Glava motorne kose?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Na polavtomatski mi gredo počasi h koncu tiste luknjice, kamor pred začetkom navijanja zatakneš nitko.
uf-1.gif

In potem grem malo na net pogledat in najdem tole:

_4a01823b6dbb9.jpg

Citat:
GLAVA MOTORNE KOSE 3 V 1 ! ! ! P R O M O C I J A ! ! !

Ne potrebujete več menjavati nitke, montirati rezilne plošče ali cirkularja!!! Glava je primerna za vse modele kos, ki imajo možnost montaže rezilne plošče in imajo minimum 23 ccm prostornine.
Premer odprtine glave je original 25mm ali z adapter vložkom (priložen), 20mm. Glava ima 5 členov verige na vsaki strani (ali profesionalna, ki ima 2 členka verige in preklopne nože, za čiščenje bolj zaraščenih terenov.)

Za B R E Z P L A Č N I demo VIDEO pošljite MAIL

DIPLOMA ZA INOVACIJO NA 34. ŽENEVSKEM SEJMU INOVACIJ LETA 2006, EVROPSKI CERTIFIKAT "CE"

Je že kdo videl v praksi kako to laufa?

Gremo naprej. Meni ni jasno kako tole dela:

_47bd8e0ff2c86.jpg

_47bd8e1090701.jpg

Citat:
Navadna univerzalna glava z osmimi nitkami. Glava je v celoti iz aluminija. Iz plastike je le tisti del, kateri drži nitko. Vnos nove nitke je hiter in enostaven. Zgornji del glave se odvije le za nekaj zavojev, toliko, da nitka z lahkoto zdrsne skozi glavo. V glavo se lahko vstavi poljubno širino nitke (debelina ni omejena).

Rotopower ima kdo?

Aja, v bistvu sem iskal nekaj takega, le da naj bi bila Alpina, polavtomatska:
Trimmer_head_T25_H410-0660_large.jpg

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.403
240
63
Kakorkoli razmišljam, mi osebno bolj ustreza plastična nitka, saj lahko z njo pobrijem travo ob robnikih, tlakovcih, žični ograji, ipd. Karkoli kovinskega bi pustilo prevelike posledice na omenjenih netravnatih zadevah.

LP,

Milan

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
In če bi bile tele noname tako hude, se ti ne zdi da bi že renomirani proizvajalci ponudili kaj v tem stilu, ne pa samo nitko ali vrteče rezilo?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.512
5.708
113
Hehe patriotu je dougcajt pa hoče stunat svojo koso.....stari sam ne kj polomt
wink-1.gif

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Jst mam to na prvi sliki (z verigo), stvar klesti vse živo
cheer.gif

Jst jo rabim za kako robido klestit. Za travo je to že skor pretirano.
Jo pa gonim u Kawasakijem TD 40 ..... in ma kaj za peljat.
Tko da če maš kako bolj švoh kosilnico to ni lih primerno ....

lp

ps
kolko je cena tega pr nas?

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Nebi nikoli niti slučajno dal na silkarco bilokaj kovinskega. Ko pri taki hitrosti vtrga to ketnico je to ko metek hitro-posledice so jasne...

Plus tega z plastično nitko lahko ob robnikih pokosiš travo s tem bi verjetno naredil škodo na njih.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Vprašanje,..ne najdem navodili seveda,..na netu jih pa nikjer ni

kako se zamenja glavo na motorni kosi?? gre se pa za gardenline
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Običajno je na vrhu glave manjša luknja (~5mm), v tisto vtakneš žebelj/vijak/nekajpač, s tem fiksiraš steblo in nato glavo odviješ.

V katero smer, boš pa sam ugotovil. Kam se že vrti med delom?

Vsaj pri Husqvarni je tako...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Na moji je levi navoj. V tisto luknjo na glavi, da jo blokiraš, pa paše original torx, ki sem ga dobil poleg.

Aja, nova "polavtomatska" glava me je prišla 21€.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Aha, potem še vedno nucaš plastiko
grin1.gif
. Jest najmočnejši najlon hitro porabljam, kadar čistim bolj zaraščene dele, kjer je polno kamnov, ograja, ... Bi mi prav prišlo nekaj bolj obstojnega od nitke.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kakšno pa uporabljaš?

Mene je znanka nafukala, da sem kupil oregonovo, s kovinsko nitjo na sredi. Ma ni vredna pol pizde hladne vode.

Še vedno prisegam na kvadratno 3 mm.

Je pa ta nova glava enostavnejša. Nitko daš čez pol, zatakneš in jo oviješ. Pri stari pa moram vsak konec posebej vtikat v tisti halter.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Zato pa smo tukaj, da si pomagamo.
cheer.gif

Razen ko se zajebavamo.
evil.gif

Upam, da uporabljaš tistio zaščito za čez cel obraz.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Zato pa smo tukaj, da si pomagamo.
cheer.gif

Razen ko se zajebavamo.
evil.gif

Upam, da uporabljaš tistio zaščito za čez cel obraz.

Jep sem jo kupil
smile-1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Jest mam Kawasaki koso za na hrbet, navadno glavo (tko kot praviš, nitko na pol pa oviješ), uporabljam pa kvadratasto debelo nitko. Sej kr dobro čisti, samo v šavju, kamnih, ograji pa nitko ornk pobira, včasih jo celo odbije, tko da je treba nitko spet nastavljat. Rad bi najdu še kej bolj robustnega...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.581
5.161
113
Za višjo in bolj gosto travo kositi uporabljam jaz stihl-ovo glavo s tremi plastičnimi nožki. Ta glava ima lahko tudi nitko, kjer pa ni nobene avtomatike. Odrežeš nitko in jo vstaviš. Ko se obrabi, daš drugo nitko. Originalno je bila na kosi avtomatska glava za nitko.
Sedaj večino kosim z nožki in dodatno vstavljeno nitko. Avtomatsko glavo dam gor samo tam, kjer so res same ovire. Nitko naredim maksimalno dolgo (do ščita) in tako presega nožke za kakih 5 cm. V večji in gostejši travi tako bistveno bolje kosim (pa še zmeraj ne tako, kot bi želel!). Blizu kakih robov malo bolj previdno, da grabi samo nitka.
Poskusim sem tudi s štirikrakim kovinskim nožem, pa ni bilo pričakovanih rezultatov. Za večji dvokraki kovinski nož pa moja kosa ni dovolj močna in robustna.

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
18
LJ
Živijo fantje, se oproščam ker obujam staro temo, vendar bi potreboval malo pomoči.

Na motorni kosi mi je danes zmanjkalo nitke, katera je zdržala celotno lansko sezono. Glava naj bi bila samonavijalna. (Nitko čez polovico, potem pa vrtiš). Ker nisem našel tiste luknje in ker je bil gumb PUSH tako mamljiv, sem zadevo odprl, čez sredo dal nitko, navrtel kot so kazale nitke in zaprl.

Pojavil pa se je sledeč problem. Kosa je začela nenormalno vibrirati dokler nisi "udaril" za svežo nitko, na koncu pa mi je meter nitke požrlo na parih kvadratih.
Nitka je kvadratna - 3 mm.

Koliko nitke lahko navijem? Sedaj sem jo navil kak meter, pa sem dobil občutek, da je prostora za mnogo več. Je bila morda nitka prešvoh, da je prihajalo do vibracij?

Prilagam še nekaj fotk glave. Kosa je nahrbtna, s Kawasaki motorjem, 3 KS.