Glasba za obdelavo posnetkov

imperator

Pripravnik
27. jul 2007
437
0
16
cviček'land
Imam težavo, da mi večina posnetkov, ki jih naložim na youtube blokirajo zaradi avtorskih pravic glasbe, ki je v videu. Posnetku moram na to izbrati drugo glasbo in ga ponovno naložiti ter upati, da sem tokrat izbral komad s katerim me bodo pustili na miru. Zanima me na kakšen način lahko preverim ali mi bo youtube blokiral glasbo ali ne?? Kakšne imete kaj vi izkušnje? Zanima me tudi kje dobite ideje za glasbo? Včasih je prav težko najti primeren komad....

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Brez zamere, treba se bo navadit, da imajo avtorji tudi na glasbo (enako kot na sliko) avtorske pravice.
Torej se jo posledično NE SME kar pobrati, vzeti, in jo lepiti na svoje izdelke.

Je pa kar nekaj fantov v Sloveniji, ki ti za male pare (10 ali 20 evrov) opremijo film s svojo glasbo, zaigrano na sintesajzer ali na kaj drugega. Več ali manj svojo glasbo, vsekakor pa táko in zaigrano na tak način, da jo Y.T. zelo verjetno ne bo prepoznal kot tujo, četudi bi bila...

In tisti boljši tudi zelo dobro "uskladijo" zaigrano glasbo z ritmom slike, videa.

Nazadnje urejeno:

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Sam YT ima neko knjiznico s svojo glasbo. Sicer pa za te zadeve obstajajo placljive knjiznice s komadi (pa se tam Youtube prepozna glasbo in moras potem potrjevati, da se strinjas)

imperator

Pripravnik
27. jul 2007
437
0
16
cviček'land
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Brez zamere, treba se bo navadit, da imajo avtorji tudi na glasbo (enako kot na sliko) avtorske pravice.
Torej se jo posledično NE SME kar pobrati, vzeti, in jo lepiti na svoje izdelke.

Je pa kar nekaj fantov v Sloveniji, ki ti za male pare (10 ali 20 evrov) opremijo film s svojo glasbo, zaigrano na sintesajzer ali na kaj drugega. Več ali manj svojo glasbo, vsekakor pa táko in zaigrano na tak način, da jo Y.T. zelo verjetno ne bo prepoznal kot tujo, četudi bi bila...

In tisti boljši tudi zelo dobro "uskladijo" zaigrano glasbo z ritmom slike, videa.

Se strinjam. Ne mislim, nič slabega. Zanima me samo, kako lahko preverim katero glasbo mi dovoljujejo in katero ne. Ne krivim nobenega!