboli. Bolečina je lahko konstantna ali pa me samo močno špika.
3.Če se zjutraj zbudim z glavobolom, se ga ne znebim cev dan. Začela, pa sem opažati, da me vedno večkrat začne boleti glava zjutraj. Popovdne bolj po redko. Bolečina glavobola pa ni odvisna od dela dneva.
4.Ob glavobolu postanem zmedena in se mi vrti.
5.Glede na to, da me glava boli vse večkrat mislim, da se stanje slabša. Lahko, da je vse povezano z stresom, edino kar me skrbi, da so bolečine prisotne tudi med počitnicami. Res je tudi, da sem že več kot en mesec prehlajena in da bi bili lahko glavoboli povezani tudi s tem.
Dnevnik glavobolov že vodim. Nisem opazila, da bi se glavoboli na kaj navezovali. Popijem veliko vode, jem redno.
Zdravilo, ki mi ga je predpisal zdravnik se imenuje Frotan.