Glasna budilka

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Problem je taki, mene navadna budilka ali telefon niti približno ne zbudi. Enostavno ne slišim.
Do zdaj sem imal alarm na laptopu ki je imel res glasne beats audio zvočnike kar me je prebudilo, zdaj pa je laptop šal v tri krasne in razmišljam kaj bi.

Ena možnost je računalnik + zvočniki, kateri bi morali biti popolnoma tiho ko so prižgani, da ne bi motlo pri spanju.
Druga možnost je res glasna budilka, pri tem je problem da ne najdem nobene take oziroma ne vem koliko glasna ke katera (gledam sonic bomb ampak mi je ekstremno grda), kakšna bolša možnost?
Tretja možnost pa je kaka glasna audio budilka za iPhone ali iPod.

Budget je nekje 50€. Kaj predlagate?

22. jul 2007
13.394
1.649
113
124
Uporabi tretjo možnost, ni
evil.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
En kolega je rekel da ima tako na koleščkih. Ko se vklopi začne noreti po sobi in je zelo glasna... Moraš pa nujno vstati potem da jo ujameš:)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.574
6.661
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik iMM pravi:

Ena možnost je računalnik + zvočniki, kateri bi morali biti popolnoma tiho ko so prižgani, da ne bi motlo pri spanju.
Zanimivo spiš. Moti te prižgan zvočnik, ne zbudi te najglasnejša budilka.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.733
1.519
113
Emona / Carnium
Sej spiš ampak te vseeno moti. Tista "bog je reku noč" ne pomeni, da se ugasneš. Živčni sistem zaznava zunanje dražljaje...

Ne vem pa kaj se zgodi s tisto budilko na kolesih, ko jo enkrat ujameš
evil.gif

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Šumenje me moti preden zaspim, takrat imam rad temo in tišino, zbudi pa me nek enostaven zvok ne, pri tem nimam kaj preveč za nardit.
Take budilke, ki se gonijo po stanovanju mi niso preveč všeč, enako ne budilka sonic bomb ker izgleda grozno.
Kje pa se da pogledat ure, da jih lahko priklopiš? V big bang mb so samo razstavljene.
Kar se docka za telefon tiče pa je tudi meni najbolj všeč, samo kaj ko je budget 50€.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
To ne pride v postev, ker nima 2 alarmov. Sem pogledal celi amazon in ebay z termini loud alarm clock, laut wecker, ... Pa jih najde samo teh par.
Rad bi mel navadno digitalno budilko, ki jih prodajajo po vseh tehnicnih trgovinah, ampak da bi bila glasna.

Nazadnje urejeno:

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
338
11
18
Pusti iOvce. To je prizadeta vrsta.
Par predlogov. Vsak novejši TV ima tri budilke za nastavit. Si lahko nastaviš, na kateri kanal se ti vklopi in na kako glasnost. Če so ti bili zvočniki na laptopu zadosti, bo to še preveč.
Če ni TV-ja, pa priklopi zvočnike v telefon. Tako bo piskalo z zvočnikov, ne s telefona. 250RMS pa visoka frekvenca, da ti bo ušesa raztrgalo. =)
Ali pa priklopiš telefon v glasbeni stolp namesto posebej zvočnikov.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
OK, kak za vraga vam uspe v vsako temo privlečt ali politiko ali pa iNaprave. In potem so iUporabniki verniki.. Ok nima veze.
TV nimam v sobi tako, da to odpade. Ti mali prenosni zvočniki so (verjetno) pretihi, razen če poznaš kakega ki je dovolj močen in za do 50€?
Glasbeni stolp pa spet ni v spalnici (+nima opcije wake, če ne bi ga preselil).

Razmišlam da bi na bolhi kupo to medion uro z nastavkom z iPod, ki jo je Hofer prodajal pred časom. Ampak spet ne vem kako glasna je, se pa prodaja v drugem kraju in preizkus ni mozen.