Glavna nagrada - enoletna uporaba avtomobila xy!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Je komu od vas jasno v čem je fora teh nagrad, kjer ti dajo v uporabo nek avto za 3 mesece, pol leta, včasih celo leto dni.

Razumem, da je to v interesu salonom, ki upajo, da bodo uporabnike tako prepričale, da avto nato odkupijo (ali kupijo drugega iste znamke).

Ampak recimo da dobite kot nagrado enoletno uporabo nekega avtomobila - kaj češ s svojim avtom v tem času? V letu dni lahko še marsikaj k vragu gre zaradi neuporabe. Ga prodat in čez eno leto drugega kupit, zato da se boš lahko vmes razkazoval s reklamno-polepljenim avtom? Potem je tu še strah, da se avtomobilu kaj zgodi (predvidevam, da obstaja nič kaj prijazna odbitna franšiza). Potem bogve, če lahko tak avto pelješ v tujino (na morje, na smučanje, na ajnkauf...).

Se spomnim ene nagradne igre, kjer so podeljevali kar nekaj LCD TV-jev, še neke laptope in fotoaparate, torej kr poštene nagrade. A pazi - prva nagrada je bila enoletna uporaba neke mini zadevce (Yaris?)
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pa ne da si dobil Yarisa v enoletno uporabo... Kaj si pa ta čas naredil s svojim avtom?

pri nas doma so 3 avti in 4 ljudje z vozniško

pri punci doma so 4 avti in 5 ljudi z vozniško

get the point?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No v glavnem smo zadnjič imeli debato na to (kolega je dobil mobitel v eni taki nagradni igri, glavna nagrada je bila uporaba avta) in mi noben ni znal povedat kaj bi počel s tak podarjenim avtom. Ga dal v uporabo nekomu, ki nima avta? Ga lahko sploh daš v uporabo komu drugemu?

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Ja pač maš dva avta. Za daljše relacije uporabljaš nagrado, da ne "uničuješ" svojega. Ko je treba pelat še 4 kolege vsameš nagrado, da svojega ne zjahaš
grin1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kaj pa če ga popraskaš (kaj šele rukneš)? Verjetno ga moraš vrnit v originalnem stanju, ga popravit na uradnem servisu...

Jaz še vedno gledam na to kot več škode kot koristi.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zelo dobra debata...

Resnično je vprašanje, kaj je "drobni tisk" ob prejemu te nagrade.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Nevem kak je s tem ampak glede na to, da je avto nov je tud verjetno ful kasko zavarovan. Pomoje so poškodbe do neke mere vštete v pogodbo. Če ga nea sam poškoduješ pa ti ga kdo drugi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Zelo dobra debata...

Resnično je vprašanje, kaj je "drobni tisk" ob prejemu te nagrade.
V bistvu (vsaj pri nas) ni bilo nič posebnega. Odbitna je bila (če se prav spomnim) 2%, in to bi moral krit sam, pa tankat in delaz z avtom kot dober gospodar (plus da se obvežeš vozit po predpisih, kazni in posledice nespoštovanje le-teh pa kriješ sam). Stroški vzdrževanja ipd so šli na tistega, ki je avto dal (enako akontacija dohodnine).

Je pa tega že par let, tako da ne vem več točno ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kaj pa če ga popraskaš (kaj šele rukneš)? Verjetno ga moraš vrnit v originalnem stanju, ga popravit na uradnem servisu...

Jaz še vedno gledam na to kot več škode kot koristi.
OK, če dobiš to nagrado, lahko avto daš meni. Jaz rabim.

Tema se lahko zaklene.
tongue-1.gif